top of page

Trump se v debatě o hranicích odvolává na "Bidenův migrační zločin

June 27, 2024 By Anna Giaritelli

Bývalý prezident Donald Trump ve své první debatě s prezidentem Joe Bidenem přešel do ofenzívy a pokusil se propojit hraniční politiku Demokratické administrativy přímo s vlnou titulků o zločinu páchaném nelegálními přistěhovalci.

"Právě teď žijeme v krysím hnízdě." Zabíjejí naše lidi v New Yorku, Kalifornii a všech státech unie, protože už nemáme hranice. Každý stát je nyní hranicí,“ řekl Trump během prezidentské debaty CNN ve čtvrtek večer v Atlantě. "Kvůli jeho směšné, šílené a velmi hloupé politice přicházejí lidé a zabíjejí naše občany na úrovni, kterou jsme nikdy neviděli." Říkáme tomu zločin migrantů. Říkám tomu Bidenův zločin migrantů."

Vražda studentky ošetřovatelství v Georgii Laken Riley začátkem tohoto roku se stala tak politicky výbušnou, že se o ní Biden zmínil ve svém Stavu unie, zatímco minulý týden oklahomská policie zatkla venezuelského ilegálního imigranta, o němž se předpokládá, že brutálně zabil Rachel Morinovou, matku pěti dětí. Maryland, minulé léto.

Další incidenty, včetně útoků na newyorskou policii a sexuálních útoků a vražd proti nedospělým dívkám a svobodným ženám v Texasu a Iowě , také přilákaly pozornost médií tento měsíc.

"Nyní jsme doslova necivilizovaná země," řekl Trump. "Musíme dostat spoustu těchto lidí ven a musíme je dostat pryč rychle, protože zničí naši zemi." Stačí se podívat, kde žijí. Žijí v luxusních hotelech v New Yorku a na dalších místech.

Biden se opřel o hraniční dohodu Senátu, která se rozpadla na začátku tohoto roku, když se ho zeptali, proč by mu voliči měli „důvěřovat“ ve druhém volebním období vzhledem k „rekordnímu“ počtu nelegálních přistěhovalců, se kterými se během jeho funkčního období setkal.

Počet zatčených na jižní hranici dosáhl v prosinci nového historického maxima s 250 000 zatčeními v daném měsíci, ale od té doby se v květnu snížil na 120 000, což je stále daleko nad normou 50 000 zatčení měsíčně.

„Velmi tvrdě jsme pracovali na tom, abychom dosáhli dvoustranné dohody, která to nejen změnila, ale zajistila, že jsme vstoupili do situace, kdy jste neměli žádnou okolnost, kdy by mohli překročit hranici s takovým počtem pohraničních policistů, jaký je nyní,“ řekl Biden.

Senátní dvoustranná dohoda o hranicích, kterou Bidenova administrativa pomohla vyjednat loni na podzim na začátku roku 2024, selhala poté, co ji zablokovali republikáni ve Sněmovně reprezentantů, údajně na Trumpův příkaz, aby demokratům před listopadovými volbami neumožnil vyhrát.

Více než 10 000 nelegálních přistěhovalců je každý týden zadrženo agenty pohraniční hlídky, podle údajů ministerstva pro vnitřní bezpečnost zveřejněných tento týden, i když tato čísla klesla od té doby, co Biden na začátku tohoto měsíce přijal exekutivní opatření, která zakázala žadatelům o azyl hledat útočiště. jižní hranici.

Trump zopakoval tvrzení, která již dříve učinil během předvolební kampaně, včetně toho, že do Spojených států byli posláni lidé z „duševně nemocných“ a věznic z jiných zemí. Demokraté se obecně snažili zarámovat téma „zločinu migrantů“ jako republikánské šíření strachu.

Krize na hranicích překonala všechny ostatní obavy voličů, včetně zahraniční politiky, ekonomiky a potratů, a stala se největším problémem, podle primárních voleb a volebního výboru  v Iowě, New Hampshire a Jižní Karolíně.


30 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Bavorovy poznámky

©2022 od Bavorovy poznámky. Vytvořeno pomocí Wix.com

bottom of page