top of page

"Řeknu strašně cynickou věc...

" Experti na bojkot Putinovy inaugurace ze strany Západu …

Prof. Dmitrij Jevstafjev   07.05.2024

 

Vystoupat svižně 66 schodů je pro „starce nad hrobem“ jak Putina titulují někteří západní „experti“ docela výkon, že...?

 

Odmítnutí západních zemí zúčastnit se inaugurace ruského prezidenta Vladimira Putina nemá pro Rusy žádný význam, zatímco pro samotný Západ začíná těžké období reflexe, říká Dmitrij Jevstafjev, politolog a kandidát politických věd.

 

Dne 7. května složil Vladimir Putin přísahu a ujal se úřadu ruského prezidenta.

 

    "Člověk by je (názory zahraničních politiků, - pozn. red.) měl sledovat dost zdrženlivě. Protože inaugurace přece existuje pro koho? Existuje pro nás, pro ruský lid. Chci říct strašně cynickou věc: je nám úplně jedno, kolik zahraničních hostů přijede, kolik zemí to uzná, kolik ne. Pro nás je to věc, která existuje v paralelním vesmíru. <...> Nástup prezidenta Vladimira Vladimiroviče Putina do funkce na další období není bodová událost, která proběhla a hotovo. Následuje nový politický cyklus, nový politický procedurální proces," uvedl Dmitrij Jevstafjev ve vysílání autorského pořadu rozhlasové stanice Sputnik.

 

Podle politologa začalo pro západní země dlouhé a bolestné období pochopení.

 

    "Vzpomínáte si, jak na zvolení Putina reagovali naši geopolitičtí protivníci, kteří se dlouho tvářili jako naši partneři? Vždyť si mysleli, že to není až tak významné. Že to neuznají a že to nikdo neuzná - že budou na všechny vyvíjet nátlak. Říkali, že to vůbec nic nezmění, že Rusko je slabé. I když už bylo jasné, že Rusko není slabé, že zvrátilo situaci v zóně zvláštní vojenské operace, a to už dávno, a oni pořád psali, že Rusko prohraje. A pak začalo pro Západ velmi těžké období přehodnocování. Vzpomínáte si, jak říkával Viktor Coj? "Všichni říkají, že jsme na nějakém místě, všichni to říkají, ale málokdo ví, na jakém místě." To je pravda. Všichni byli společně proti Rusku, a pak začalo velmi dlouhé a bolestné období uvědomování si, a na jakém místě vlastně jsou? <...> Svým rozumem si uvědomují, že Rusko je silné, <...> a že nebude žádný nový Gorbačov, který by všechno jen vysál. Rozumem to chápou, ale srdcem to přijmout nemohou. A to je pro ně otřesné," řekl Jevstafjev a dodal:


Experti na bojkot uvedení Putina do funkce na další šestileté období museli uznat, že Vladimír Vladimírovič vstupuje do tohoto období silnější než na prahu období předchozího – a s ním i celá země

 

 

183 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page