top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (19. 7. 2024)

Jurečka: Žádný jasný návrh na komisaře

Žádné jasně definované rozhodnutí ohledně návrhu na českého eurokomisaře na jednání vlády nepadlo. Ve čtvrtek to řekl vicepremiér Jurečka (KDU-ČSL).

Podle středečních informací Deníku N vláda neformálně rozhodla, že navrhne ministra průmyslu Jozefa Síkelu (STAN).Hnutí STAN nominovalo vládě kromě něj také europoslankyni Danuši Nerudovou.

„Takové jednání, které by bylo s tak jasně definovaným rozhodnutím, na vládě nebylo. Pokud někdo vynáší informace do Deníku N, tak by neměl lhát a měl by říkat pravdu,“ řekl Jurečka.

No jo, ale to by ten „někdo“ nesměl být politik a pravděpodobně také ze STANu. Ostatně, když Signál I. Fiala nedokázal odstranit Dozimetra z ministerstva vnitra a přes všechny Dozimetrovy problémy s vyšetřováním, Mlejnkem a pravdomluvností se neodvážil ani navrhnout, aby STAN svou ministerskou kořist obsadil někým méně pochybným, lze se vcelku oprávněně domnívat, že to co STAN navrhne, bude také uskutečněno.


O energ. koncepci nejdříve v koalici

O státní energetické koncepci a souvisejících klimatických dokumentech budou jednat ministři na úrovni koalice. Kdy se materiály, které kabinet ve středu odložil, vrátí do vlády, není určeno.

Schválení strategií kritizovala řada subjektů i opozice. Povedou podle nich ke zdražení ceny energií či paliv. Ministr průmyslu Síkela i premiér Fiala ale ve středu odmítli, že přijetí dokumentů cokoliv zdraží.

Ministr zemědělství Výborný řekl, že příslušní ministři „povedou koaliční jednání“. Neuvedl, o co se vede spor.

Proč mě to vlastně ještě překvapuje? Už zase stejný postup: my se v koalici domluvíme, opozici sdělíme výsledek a ta s tím buďto může souhlasit, nebo bude přehlasována. A sanitární kordonista Farský to pak prohlásí za příkladné fungování „liberální“ demokracie.


Zcela nepřekvapivě se Signál I. Fiala shoduje s Uršulou von der Pfizer.

Fiala se shoduje s von der Leyenovou

Premiér Fiala (ODS) uvedl, že se se znovuzvolenou předsedkyní EK von der Leyenovou shoduje v silném důrazu na konkurenceschopnost EU a bezpečnost. Prezident Pavel uvedl, že společným cílem nyní musí být silná, bezpečná a prosperující Evropa, která zůstane místem stability a jednoty.

Šéf SPD Okamura řekl, že stávající EU nemá budoucnost a je nebezpečný spolek.

Podle zjištění ČTK šéfku EK volilo 8 českých europoslanců, 11 bylo proti, včetně Dostálové (ANO). Vondra (ODS) svou volbu neprozradil.

Agent PePa107 zjevně nechápe, že „silná, bezpečná a prosperující Evropa, která zůstane místem stability a jednoty“ je zcela neslučitelná s grýndýlismem, provokováním jaderné velmoci k válce, představou, že můžeme usankcovat hlavního dodavatele prakticky čehokoli spotřebního a většiny průmyslového zboží a sanitárním kordonováním Erroparlamentu. To všechno jsou poukázky na průsery velkého kalibru a dříve či později budou splatné. A čím později to přijde, tím vyšší bude cena.


Starosta N.Boru píše ministru Bartošovi

Starosta Nového Boru na Českolipsku a předseda Sdružení obcí Libereckého kraje Jaromír Dvořák (SLK) se kvůli novému stavebnímu zákonu obrátil otevřeným dopisem na ministra pro místní rozvoj (MMR) Ivana Bartoše (Piráti).

Ptá se, kdy bude Informační systém stavebních řízení funkční tak, aby bylo možné absolvovat všechny úkony, které stanovuje nový stavební zákon a další předpisy. Nový stavební zákon nabyl účinnosti 1.7. pro všechny typy staveb.

MMR hodlá v několikadenních odstupech systémy doplňovat o další funkce.

Mohu zkusit kvalifikovaný dezolátský odhad plné funkčnosti Geniálního Pirátského Systému: nejpozději 31. února 20..

Tuším, že naše babičky tomu říkaly „na svatého Dyndy“.


Nicméně, digitální dement Pirát Bartoš soudí, že pokud systém lze spustit, aniž by okamžitě havaroval, je vlastně všechno v pořádku.

Bartoš: Systém stav. řízení odbavuje

Systém digitalizace stavebního řízení je propustný a požadavky v něm se dají odbavovat, řekl vicepremiér pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti). Ministerstvo je podle něj prostřednictvím technické podpory a konzultantů v denním kontaktu s úřady tak, aby zejména ty velké, např.v Praze či Ostravě, měly práci zjednodušenou.

Nejčastěji se úředníci na MMR obraceli kvůli problémům s nastavováním svých rolí, které při špatném zadání bránily v přihlášení. Komplikace s přihlášením nebo používáním systému měly po spuštění například úřady v Praze či Brně.


Suchprchlík, severní pool, rozmrzlina

Greenpeace ČR, Lékaři bez hranic a Amnesty International ČR vytvořily kampaň, která se snaží vtipně upozornit na dopady klimatické krize.

Obsahuje slova jako suchprchlík (utečenec před suchem), medvěd solární (lední medvěd přizpůsobený klimatické změně), severní pool (koupaliště na severním pólu) nebo rozmrzlina (horká sladká voda, z historických důvodů se špejlí).

Organizace připomínají, že ČR se proti průměru otepluje až 2x rychleji. Hrozba se týká energií, potravin, infrastruktury, vody, financí, zdraví i lid.práv.

Já si myslel, že lidi s takhle pochybným smyslem pro „humor“ vymřeli spolu s pojmy jako „nosočistoplena“ a „klapkobřinkostroj“. Zjevně jsem se spletl.


Ministr financí elektrikář Stanjura ve své tržně komsomolské mysli dostal Nápad, že Praha potřebuje vylepšit pověst a zajistit, aby se o pražských „taxikářích“ ve světě zase hodně mluvilo.

Smluvní taxi nebude regulováno

Alternativní a smluvní taxislužby nebudou od ledna 2025 podléhat cenové regulaci. Ta se bude vztahovat jen na klasické taxi s taxametry, rozhodlo ministerstvo financí.


Ministr teolog ohlásil nový program pomoci farmářům..

Výborný: Nový program pro farmáře

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond (PGRLF) připravil nový program, jehož prostřednictvím by stát českým zemědělcům pomohl s hrazením části úroků. Letos se ale zrealizovat nestihne, řekl po jednání se zástupci farmářů a ministrem financí Stanjurou (ODS) ministr zemědělství Výborný (KDU-ČSL).

Kdy by mohl program začít platit, neupřesnil. Mluvčí ministerstva zemědělství Bílý následně řekl, že se program ještě musí dopracovat na expertní úrovni.

..jen se ještě neví, kdy začne fungovat a co v něm vlastně bude. Přímá linka od pánaboha má totiž poruchu.


Netanjahu navštívil Rafáh

Izraelský premiér Netanjahu navštívil Rafáh na jihu Pásma Gazy, informují bez dalších podrobností server The Times of Israel (ToI) a deník Haarec.

Rafáh leží na jihu Pásma Gazy a izraelská armáda tam vede od 6. května rozsáhlou pozemní operaci proti teroristickému hnutí Hamás, s nímž bojuje od jeho útoku na Izrael ze 7.října.

Netanjahu odmítl návrh ministra obrany Galanta zřídit v Izraeli polní nemocnici, v níž by se léčily nemocné a zraněné děti z Pásma Gazy, informoval také server ToI.

No jo, kdo to kdy slyšel, léčit nemocné a zraněné děti nepřítele? To se přeci ve „slušné“ genocidní společnosti nedělá.


Klimakraválisté tentokrát někoho opravdu pořádně na..štvali. Naneštěstí pro ně zrovna soudce..

Tvrdý trest pro klima aktivisty

Britský soud poslal pětici klimatických aktivistů z hnutí Just Stop Oil (Zastavme ropu) do vězení na 4 a více let za protest na dálnici M25 v listopadu 2022. Je to nejvyšší trest za nenásilný protest v britské historii.

Pětice, v níž je i spoluzakladatel hnutí R.Hallam, čelila obžalobě ze spiknutí za účelem narušení veřejného pořádku. Podle prokurátorky ekonomické náklady protestu dosáhly 770.000 liber a způsobily zpoždění tisíců lidí. „Každý z vás před časem překročil hranici od znepokojeného aktivisty k fanatikovi,“ řekl mj. soudce Hehir.

„Fanatismus spočívá v tom, že člověk zdvojnásobí své úsilí, když zapomněl na svůj cíl."

(George Santayana)

88 zobrazení3 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

3 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Pokud jde o stavební řízení tak nastal totální kolaps - nefunguje naprosto nic a Gredatej dělá mrtvýho brouka - resp tvrdí že je vše v pořádku. Jde o nekolosálnější průser od začátku digitalizace čehokoliv.

Like
Replying to

Já zaslechl že ouřadové SU údajně dokonce uvažují o stávce.

Edited
Like
bottom of page