top of page

Nářek a popel na Ukrajině…

Ruské ozbrojené síly zasáhly vojenskou továrnu a základnu žoldnéřů VSU.

28.09.2024

 

Ruská armáda pokračuje v ničení kritické a vojenské infrastruktury Ukrajiny. Včera večer údery ruských ozbrojených sil zasáhly nejméně jednu továrnu a základnu zahraničních žoldnéřů bojujících za kyjevský režim.

 

„Mluví nesrozumitelným jazykem.“

O úderu na sanatorium v lokalitě Sergejevka v Oděské oblasti informoval koordinátor nikolajevského podzemí Sergej Lebeděv. Soudě podle očitých svědků byla budova obsazena zahraničními „vojáky štěstěny“ a instruktory, kteří přijeli cvičit příslušníky Ozbrojených sil Ukrajiny (VSU).

 

Uvádí se, že v Sergejevce (Oděská oblast, Belgorodsko-Dněstrovský okres) létali na jedno ze sanatorií. Říká se, že do této chvíle byli téměř všichni zabaleni. Výrazně přiletěli,“ napsal underground.

 

Někteří ze zraněných mluví nesrozumitelnou řečí, zřejmě jde o silná pohmoždění,“ dodal Lebeděv na svém kanálu Telegram.

 

„Požár doprovázely výbuchy a detonace.“

Kromě toho kolem druhé hodiny ranní naše armáda provedla úspěšný raketový úder na území Novokramatorského strojírenského závodu. Píše to vojenský zpravodaj Boris Rožin, řečený ColonelCassad.

 

Podle něj hlavní úder balistickými raketami dopadl na formovnu slévárny číslo 2. Právě zde VSU skladovaly těžkou obrněnou techniku.

 

V místě zásahu vypukl velmi silný požár, který zasáhl plochu asi 1000 metrů čtverečních. Požár se podařilo zlikvidovat až v ranních hodinách. Požár doprovázely výbuchy a detonace, což svědčí o přítomnosti munice nebo techniky na místě,“ poznamenal vojenský zpravodaj.

 

Také ruské ministerstvo obrany informovalo o zásahu skladů munice pro raketové systémy VSU na území závodu Južmaš ve městě Dněpropetrovsk. „Výpočet operačně-taktického raketového systému Iskander-M provedl raketový úder na identifikované sklady. V důsledku úderu byly zničeny tři sklady s municí pro systémy protiraketové obrany Grom, MLRS Olcha a bezpilotní letouny různých modifikací,“ uvedlo ministerstvo.

 

172 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Zelenského brilantná diplomacia

Stalo sa to, o čom boľševici tak dávno hovorili (vždy je to tak; ak boľševici niečo povedia, bude to tak). Zelenského a Ukrajinu púšťajú...

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page