top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (7.5. 2024)

Potrhlý tržní komsomol si trvá na svém. Ekonomice pomůže návrat do 19 století.

ODS a TOP pro výpovědi bez důvodu

ODS a TOP 09 nevzdávají snahu prosadit výpovědi bez udání důvodu. Koaliční partneři hovoří o možném porušení koaliční smlouvy. ODS a TOP 09 chtějí nové paragrafy přidat k další, „liberalizační“ novele zákoníku práce.

„Našim koaličním partnerům jsme avizovali, že to určitě načteme v Poslanecké sněmovně jako pozměňovací návrh,“ řekl ministr financí Stanjura (ODS).

„Řekli jsme si, že budeme načítat jen ty pozměňovací návrhy, které máme v koaliční shodě,“ oponuje místopředsedkyně sněmovního výboru pro sociální politiku Pavla Pivoňka Vaňková (STAN).

Možná by teď měl zasáhnout nadstranický agent PePa107 a zveřejnit nějaký zápis z jednání.. Pokud možno takový, který jedna ze stran neodsouhlasila.

Předpokládám ovšem, že „liberalizovat“ v tomto smyslu také výkon poslaneckého mandátu tržní komsomol nehodlá. Kam by „liberální“ demokracie přišla, kdyby voliči kdykoli mohli říct poslancům ze svého volebního obvodu: „To už stačilo, vypadněte!“


Odboráři opustili schůzi tripartity

Odboráři předčasně opustili zasedání tripartity. Zdůvodnili to vyjádřeními premiéra Fialy (ODS) na adresu odborů poté, co předáci požadovali omluvu za výroky člena výkonné rady ODS Drobila, že odbory nejsou partner, ale nepřítel. ČTK to řekl předseda ČMKOS Středula.

Podle premiéra zástupci odborů svým odchodem ukázali, jak si představují sociální dialog.

Místopředseda vlády a ministr práce Jurečka (KDU-ČSL) po tripartitě řekl, že považuje odchod odborářů z jednání za dětinský a nepochopitelný.

Takže teď už víme, jak si představují sociální dialog odboráři. Jak si totéž představuje ukrajinský místodržící v Praze Signál I. Fiala je také zcela zřejmé: „My něco navrhneme a vy to nadšeně odsouhlasíte!“ A pochopitelný a nedětinský traktorista Jurečka chce zpět poslušné ovečky, které se nechají bez námitek ostříhat, porazit, rozporcovat a sežrat. A bude se jim to líbit.

Možná by už SebeStředula i další odborářští bossové měli konečně pochopit, že pro vládu Pětidemolice opravdu nejsou partneři, s nimiž je třeba jednat, ale nepřítel, kterého je třeba rozdrtit. A začít řídit odborovou politiku podle toho. (Jestli to ještě umí a najdou někoho, kdo jim ten postoj bude věřit.)


ÚS: Změna pohlaví i bez operace

Operace nebude podmínkou úřední změny pohlaví. Ústavní soud s platností od poloviny roku 2025 zrušil sporné paragrafy. Politici musí přijmout novou úpravu.

Baxovi Uhelní Skladníci se nám definitivně bláznuli.


Podle manuálu ČT-09: Jak titulkem zprávičky popřít „nežádoucí“ obsah:

Popření ruských zločinů bez trestu

Pražská učitelka, která čelila obžalobě z popírání ruských válečných zločinů na Ukrajině, potrestána nebude. Odvolací soud pravomocně potvrdil osvobození.

„Nelze učinit závěr..., že by popírala nějaké konkrétní válečné zločiny či zločiny proti míru,“ uvedla předsedkyně senátu městského soudu H.Chaloupková.

M.Bednářová v dubnu 2022 žákům tvrdila, že invaze je omluvitelný způsob řešení a že nacisté od roku 2014 zabíjeli Rusy včetně dětí mj. upalováním a stahováním z kůže. U soudu trvala na svém: "Všichni budou překvapeni výsledky vyšetřování (ruského) masakru v Buči," řekla.


Novinářské ceny

Letošní Novinářskou cenu za inovativní žurnalistiku získal tým Aktuálně.cz za mnohovrstvé zpracování tématu dezinformací. Vůbec prvním vítězem kategorie Ekonomická žurnalistika se stal Filip Zelenka ze zpravodajského ekonomického deníku E15 za příspěvek porovnávající prostředí v ČR a Polsku. Novinářskou křepelku pro mladé novináře do 33 let si za reportáže z válečné Ukrajiny odnesla reportérka ČT Darja Stomatová.

Ceny se udělují ve 13 kategoriích.


Nějak se nám ti chcimírové nebezpečně množí! Koudelko, vstávat!! Poplááách!!!

Řím pro pokus o jednání s Ruskem

Italský ministr obrany Crosetto pro deník Il Messaggero řekl, že s Ruskem je zapotřebí se pokusit vyjednávat.

Zároveň varoval před dobytím Kyjeva. Okolní země by nemohly přijmout „ruské tanky u hranic“, řekl. Domnívá se, že Putin chce uchvátit celou Ukrajinu.

Crosetto podporuje dodávky zbraní Ukrajině, odmítá však vyslání vojáků. Tím by se podle něj státy NATO „vydaly na cestu, z níž není návratu“. Podobná situace by podle něj nastala, kdyby se Rusko rozhodlo zaútočit na stát NATO. Vyslání sil nedávno nevyloučila Paříž.

No ano, okolní země by nemohly přijmout ruské tanky u hranic, zatímco Rusku se tanky NATO u hranic prostě líbit musí. NATO přeci nikoho neohrožuje.. (pokud nemá dostatečnou převahu, nebo si to v bruselské centrále aspoň nemyslí.)

Po „cestě bez návratu“ jsme IMHO vykročili tehdy, když se západní „vůdci“ ve své neomezené stupiditě rozhodli „geniálně“ podfouknout Putina Minskými dohodami.


Boje v Rafáhu, Izrael u přechodu

Izraelská armáda v úterý oznámila, že má pod kontrolou palestinskou stranu přechodu Rafáh na hranici s Egyptem. Přechod je kvůli tomu uzavřený.

Armáda oznámila, že operuje na východě Rafáhu. Z oblasti bojů prý byla evakuována většina obyvatelstva i pracovníci mezinárodních organizací.

Noční údery v Rafáhu zabily nejméně pět lidí. Armáda v pondělí večer „cíleně udeřila“ na pozice Hamásu v Rafáhu, palestinská média informovala o vzdušných úderech v oblastech, kde armáda nařídila evakuaci. Podle úřadů Hamásu zahynulo v Pásmu Gazy od 7.října už 34.789 lidí.


Izrael odmítl návrh příměří

Izraelský premiér Netanjahu v pondělí řekl, že návrh dohody o příměří schválený Hamásem neplní izr. požadavky a že Izrael bude pokračovat v jednání, i ve vojenských operacích v Rafáhu.

Izr. armáda vyzývala civilisty v Rafáhu k přesunu do "humanitární zóny" u moře a do oblastí nedalekého Chán Júnisu. Nemají se přibližovat k hranicím.

Příkazy k evakuaci civilistů v Rafáhu předznamenávají další válku a hladomor, napsal šéf diplomacie EU Borrell. Paříž uvedla, že vysídlení je válečný zločin. SRN vyzvala k neohrožování vyjednávání.

K tomu Error unie lepí další balíček protiruských sankcí a Německo si dál dodává do Izraele zbraně a komponenty.. Jo, to určitě pomůže.


Belgie: Zakázat dovoz z okup. území

Belgie prosazuje v EU zákaz dovozu izraelských výrobků z okupovaných území. Premiér De Croo to zdůvodnil násilím v Pásmu Gazy i na Západním břehu Jordánu. Podle něj je těžké předstírat, že se nic neděje. Pokud by ale Belgie zákaz zavedla sama, měl by nulový účinek, myslí si belgický premiér.

Varoval Izrael před útokem na Rafáh na jihu Pásma. „Pro obyvatele by to mělo tragické následky,“ zdůraznil.

„Kdybych já byl dnes studentem, je velká pravděpodobnost, že bych se také do studentských protestů zapojil,“ dodal.

To je antisemitismúús!


Putinova inaugurace bez zástupce SRN

Německo nebude mít svého zástupce na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina, který v Kremlu zahájí další šestileté funkční období. Oznámilo to německé ministerstvo zahraničí.

Naopak Francie bude mít na ceremonii svého velvyslance, uvedla s odvoláním na francouzský diplomatický zdroj agentura Reuters. Deník The Kyiv Independent píše, že ceremonii chtějí bojkotovat například také Británie a Estonsko.

Svého zástupce na Putinově inauguraci nebude mít ani Česká republika.

Třeba by jako výraz podpory bojující demokracii ČR, Malá Británie, Estonsko a Německo mohly vyslat dvojnásobně početnou delegaci na inauguraci ukrajinského prezidenta..

Ooops.. já zapomněl, Nová Demokratická Ukrajina prezidentské volby „odložila na neurčito“

97 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Možno nestrieľal "osamelý vlk" !

https://t.me/casusbellilive/163985 p.s. Vyšetrovanie atentátu posilnil vyšetrovací tím,lebo sa objavilo podozrenie,že atentátnik nekonal sám ale v skupine. 2 hodiny po atentáte niekto vymazal všetku j

Tragedie nové totality na pokračování

Střílet pana arcivévodu, to je moc těžká práce. To není, jako když pytlák střílí hajnýho. Tady jde vo to, jak se k němu dostat, na takovýho pána nesmíte jít v nějakých hadrech. To musíte jít v cylindr

bottom of page