top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09

SBU pomohla odhalit proruskou síť

Ukrajinská tajná služba SBU pomohla české kontrarozvědce odhalit proruskou vlivovou síť v Praze zaměřující se na europoslance. Napsala to ukrajinská agentura Ukrinform s odvoláním na své zdroje. Ty agentuře řekly, že česká BIS odhalila před červnovými volbami do Evropského parlamentu síť, kterou řídil spojenec ruského prezidenta Medvedčuk.

Proruská síť platila politikům za to, aby v evropských médiích chválili Rusko, píše Ukrinform, podle něhož propagandistická síť také publikovala protiukrajinské a protievropské materiály na platformě nazvané Voice of Europe.

To je zcela jasné. Kdo v Banderastánu není poslušným poskokem „Khaki trika“ nebo členem „neexistujících“ neonacistických spolků, je automaticky Putinův spojenec. Tomu se v kruzích „liberální“ demokracie Západu říká demokratická Ukrajina.

Pokud se ony „zdroje“ agentury Ukrinform nemýlí, lze považovat za prakticky jisté, že generální brigádník Koudelka ochotně spolkl ukrajinskou dezinformaci i s háčkem, splávkem, kilometry vlasce a navijákem.

Jj, mít šéfem kontrarozvědky fanatického magora s metálem od cizí rozvědky se rozhodně vyplatí.


Za 2 týdny poškozeno 5 ukr.elektráren

Při ruských útocích v posledních dvou týdnech bylo poškozeno nebo zničeno pět z šesti elektráren největší ukrajinské soukromé energetické společnosti DTEK. Opravy mohou trvat až 18 měsíců. Uvedl to podle agentury Reuters v ukrajinské státní televizi šéf firmy DTEK Dmytro Sacharuk.

Firma DTEK pokrývá asi čtvrtinu potřeb země. Od začátku ruské invaze před více než dvěma roky byla firma svědkem opakovaných zásahů svých tepelných elektráren a dalších zařízení ruskými raketami, drony a dělostřelectvem.

To musí být ruská dezinformace. Ukrajinská PVO přeci podle prohlášení Kyjeva sestřeluje ruské drony a rakety včetně „kinžálů“ a Iskanderů jak na běžícím páse. Kromě toho, Rusům už přeci rakety i dělostřelecká munice už dávno došly. A už jim docházejí i dělové hlavně - píší to „seriózní“ média.

Dvě oběti ruských vzdušných úderů

Při ruských vzdušných úderech a ostřelování Ukrajiny zahynuli v noci na neděli dva lidé: jeden ve Lvovské a další v Charkovské oblasti. Ukrajinské letectvo hlásí sestřelení 18 ze 27 ruských střel a útočných dronů. Ukrajinská energetická společnost Ukrenerho oznámila, že cílem ruského útoku byla energetická zařízení včetně elektrických rozvoden na jihu země. Moskva podle ruských agentur prohlásila, že její armáda podnikla rozsáhlý úder na energetickou infrastrukturu, plynárenský průmysl a narušila fungování zbrojních podniků na Ukrajině.

Jj, z toho je jasné, že Rusko nevybíravě útočí na civilní cíle. Kdyby to dělali jako Izraelci nebo Američané..


Růžový panter..ale co to plácám, Napoleon Macron znovu zasahuje.

Francie pošle Ukrajině obrněná vozidla

Francie dodá Ukrajině, která se už přes dva roky brání rozsáhlé ruské vojenské agresi, stovky starých obrněných vozidel a nové střely země-vzduch. Podle agentury Reuters to řekl listu La Tribune francouzský ministr obrany Sébastien Lecornu.

Šéf resortu obrany dodal, že prezident Emmanuel Macron ho po hovoru se svým ukrajinským protějškem Volodymyrem Zelenským požádal, aby připravil další balík vojenské pomoci, ve kterém bude i staré, ale stále funkční francouzské vybavení.

NATOmani zjevně stále hodlají bojovat až do posledního Ukrajince.. a vlastně i Ukrajinky. Pro prachy a moc všechno. Navíc, tihle „východní barbaři“ jsou levní a jejich umírání za zisky KoZa nemůže mít negativní vliv na kariéru „pomahače“. Na rozdíl od zaletovaných rakví s vlastními občany, něčími syny, manžely a otci..

Od října zemřelo 32.782 Palestinců

Izrael za posledních 24 hodin provedl 80 leteckých útoků v Pásmu Gazy, kde bojuje od října s palestinským hnutím Hamás. Informovala o tom podle izraelských médií v neděli armáda.

Ministerstvo zdravotnictví v Gaze spravované Hamásem uvedlo, že od října při izraelské ofenzivě zemřelo v Pásmu Gazy už nejméně 32.782 Palestinců, z toho 77 za poslední den. Asi 400 Palestinců bylo podle místních úřadů zabito za posledních 13 dní v nemocnici Šífa ve městě Gaza, kde izraelská armáda i v neděli pokračuje v razii.

„Razie“ a 400 mrtvých během dvou týdnů? No, na efektivitu Einsatzgruppen SS v zabíjení „podlidí“ ještě IDF nemá, ale zřetelně ztrátu dotahují.

Papež opět vyzval k příměří

Papež František ve Vatikánu přednesl každoroční poselství Urbi et orbi (Městu a světu). Ve svém projevu vyzval k okamžitému příměří v Pásmu Gazy a také k výměně zajatců mezi Ruskem a Ukrajinou. Papež si tak spolu s křesťany po celém světě připomněl zmrtvýchvstání Ježíše Krista. To podle tradic připadá právě na Boží hod velikonoční.

„Válka je vždycky absurdita i porážka, nenechme válečný vítr vát stále silněji nad Evropou a Středomořím. Mír se nikdy nevybuduje zbraněmi, ale tím, že stáhneme ruce a otevřeme srdce," prohlásil.

Ano, papež je stále nezodpovědný „chcimír“. Neměl by ho BacPirát Lipavský konečně nechat připsat na český sankční seznam?


„Dědeček a babička, ujídají chlebíčka!“

Důchodový účet v deficitu 16 miliard

Hospodaření důchodového systému se zatím vyvíjí podobně jako loni, kdy skončilo v rekordním deficitu. Za letošní první dva měsíce se penzijní účet propadl skoro 16 miliard Kč do minusu. Dle

vlády to ukazuje na nutnost reformy.

K některým jejím částem, jako je posouvání věku odchodu do penze, má výhrady opozice. Další společné jednání s prezidentem je v plánu za necelý měsíc.

„Já budu vždycky stát za tím, že kompromis, který uzavřeme, musí zároveň respektovat to, že změna a reforma bude stabilizovat důchodový systém do budoucna," řekl ministr práce Jurečka.

Ti nenažraní důchodci už zase ruinují státní rozpočet! Chudák ministr nezaměstnanosti a asociálních věcí traktorista Jurečka to pak musí do roztrhání těla retroaktivně reformovat..

.„.sím, Piráti se hlásí!“

Piráti se STAN navrhnou eurokomisaře

Návrh kandidáta či kandidátky na eurokomisaře náleží koalici Pirátů se STAN, premiér Petr Fiala (ODS) to opakovaně potvrdil. Uvedla to mluvčí vlády Lucie Ješátková. Rozhodnout však musí vláda.

Také lídr kandidátky Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) pro letošní volby do Evropského parlamentu Alexandr Vondra (ODS) v televizi CNN Prima News řekl, že podle původní dohody v koalici mají navrhnout eurokomisaře tyto 2 subjekty, které společně kandidovaly ve sněmovních volbách v r. 2021. Fiala v prosinci serveru Deník.cz řekl, že eurokomisaře by mělo navrhnout jen hnutí STAN.

Jak jde o rozdělování prebend a výnosných funkcí, to je vážná věc. Tady končí sranda a ze všech jsou rázem jedináčci a sirotci.


Nové lokality v liniovém zákoně

Seznam v tzv. liniovém zákoně, který umožňuje rychlejší výstavbu prioritních projektů, se zřejmě rozroste. Vláda se do něj podle ministra dopravy Martina Kupky (ODS) chystá zařadit několik dalších lokalit. Zvažuje se forma poslaneckého pozměňovacího návrhu - zákon přitom chtějí měnit i senátoři.

Konkrétní lokality, kde by se mělo stavět, ale resorty neupřesnily. Chtějí se ale zaměřit na tzv. brownfieldy, tedy nevyužívané nebo zanedbávané nemovitosti či oblasti. Na seznamu je např. areál v Líních u Plzně, nakonec však bude prostor využívat armáda.

Jj, „poslanecký pozměňovací návrh“ vládní koalice - to vypracují ministerští ouřadové podle pokynů politruků a vybraní „posranci“ se pod to podepíší, čímž se obejde ta trapná podmínka připomínkového řízení k legislativním návrhům ministerstev. (A nikdo nemůže zasvěceným vyfouknout příležitost přijít k nějakým penězům navíc.)


122 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Z teletextu ČT-09 (13.5. 2024)

Málo utrácíme, postěžovala si ministryně „rozpočtově odpovědné“ pětidemoliční vlády. Černochová: Loni na obranu 1,37% HDP Česko loni vydalo na obranu 1,37 procenta hrubého domácího produktu (HDP). Čes

Progresívne vpred,ku žiarivej budúcnosti!

https://www.pokec24.cz/blog/to-uz-neni-ani-upadek-evropy-je-to-neco-mnohem-horsiho/ p.s. Ten starozákonný príbeh o potrestaní hriešnych miest Sodoma a Gomora Bohom,má niečo do seba a stojí za to,zamys

bottom of page