top of page

Harrisová tleská hudebníkům, kteří ji ve španělštině znevažují

Viceprezidentka Kamala Harrisová zažila od svého nástupu do funkce v roce 2021 řadu trapných okamžiků, z nichž mnohé byly důsledkem jejích vlastních téměř nesrozumitelných poznámek k různým tématům.






Minulý týden se však během cesty do portorického San Juanu objevil virální klip, na němž Harrisová tleská spolu s místními hudebníky, aniž by zjevně rozuměla tomu, co zpívají.

Podle zpráv viceprezidentka a její asistenti navštívili komunitní centrum v hlavním městě amerického území a prohlédli si zařízení, načež se setkali se skupinou demonstrantů - přinejmenším jeden z nich nesl nápis označující ji za "válečného zločince".

Protestující kritizovali Spojené státy i Izrael v souvislosti s tím, co někteří nazývali "genocidou" v Gaze po říjnovém útoku Hamásu na Izrael. Taková levicová kritika byla v posledních měsících namířena proti Bidenově administrativě kvůli přesvědčení propalestinských aktivistů, že Bílý dům příliš podporuje Izrael.

Při Harrisově příchodu hrála na nádvoří komunitního centra hudební skupina, včetně jedné písně se zpěvačkou a klavíristou, která viceprezidentku inspirovala k pokyvování hlavou a tleskání. O chvíli později však Harrisové její asistent zřejmě přeložil text písně, což ji přimělo k tomu, aby se náhle přestala pohybovat do rytmu.

Podle následného překladu, který poskytl Republikánský národní výbor, text tvrdil: "Chceme vědět, Kamalo, proč jsi sem přišla? ... Ať žije svobodná Palestina a také Haiti."

60 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

V čom je rozdiel?

cit. "A je nesporným faktom, ktorý nám história už potvrdila viacnásobne, že len spoločnosti, ktoré sú dekadentné a vnútorne narušené dovolia obrovským masám cudzích etník, aby prekročili ich hranice

bottom of page