top of page
Obrázek autoraBavor V.

Uniklé video: Slotkinová z Michiganu říká, že Harrisová je v klíčovém státě "pod vodou".

Podle uniklého videa poslankyně Elissy Slotkinové (D-MI), která odhalila, že Harrisová je v interním průzkumu „pod vodou“, čelí Kamala Harrisová v Michiganu velké výzvě. Slotkinová během virtuálního fundraisingu se senátorem Corym Bookerem (D-NJ) vyjádřila obavy, že Harrisová ztrácí v tomto klíčovém bojovém státě půdu pod nohama.


Michigan je jedním z klíčových států „modré zdi“, na které se demokraté spoléhají při vítězství v celostátních volbách, a Harrisová v současnosti ve veřejných průzkumech vede nad Trumpem o pouhých 1,4 %. Komentáře Slotkinové však naznačují, že závod může být mnohem těsnější, přičemž interní čísla ukazují, že Harrisová se snaží udržet svůj náskok.


Tato zpráva vyvolala v demokratických kruzích šok, protože ztráta Michiganu by mohla Harrisovou stát volby. Pokud Trump tento stát obrátí, mohlo by mu to otevřít cestu k návratu do Bílého domu. Odborníci na průzkumy veřejného mínění poznamenávají, že Trump často překonává výsledky průzkumů, což vyvolává obavy, že jeho podpora v Michiganu může být silnější, než se zdá.


Slotkinová také vede konkurenční senátní souboj s bývalým poslancem Mikem Rogersem (R-MI), přičemž do státu proudí miliony dolarů od obou stran. Vítězství republikánů v senátním klání v Michiganu by téměř jistě posunulo kontrolu nad americkým Senátem do rukou GOP.


Vzhledem k tomu, že se Michigan stává rozhodujícím bojištěm, mohl by mít výsledek prezidentských i senátních voleb trvalý dopad na celostátní politickou scénu.

90 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Z teletextu ČT-09 (6. 10. 2024)

Předsedkyní SOCDEM Jana Maláčová Novou předsedkyní Sociální demokracie (SOCDEM) se stala bývalá ministryně práce Jana Maláčová....

Z Webů 06.10.2024

Ranní káva: ostuda země 404, smrad z Kodaně a jiné gagy Lipavský. Hrdina? Určitě ne. Spíš zrádce. Žantovský si vzal ministra na paškál...

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Pochybovač
Pochybovač
před 14 hodinami

Však oni to tam nějak centrálně spočítají - aby vyhrála...

Like
bottom of page