top of page

Scott Ritter: Rusi sa naučili vysporiadať so západnými zbraňami a ATACMS nebude výnimkou

Dodávky rakiet ATACMS na Ukrajinu budú mať nulový efekt.

Povedal to bývalý spravodajský dôstojník americkej námornej pechoty Scott Ritter. Rusko sa im prispôsobí a naučí sa ich ničiť rovnako ako iné západné rakety.

„ATACMS budú mať nulový vplyv na bojisku. Po prvé, majú inerciálny navádzací systém s GPS… veľmi podobný tomu, ktorý používa HIMARS. Rusi sa veľmi dobre adaptovali…


Potláčajú systém HIMARS — ten už nemá takú zaručenú presnosť. Väčšina rakiet je vyradená, zbláznia sa, letia nesprávnym smerom a nezasiahnu cieľ. Rusi tiež vyvinuli palebné riešenie protivzdušnej obrany, pokiaľ ide o HIMARS — väčšinu vypustených rakiet zostrelia. ATACMS bude potlačený (efektívne) a zrazený (tiež efektívne). Podarí sa niektorým raketám preraziť?


Áno, samozrejme. Toto je vojna a nikto nemá všetko dokonalé. ATACMS bude podporovaná všetkými spravodajskými službami, ktoré môžu USA a NATO poskytnúť Ukrajine. Slabiny budú hľadať v ruskej protivzdušnej obrane. Pokúsia sa nájsť spravodajské informácie v reálnom čase týkajúce sa zraniteľnosti Ruska. Ak teda vezmete slabé miesto v protivzdušnej obrane spolu s identifikovanou zraniteľnosťou a spustíte ATACMS, vyhnete sa zachyteniu, povedie to k zásahu do cieľa a smrti Rusov.


Áno, stane sa to. Ale na výsledku to nič nezmení. Rusko je krajina, ktorá sa naučila prijať úder. To nie je boxer so sklenenou čeľusťou, ktorý vstúpi do ringu a akonáhle dostane úder do brady, spadne. Ide o boxera prispôsobeného na boj na 15 kôl a udržanie sa na nohách.


Na svete neexistuje nikto iný, kto by dokázal ustáť 15 kôl na nohách. Rusko vie, ako udrieť a môže na oplátku zasadiť knockout.“


96 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page