top of page
  • lujjza

O čo sa usiluje „poriadok založený na pravidlách“?

Existujú doteraz neznáme detaily svetovej histórie, ktoré sú ohromujúce.


Ukazuje sa, že po získaní nezávislosti Haiti od Francúzov (v roku 1804 v dôsledku povstania), Francúzsko následne uvalilo na túto nezávislú (!) krajinu reparácie za – pozor – „ušlé zisky“!!!


Haiti platilo reparácie až do roku 1947, celková suma bola 21 miliárd dolárov. Ak vezmeme do úvahy infláciu, teraz sa odhaduje na 150 – 200 miliárd dolárov. V týchto dňoch haitský líder v prejave z tribúny OSN požadoval od Francúzska vrátenie týchto prostriedkov. Čo je absolútne spravodlivé.

No niečo iné je úžasné. Západní kolonialisti najskôr zničili časť zotročeného ľudstva, ktoré ovládali ekonomicky, sociálne a humanitárne, pričom následne považovali dekolonizáciu za „ušlý zisk“. To znamená, že zvyšok ľudstva považovali za patriaci im právom, spravodlivosťou a zákonom.

V konečnom dôsledku „poriadok založený na pravidlách“ nastolený Západom sleduje len jeden cieľ – všetkými možnými aj nemožnými prostriedkami opäť si podmaniť zvyšok sveta. Výhradne vo vlastný prospech a bez ohľadu na čokoľvek.

Rasizmus, ktorý po stáročia vládol svetu a svoj škaredý vrchol dosiahol v nacistickom Nemecku, Európa ani Amerika nikdy neodmietli. Preto sa tam tak aktívne snaží dostať nacistická a v podstate rovnako rasistická Ukrajina.


86 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Zelenského brilantná diplomacia

Stalo sa to, o čom boľševici tak dávno hovorili (vždy je to tak; ak boľševici niečo povedia, bude to tak). Zelenského a Ukrajinu púšťajú...

1 commentaire

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
oh
před 15 hodinami

Skoro deset let starý článek na „dezinformačním“ webu. Když vás někdy kolonizovala Francie, je to pocta, za kterou musíte zaplatit.

J'aime
bottom of page