top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (5. 7. 2024)

Dokonce i Pirát Bartoš si všimne, že něco bude asi špatně, když mu v tom vymáchají čumák.

Bartoš: Povolení na studnu má zlevnit

Poplatky za budování studní a domácích čističek odpadních vod by se měly snížit. Nový stavební zákon platný jen několik dní zvýšil poplatky u těchto malých staveb z 300 korun na 10.000 Kč. Ve čtvrtek to řekl ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti).

Ke změně bude podle něj nutná úprava legislativy týkající se stavebního procesu, například zákona o obnovitelných zdrojích. Nedává smysl, aby byly malé a jednoduché vodní stavby zpoplatněné stejně jako stavby složitější, uvedl Bartoš.

Jj, to má digitální dement pravdu. Smysl to skutečně nedává. Akorát to nedávalo smysl ani tehdy, když ten stavební zázrak v takto zmršené podobě ouřadové z místního rozvoje připravovali, když ho Pirát Bartoš předložil na vládu, ta ho schválila a poslala do sněmovny a pětidemoliční poslanci to v současné podobě prohlasovali. Když budu zdvořilý, byla to pirátská fušeřina a pětidemoliční šlendrián.


Orbán se v pátek setká s Putinem

Maďarský premiér Viktor Orbán se v pátek 5. července setká v Moskvě s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. S odvoláním na svůj zdroj z maďarské vlády o tom informoval maďarský servis Rádia Svobodná Evropa/Rádia Svoboda (RFE/RL).

V úterý se Orbán, jehož země od pondělí předsedá Radě EU, setkal v Kyjevě s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

Šéf Evropské rady Charles Michel odmítl, že by měl Orbán mandát jednat v Moskvě jménem EU. Nad cestou se pozastavil i polský premiér Donald Tusk.

Zcela zjevně se nahrazením Kaczynského Tuskem v Polsku nic významného nezměnilo - blbeček za blbečka. Jestlipak už Kačer Donald Tusk někdy slyšel něco o diplomacii?


Stále stejná profláknutá odrhovačka o izraelské „sebeobraně“

V Pásmu Gazy boje na jihu i severu

Údery izraelské armády v Pásmu Gazy pokračují na jihu u města Rafáh i na severu ve čtvrti Šidžajáh ve městě Gaza.

Od říjnového začátku bojů zemřelo podle sdělení palestinských úřadů kontrolovaných hnutím Hamás v Pásmu Gazy 38.011 Palestinců.

Podle palestinských svědků, které cituje AFP, boje pokračovaly v Pásmu Gazy u Rafáhu i na východě u města Chán Júnis. Střety mezi izraelskými vojáky a palestinskými ozbrojenci a izraelské údery pak svědci hlásili také ve čtvrti Šidžajáh ve městě Gaza, kde izraelská armáda provádí pozemní operace.


Izrael schválil výstavbu na Záp.břehu

Izraelská vláda podle nevládní monitorovací organizace Peace Now schválila plány na výstavbu 5295 domů v několika budoucích osadách na okupovaném Západním břehu Jordánu. Osady mají vzniknout na území o rozloze 12,7 čtverečních kilometrů, které zabral Izrael. O zabrání půdy rozhodly úřady už v červnu a Peace Now o něm informovala ve středu.

Podle agentury AP jde o další ostrý krok izraelské vlády, která se snaží posílit kontrolu nad Západním břehem a zabránit vzniku budoucího palestinského státu.

Proč vlastně chudáky Izraelce ti zlí teroristi furt terorizují? Vždyť Izraelci se jen snaží zvelebit poctivě uloupené území!


Rakety Hizballáhu na sever Izraele

Sever Izraele a Golanské výšiny ve čtvrtek dopoledne zažily rozsáhlý protivzdušný poplach. Informovala o tom podle agentury AFP izraelská armáda.

Šíitské hnutí Hizballáh, které na izraelské území a okupovanou oblast útočí z jihu Libanonu, uvedlo, že vypustilo na 200 raket. Hnutí to podle agentury Reuters označilo za odvetu za zabití svého velitele Muhammada Násira, který zahynul ve středu při izraelském úderu.

Izraelská armáda oznámila, že provádí údery na jihu Libanonu.

.. na které Hizballáh nepochybně odpoví. A protože pochybuji, že by to izraelské velení nevědělo, zbývá mi jediný možný závěr: Izrael o tu konfrontaci a válku stojí. Chce jí a dělá vše proto, aby jí měl.


Papalášstvo Demokratické strany stojí za „Sleepy Joem“

Guvernéři podpořili kandidaturu Bidena

Několik amerických guvernérů za Demokratickou stranu, kteří se ve středu večer osobně setkali s prezidentem Joem Bidenem, vyjádřilo důvěru v jeho schopnost zastávat nejvyšší úřad v zemi a

podpořilo jeho kandidaturu do listopadových voleb. Setkání navazovalo na Bidenův nejistý výkon v předvolební debatě, která přiživila pochybnosti o kondici 81letého prezidenta a vyvolala výzvy, aby se neucházel o druhý mandát.

Biden podle deníku The New York Times při schůzce řekl, že v těchto dnech potřebuje více spánku a omezuje pracovní akce po osmé hodině večer.

No toto? Vovan a Lexus dostali vyznamenání za to, že si střílejí ze západních politiků.

Kreml vyznamenal dvojici komiků

V moskevském Kremlu získali vysoké státní vyznamenání komici Vladimir Kuzněcov a Alexej Stoljarov, kteří jsou známí pod přezdívkami Vovan a Lexus. V posledních letech oklamali řadu západních politiků včetně italské premiérky Giorgii Meloniové nebo britského ministra zahraničí Davida Camerona, se kterými se spojili a předstírali, že jsou jiní politici.

Ruská agentura RIA Novosti zveřejnila snímek komiků ze slavnosti v Kremlu, přičemž na sobě mají vyznamenání, které připomíná Řád přátelství, tedy jedno z nejvyšších ruských stát. vyznamenání.

Zlej Putin, hrozně moc zlej Putin! :-))

138 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Bavorovy poznámky

©2022 od Bavorovy poznámky. Vytvořeno pomocí Wix.com

bottom of page