top of page

Kamala Harrisová lže o Trumpovi na X, nechává si ověřovat fakta v komunitních poznámkách, Musk ji brutálně odsuzuje: "Lhaní na této platformě už nefunguje

By Paul Serran Jul. 1, 2024

Doby, kdy se političtí lídři mohli navážet do liberálního Twitteru, lhát skrz zuby o důležitých otázkách, lživě pomlouvat své protivníky a procházelo jim to, jsou pryč.

Přinejmenším to vidíme v praxi X od doby, kdy platformu převzal Elon Musk.

V novém případě této změněné situace se americká viceprezidentka Kamala Harrisová - nebo její tým - vydala na sociální sítě lhát o favoritovi prezidentských voleb Donaldu Trumpovi.

Nedopadlo to však dobře, zcela jinak než za "starých špatných časů" Twitteru vedeného Jackem Dorseym.

Informoval o tom deník New York Post:

"Elon Musk v pondělí označil viceprezidentku Kamalu Harrisovou za "lhářku" ohledně postoje bývalého prezidenta Donalda Trumpa k potratům a zároveň prohlásil, že funkce "komunitních poznámek" na platformě sociálních médií udržuje politiky v zodpovědnosti, když se snaží šířit nepravdy o svých oponentech.

Harrisová v neděli na svém účtu na X uvedla, že Trump "by zakázal potraty v celé zemi" a že ona a prezident Biden udělají "vše", co je v jejich silách, aby ho zastavili a obnovili reprodukční svobodu žen"."

Za starých časů by to Kamale prošlo, ba co hůř - možná by lidé, kteří by ji kritizovali, byli z nějakého vymyšleného důvodu vykázáni z platformy.

V současné době je na X její příspěvek označen komunitní poznámkou, která čtenářům připomíná, že "prezident Trump opakovaně prohlásil, že nepodepíše národní zákaz potratů".

Bylo by dost špatné, kdyby viceprezidentku takto přímočaře kontrolovali obyčejní občané na internetu - ale mělo toho být víc.

Elon Musk, majitel platformy, kterou sleduje 188 milionů lidí, ji vyzval v brutálním citátu na Twitteru.

"Kdy se politici, nebo alespoň stážistka, která vede jejich účet, naučí, že lhaní na této platformě už nefunguje?" ptá se Musk. Musk odpověděl ve svém vlastním příspěvku X."

Bývaly doby, kdy nebylo normální označit prezidenta nebo viceprezidenta takovým přímým způsobem za lháře - ale k tomu nás dovedla extrémní nepoctivost liberálně-globalistických elit.

"Trump skutečně prohlásil, že navzdory volání některých republikánů po celostátním zákazu potratů jej nepřijme a regulaci tohoto zákroku by ponechal na státech.

'Dosadil jsem tři skvělé soudce Nejvyššího soudu a ti shodou okolností hlasovali pro zrušení rozsudku Roe v. Wade a přesunuli to zpět na státy,' řekl bývalý prezident ve čtvrtek v první debatě s Bidenem. "Teď to řeší státy"."



74 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Bavorovy poznámky

©2022 od Bavorovy poznámky. Vytvořeno pomocí Wix.com

bottom of page