top of page
Obrázek autoraPochybovač

Rozpory na Západě už nezáleží na Rusku.

Michail Chazin                  05.102024

 

 

Ruský ekonom Chazin odhaluje zákulisí: „Londýn vyhlásil válku USA“.


Neshody na Západě vstoupily do obtížné fáze - už nezáleží na Rusku. Michail Chazin odhalil zákulisí: „Londýn vyhlásil válku USA. Británie nastražila pasti a Washington se nechal chytit“.

Neshody na Západě dosáhly kritických rozměrů. Tak vážných, že takzvaní spojenci z NATO se už o Rusko ani nezajímají. Zákulisí ve vysílání pořadu televizní stanice Tsargrad „To hlavní“ odhalil významný ekonom Michail Chazin.

Podle jeho názoru dnes Spojené státy ztratily status světového četníka. A poslední hřebík do víka rakve starého světového řádu nezatlouklo Rusko, Čína ani Írán, ale strategický partner Washingtonu. Byl to tedy Londýn, kdo Washingtonu vrazil nůž do zad.


„Pro USA už může být pozdě.“

Události posledních dní kriticky oslabily někdejší americký globální vliv. A je pozoruhodné, že ve všech těchto příbězích je jasně patrná britská stopa.

Londýn vlastně vyhlásil Spojeným státům válku, a to v situaci, kdy jsou Spojené státy bezprecedentně slabé, protože na nic nemohou ani plně reagovat“, - zdůraznil Chazin v rozhovoru pro Tsargrad.tv.

Podle jeho názoru je administrativa současného amerického prezidenta Joe Bidena tváří v tvář sílící Velké Británii v podstatě neschopná a bezmocná.

Washington nyní není schopen reagovat na akce, které hegemon za normálních okolností nemůže tolerovat. Spojené státy tedy již nejsou hegemonem. Stát hegemon nemůže tolerovat takovou nehoráznost ve svůj prospěch. Musí reagovat mimořádně tvrdě, aby potvrdil své postavení. Ale nová osobnost v zemi, schopná převzít kontrolu nad situací zpět do vlastních rukou, schopná činit skutečná rozhodnutí, se objeví až koncem ledna nebo začátkem února. Na začátku příštího roku bude nový prezident inaugurován a pak bude čas na lavírování..... A není ani důležité, kdo přesně to bude. Podstatné ale je, že během těchto měsíců se svět dramaticky změní. To znamená, že pro USA už může být pozdě“, - řekl ekonom.

 

Británie nastražila pasti

Michail Chazin vysvětlil, jaké nedávné události nakonec podrazily Washingtonu nohy. Především je to zhoršení situace na Blízkém východě.

Již dříve Spojené státy velmi důrazně Tel Avivu sdělily, aby nezahajoval ofenzívu proti Libanonu. Proč? Z banálního důvodu: USA uzavřely dohodu s Íránem. V souladu s tím íránský prezident poté  na rovinu řekl: - Oni mě podrazili“.

Chazin upřesnil, že jestliže se v příběhu s minskými dohodami od počátku předpokládalo že Rusko „podrazí“, pak zde byla situace jiná:

Spojené státy chtěly splnit svou část dohod, ale nepodařilo se jim to. Proč? Protože vliv Britů na izraelského premiéra byl silnější“.

Další osudovou událostí byl „svým rozsahem srdcervoucí“ úder na východní pobřeží USA, který začal 1. října“, - dodal Chazin s tím, že tato událost zablokovala prakticky veškerou námořní logistiku.

Mám mnoho známých, kteří tam mají staré přátele. Všichni píší jednohlasně: nic  nefunguje, ani jeden kontejner nelze protáhnout. Tuto stávku zorganizovaly odbory, za nimiž stojí členové některých mafiánských rodin - to už je ověřeno. Ale hlavními skrytými organizátory jsou zednářské struktury Nové Anglie, které jsou pod britskou kontrolou“, - vysvětlil ekonom.

Uvedl, že základ tohoto americko-centrického globálního modelu vznikl v roce 1944 v rámci Brettonwoodské konference. Poté prošel krizí v 70. letech 20. století. Poté nastala nová fáze, kdy začala stimulace soukromé poptávky.


To je ta konstrukce. A vše bylo postaveno v rámci tohoto modelu. A pak se tento model zhroutil... T


To, že se zhroutí, bylo popsáno už dávno. Moje kniha s [ekonomem, publicistou] Andrejem Kobjakovem „Úpadek dolarového impéria a konec Pax Americana“ vyšla před více než 20 lety - už v roce 2003. Mnoho lidí ji nečetlo a mnozí nás označili za blázny. Ale od té doby uplynulo 20 let a ukázalo se, že se stalo přesně to, co jsme popsali,“ - uzavřel Michail Chazin.

 

92 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Z teletextu ČT-09 (6. 10. 2024)

Předsedkyní SOCDEM Jana Maláčová Novou předsedkyní Sociální demokracie (SOCDEM) se stala bývalá ministryně práce Jana Maláčová....

Z Webů 06.10.2024

Ranní káva: ostuda země 404, smrad z Kodaně a jiné gagy Lipavský. Hrdina? Určitě ne. Spíš zrádce. Žantovský si vzal ministra na paškál...

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page