top of page

Ratcliffe žádá vyšetřování dopisu Hunterovi Bidenovi o notebooku a zapojení dodavatele CIA

Bývalý ředitel Národní zpravodajské služby John Ratcliffe vyzval k rozsáhlému vyšetřování nechvalně proslulého dopisu, který těsně před volbami v roce 2020 zdiskreditoval příběh o notebooku Huntera Bidena. V pořadu Fox News "Sunday Morning Futures" Ratcliffe v doprovodu bývalého předsedy Sněmovny reprezentantů pro zpravodajské služby Devina Nunese (R-CA) diskutoval o nedávném odhalení, že někteří ze signatářů dopisu byli v té době kontraktory CIA.

Ratcliffe kritizoval zapojení CIA a prohlásil: "CIA má být apolitická a ze zákona jí Hatchův zákon a další omezení zakazují zapojení do politické činnosti." Zpočátku byl dopis považován za legitimní, protože se mělo za to, že signatáři jednají jako soukromé osoby. Bylo však zjištěno, že bývalý zástupce ředitele CIA Michael Morell a bývalý generální inspektor CIA David Buckley byli v době podpisu dopisu aktivními smluvními partnery CIA.

Tyto nové informace naznačují možné porušení zákona Hatch Act a hlavy 18 za zasahování do voleb. Vyšetřovatelé Sněmovny reprezentantů oznámili, že tito úředníci mohli využít svého postavení k urychlení schválení dopisu, přičemž byli odměňováni z peněz daňových poplatníků.

CIA na to reagovala tvrzením, že bývalí úředníci nereprezentovali názory agentury. Zpráva navíc zdůraznila, že omezení vyplývající z Hatchova zákona se pro dodavatele liší od omezení pro zaměstnance CIA, ačkoli navrhla zákonodárcům zvážit rozšíření těchto zákazů i na dodavatele.

Ratcliffe pochválil vyšetřování Sněmovny reprezentantů, ale zdůraznil potřebu hlubšího šetření, které podle něj současná administrativa pravděpodobně neprovede. Navrhl, že pokud by byl Donald Trump znovu zvolen, mohla by toto vyšetřování vést jeho administrativa.

"Tady se musí stát, Marie, že až prezident Trump složí přísahu, nový ředitel CIA, nový generální inspektor CIA a nový generální prokurátor Trumpovy administrativy zde potřebují hlubší vyšetřování a případné trestní oznámení," vysvětlil Ratcliffe. Vyzval také k trvalému odebrání bezpečnostních prověrek a příslušnosti osobám, které se na organizaci dopisu podílely.

Dodal, že pro osoby, které se podílejí na takovém politickém vměšování, by měl být vytvořen seznam vyloučených osob, který by jim v budoucnu znemožnil jakékoli vládní vazby nebo obchodní vztahy.

Ratcliffova výzva k důkladnému vyšetřování poukazuje na pokračující kontroverzi kolem příběhu s notebookem Huntera Bidena a na potřebu odpovědnosti v rámci zpravodajské komunity.

*** Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) ***

64 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Bavorovy poznámky

©2022 od Bavorovy poznámky. Vytvořeno pomocí Wix.com

bottom of page