top of page
oh

Z teletextu ČT-09 (1. 10. 2024)

Agent PePa107 funguje jako dokonalý automatický razítkovací stroj signální fialové vlády.

Pavel odvolal Bartoše na návrh premiéra

Prezident Petr Pavel na návrh premiéra Petra Fialy (ODS) odvolal Ivana Bartoše (Piráti) z pozice vicepremiéra pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj k 30.září. Zároveň souhlasil s pověřením ministra práce Mariana Jurečky (KDU-ČSL) dočasným výkonem funkce ministra. Fiala to řekl po jednání s prezidentem. Pavel se sešel s předsedy všech pěti koaličních stran.

Pirátští ministři zahraničí Jan Lipavský a pro legislativu Michal Šalomoun podají demisi v úterý. Posty ministra pro legislativu a vicepremiéra pro digitalizaci nebudou obsazeny.


Signál I. Fiala si dál namlouvá aktivistu Lipavského..

Fiala připouští setrvání Lipavského

Premiér Petr Fiala (ODS) si dovede představit, že ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) zůstane ve vládě jako nestraník, když s tím budou souhlasit všechny čtyři strany vládní koalice. Fiala řekl, že po schválení odchodu Pirátů z koalice Lipavský podá demisi, jak avizoval. Až poté začnou další jednání.

Post ministra pro místní rozvoj chce Fiala obsadit ve chvíli, kdy se bude měnit ministr průmyslu a obchodu. STAN nominoval Lukáše Vlčka namísto Jozefa Síkely, který se má stát eurokomisařem.


.. zatímco na ministerstvo pro místní rozvoj (a jemu přidělené prostředky) si brousí zuby STANující Dozimetři.

Rakušan: STAN připraven vést MMR

Vicepremiér a ministr vnitra Vít Rakušan řekl premiéru Petru Fialovi (ODS) i prezidentu Petru Pavlovi, že v případě oficiální nabídky je hnutí STAN připraveno vést ministerstvo pro místní rozvoj. Řekl to po schůzce na Pražském hradě.

Rakušan by chtěl, aby se současný poslanec Lukáš Vlček stal ministrem průmyslu a obchodu brzy. U současného ministra Jozefa Síkely je podle Rakušana namístě, aby se začal věnovat agendě v Bruselu.

Piráti dohlasovali a z Pětidemolice se tak definitivně stává Čtyřdemolice.

Piráti schválili odchod z vlády

Členové Pirátů schválili v internetovém hlasování odstoupení strany od vládní koaliční smlouvy s koalicí Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Starosty a nezávislými (STAN). Pro odchod z kabinetu bylo 709 z 894 hlasujících.

Strana končí ve vládě v reakci na rozhodnutí premiéra Fialy (ODS) odvolat k 30.9. šéfa Pirátů Bartoše z vládních funkcí.

Nebude to znamenat pád kabinetu, zbývající čtveřice stran má většinu 104 poslanců. Bude mít i stejný program, Fiala proto nevidí důvod žádat o důvěru.


Z úkrytu vykukuje další škodná - „ekonomové“ z NERVu a nějak to vypadá, že vládní baknksteři, ekonomičtí analytici a poraděnkové by po klasickém „Bez peněz do hospody nelez“ by velmi rádi zavedli libertariánskou inovaci: „Bez peněz k doktorovi nelez!“

NERV: Financování zdr.péče neudržitelné

Systém financování zdravotní péče je při současném nastavení dlouhodobě neudržitelný, protože s ohledem na stárnutí populace budou náklady růst, zatímco příjmy stagnovat či klesat. Je proto třeba hledat cesty snížení nákladů, jako posílení prevence nebo nové přístupy k péči, a zároveň přivést do systému nové zdroje financování ze soukromého sektoru. Uvedli to ekonomové z Národní ekonomické rady vlády (NERV).

Zřejmě bude nevyhnutelné, aby se lidé zapojili do placení za některé zdravotnické zákroky, ale třeba i restrukturalizace nemocnic.

Jj, chudina má stále zbytečně mnoho peněz. To je nepřijatelné!!


Grolichovi se bůhvíproč ani trochu nechce tahat lidovecké kaštany z ohně..

Grolich nechce do čela lidovců

Jihomoravský hejtman Jan Grolich se nebude ucházet o předsednictví ani o jiné funkce v širším vedení KDU-ČSL. S ohledem na vládní krizi je podle něj vhodné, aby byl předsedou ministr nebo alespoň člověk, jenž působí v Praze.

Jihomoravský krajský výbor rozhodl o nominaci ministra zemědělství Marka Výborného, na post prvního místopředsedy podpoří ministra ŽP Petra Hladíka.

Stávající šéf strany a ministr práce Marian Jurečka teprve oznámí, zda bude o post znovu usilovat. Výborný oznámí za několik dní, zda nominaci přijme.

.. a pro případ, že by asociální traktorista na obhajobu předsednické funkce rezignoval, navrhuje na předsedu KDU-ČSL ministra teologa Výborného. Vzhledem k tomu, že teolog Výborný logicky musí mít styky na úplně nejvyšších místech, asi to dává smysl.


Izrael vyslyšel prosby „Sleepy Joea“ o neeskalování situace a prohlásil, že jeho nejnovější sebeobranné vraždění bude přesně cílené a omezené. Americký ministr míru Lloyd Austin izraelskou sebeobrannou akci podpořil.

Pozem. operace Izraele na jihu Libanonu

Izrael v noci na úterý zahájil pozemní operaci na jihu Libanonu. Podle prohlášení izraelské armády jde o omezenou a přesně zacílenou akci ve snaze zničit působiště hnutí Hizballáh poblíž hranic, odkud ostřeluje sever Izraele. Akci podporují izraelské vzdušné síly a dělostřelectvo.

Americký ministr obrany Lloyd Austin a jeho izraelský protějšek Joav Galant se shodli na nutnosti odstranit v jižním Libanonu zázemí pro možný útok Hizballáhu na sever Izraele.

Diplomacie

My sice odsuzujeme násilí, ale jsme ochotni dodávat zbraně. *)


Conquistador

Ty víš, dobrotivý Bože, že nelidskost je mi cizí. Ale Aztékové ovšem nejsou lidé. *)

Přes 100 obětí izr. úderů v Libanonu

Při izraelských útocích na Libanon v neděli zahynulo nejméně 105 lidí, včetně 32 na jihu a 33 na severovýchodě země. Podle agentury Reuters to v neděli pozdě večer oznámilo libanonské ministerstvo zdravotnictví.

Už více než 100.000 lidí uprchlo za uplynulý týden z Libanonu do Sýrie v obavách z izraelského bombardování, řekl vysoký komisař OSN pro uprchlíky Grandi. Za poslední 2 dny se toto číslo zdvojnásobilo, přičemž ještě v pátek úřad hovořil o 30.000 běžencích. Mezi utečenci jsou Libanonci i Syřané, řekl Grandi s tím, že exodus pokračuje.

Protest

Žalujeme civilisovanému světu, že náš barbarský nepřítel, místo aby přijal naše podmínky, nechává dál od našich letců pobíjet své ženy a děti. *)


Mír

My válku nechceme. Proti slabším stačí trestná výprava. *)

Izrael zaútočil přímo v Bejrútu

Noční izraelský úder zasáhl obytný dům v libanonském hlavním městě Bejrútu, kde zabil vůdce a nejméně další 2 členy skupiny Lidová fronta pro osvobození Palestiny. Podle agentur jde o první útok Izraele v centrální oblasti metropole od začátku konfliktu v regionu. Dosud izraelské letectvo útočilo na cíle na jižním bejrútském předměstí Dahíja, které je označováno za baštu hnutí Hizballáh.

Palestinské teroristické hnutí Hamás mezitím oznámilo, že úder na jihu země zabil současného vůdce Hamásu v Libanonu spolu se členy jeho rodiny.

Myslím na vás a proto budeme vás i vaše příbuzné zabíjet výhradně pro vaše dobro!, vzkázal izraelský „Dáreček“ Íráncům.

Netanjahu promluvil k Íráncům

Izraelský premiér Netanjahu v projevu zveřejněném v pondělí promluvil přímo k íránskému obyvatelstvu, kterému vzkázal, že při něm Izrael stojí.

Zkritizoval íránské teokratické vedení, jeho podporu palestinského teroristického hnutí Hamás v Pásmu Gazy a militantního libanonského hnutí Hizballáh. Poznamenal, že by se Íránci měli mnohem lépe, kdyby jejich vedení investovalo do obyvatelstva místo válek a zbrojení.

Netanjahu také poznamenal, že Írán bude „konečně svobodný“, a to „mnohem dříve, než si lidé myslí“.

Nóta

Na důkaz naší mírutmilovnosti projevujeme ochotu k tomu, aby se nám nepřítel vzdal na milost a nemilost. *)


*) Vypůjčeno od Karla Čapka - Bajky a podpovídky

126 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Z teletextu ČT-09 (6. 10. 2024)

Předsedkyní SOCDEM Jana Maláčová Novou předsedkyní Sociální demokracie (SOCDEM) se stala bývalá ministryně práce Jana Maláčová....

Z Webů 06.10.2024

Ranní káva: ostuda země 404, smrad z Kodaně a jiné gagy Lipavský. Hrdina? Určitě ne. Spíš zrádce. Žantovský si vzal ministra na paškál...

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page