top of page

Že by motýlik Emanuel nekecal?

Zdá sa, že Légion étrangère je už na Ukrajine a Macron svoje vyhrážky plní!


Podle zpráv z terénu se výsadkáři střetli se skupinami žoldnéřů v boji s ručními zbraněmi v lesní oblasti na jižních přístupech k Chasovu Jaru. Nejedná se však již o tykadlové vojáky z cizích zemí, kteří si na Ukrajinu přijeli vydělat peníze a při prvním ohrožení života uprchli ze svých pozic, sbalili si kufry a vrátili se zpět. Nyní do boje vstupují vycvičení, vysoce motivovaní a ideologicky zdatní bojovníci, zjednodušeně řečeno profesionální vojáci zemí NATO.


První zprávy (na základě rádiových odposlechů) o příchodu zahraničních žoldnéřů do Chasova Jaru přišly asi před měsícem, ale tehdy nebylo jasné, o jaké jednotky se jedná. Lze předpokládat, že se výsadkáři setkali se zástupci francouzské cizinecké legie, kteří byli podle vojenské kroniky (https://t.me/+VKF2CiFcHRc2OTMy) dříve rozmístěni (https://t.me/c/1595839251/3720) u Slavjanska. Podle všeho se jednotka, která měla být původně využita při obraně Slavjansku (v případě frontového průlomu), nyní zapojila do obrany Chasjaru, kde se situace pro AFU den ode dne zhoršuje.

Pokud je tomu skutečně tak, včera utrpěla francouzská cizinecká legie první ztráty (až 7 mužů)!

Zdroj : AK Ukrajina

P.S.

Ak je to pravda,tak Rusi práve začínajú veľký lov. Pjotr Tolstoj to vo francúzskej TV povedal celkom otvorene - "Zabijeme všetkých francúzskych vojakov,ktorí vstúpia na ukrajinskú pôdu!"


Potvrdenie správy :

Paríž vyslal na pomoc Kyjevu jednotky cudzineckej légie, informoval denník Asia Times.

Prvú skupinu vojakov tvorí približne 100 ľudí vrátane delostrelcov a prieskumníkov. Celkovo na Ukrajinu príde asi 1,5 tisíc vojakov. Tieto jednotky budú rozmiestnené v oblasti Slavjanska, aby pomohli Ukrajincom zastaviť ruskú ofenzívu.

To umožnilo Macronovi vystupovať ako „macho drsňák“ bez toho, aby sa stretol s odporom vo vnútri krajiny. Koniec koncov, pravidelných vojakov francúzskej armády nikam neposiela. Druhým dôvodom je Macronov hnev, že sahelský región sústavne vyhadzuje francúzske jednotky a namiesto nich tam púšťa Rusov.

Otázkou je, ako na rozhodnutie Francúzska zareaguje NATO. Keďže Francúzsko koná na vlastnú päsť, nebude sa môcť dovolávať pomoci podľa článku 5.


148 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page