top of page
  • Obrázek autoraBavor V.

Prší, prší, jen se leje

Minulé dny nás potkala taková větší meteorologická pohroma. Ještě jsme se nevzpamatovali z průmyslové krize a už je tu na části území povodeň, na další části ohrožení vodou s menšími následky. Když se podíváte na průběh celého průběhu srážek, uvidíte, že hory, které v dřívějších dobách naši zemi chránily před nájezdníky, letos otáčely dešťové mraky po celém území. Jako kdyby nás chtěl Bůh potrestat. Ale za co? Za to, že naši vládcové neustále hrozí svými pěstičkami velikému tomu tam to dubisku?

Máme po letech 1997 a 2002 daleko lepší vybavení jak záchranných složek, tak jiných protipovodňových opatření.  Stejně tak vybavení meteorologů je na daleko vyšší úrovni. Takže leccos dokážeme zvládnout. Je to i zásluha předchozích vlád, které na protipovodňová opatření dbaly. Což omylem uznal i z Božího dopuštění premiér vlády Fiala. Výjimka je pochopitelně Brno, kde se dodnes nedokázali dohodnout na podobě protipovodňových zábran.  Patrně se nenašel vhodný umělec, který by je dokázal ztvárnit tak, aby zapadly do krajinného rázu spolu s Penis-orlojem, koněm s dlouhým penisem či Golemem, který se cítí být svatým Krištofem.

Jeseníky a několik dalších území postihly záplavy v rozsahu větším než velkém.

Takže místní si jistě dokážou představit, jak by to asi vypadalo, kdyby setkání NATO na nejvyšší úrovni dokázalo vyprovokovat skutečnou válku. Nikoli tu, kterou tito plánovači mají ve svých jinak prázdných hlavách, ale tu opravdovou, kde by i na naše území dopadaly rakety a ničily nejen vojenské objekty, ale i mosty, komunikace či energetickou strukturu. A možná by to také odnesly domky obyčejných lidí tak, jako když je teď likvidovala ta voda.

Mi se to dobře popisuje, protože Otava si jen trochu zařádila, ale mnoho škody nenadělala. Na to jí chyběl ještě více než metr. Takže jsem v sobotu večer, kdy to bylo nejhorší, v klidu zalezl pod deku a spal spánkem spravedlivých. Ale místo vody by mi měla dělat problémy ta slezina prázdných NATO hlav, která vymýšlí a pátrá, jak zatáhnout celý svět do války. Do poslední války, kterou by tahle planeta zažila. Jenže tak daleko tihle komedianti nevidí. Vlastně píšu to špatně, oni nevymýšlejí, protože oni ani nemají čím vymýšlet. Takže jen plácají prázdné fráze a poplácávají se po ramenou, jak jsou stateční. Bohužel by na jejich odvahu doplatil život na planetě. Severní polokoule by byla zničena úplně, jižní by hynula postupně vlivem radiace a extrémní zimy. Takže není šance na přežití. Jenže tohle se do těch bojechtivých hlav už nevejde.

A aby těch špatných zpráv nebylo málo, přidám ještě jednu. Volby v pátek a sobotu budou. Prostě musí být. Je úplně jedno, že v nejvíce postižených oblastech nemají starostové často ani místnost, kde by mohla stát ta volební urna, ale volby budou. A tam, kde volební místnosti nebudou, pomohou hasiči. Budou rozvážet přenosné volební urny. Vždyť o víkendu už budou mít klid. ???

Takže ať žije president Kolář, eh čo to táram Pavel, který není schopen pronést jednu jedinou větu: „Z důvodu katastrofální situace na území republiky se volby odkládají o dva týdny.“

Tak jednoduché by to bylo. 

122 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rosťa
před 11 hodinami

Dovolil bych si podotknout, že kůň pod Joštem Lucemburským nedisponuje nadstandardním penisem, ale dlouhýma nohama. Lid brněnský toto veledílo přejmenoval na Kuňafu, což je kříženec koně a žirafy. Umělec pravděpodobně živého koně jaktěživ neviděl a své dílo dělal od oka. Druhá varianta je, že byl placen od váhy díla. Čím delší nohy, tím větší váha a tím větší odměna. Vypadá to sice blbě, ale co už. Když máme v Brně Fialu, proč bychom nemohli mít kuňafu, že jo. Rozdíl je pouze v tom, že kuňafa neškodí. To samozřejmě nemění nic na tom, že se pan domácí jako autor článku dopustil nekalé dezinformace, která napomáhá zlotřilému režimu VVP. Možná bych to šel nahlásit otakárku foltýnovitému, ale mám po tom Božím dopuštění…

Edited
Like

bottom of page