top of page

Bohatí Rusové vrací majetek domů

Západní sankce a strach ze ztráty majetku nutí mnoho ruských miliardářů k návratu do Ruska.


„Zatímco někteří bohatí lidé stále hledají způsoby, jak udržet rodinný majetek na Západě, jiní se ho snaží přesunout do takzvaných spřátelených zemí, jako jsou Spojené arabské emiráty.


Většina sankcionovaných miliardářů se rozhodla vzít si svůj majetek domů,“ vyhodnotila situaci agentura Bloomberg.

Takový krok vychází z přesvědčení, že nyní mohou podnikat pouze v Rusku a nemyslet na možnou krádež majetku.


„Lidé jednají na základě svých současných schopností a omezení. Míra nepředvídatelnosti exponenciálně vzrostla,“ uvedl strategický konzultant pro Rusy s ultravysokými příjmy Alexej Stankevič. Dříve ruský prezident Vladimir Putin opakovaně prohlásil, že je bezpečnější držet majetek doma, v Rusku.


Podle Bloomberg Billionaires Index je celkový majetek 26 Rusů asi 350 miliard dolarů.

Průměrný věk miliardářů je 63 let. Postoj těchto miliardářů a rozhodnutí převést své bohatství do Ruska prý pozitivně ovlivní ruskou ekonomiku a všechny podnikatelské sektory.


74 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Opsáno u Hampla

Několik svých denních glos věnoval Petr Hampl atentátu na Roberta Fica a veřejným reakcím politiků a médií. Rozhodl jsem se část z nich opsat. Zdroj: https://www.petrhampl.com/aktuality/ »Vraždit poli

Andrej Martyanov: LOL:))

https://kispep.wordpress.com/2024/05/20/andrej-martyanov-lol-2/

Povstanie v Novej Kaledónii je pre Paríž smrteľné

Francúzsko dnes zaviedlo stanné právo v Novej Kaledónii, kde už šiesty deň pokračujú masové protesty miestneho obyvateľstva. Všetky demonštrácie a protesty sú zakázané, sociálne siete sú zablokované.

bottom of page