top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (24. 9. 2024)

Vládní krize v žádném případě nehrozí, svůj pirátský vládní mandát dokončíme za každou cenu

Schůzka Fialy s Bartošem

Odchod Pirátů z vlády není na stole, řekl vicepremiér a končící šéf Pirátů Ivan Bartoš novinářům před ranní schůzkou s premiérem Petrem Fialou (ODS) na úřadu vlády. Vysvětlil to tím, že nikdy nespojoval krajské volby se setrváním v kabinetu.

Vláda také má před sebou řadu úkolů, které ještě zbývá splnit, například zákon o podpoře bydlení, uvedl Bartoš. V plnění slibů podle něj musí kabinet přidat, protože volby sice byly políčkem pro Piráty, neuspěla ale žádná z koaličních stran.

Sice mi „koaliční partneři“ kolektivně chčijou na hlavu a dělají si ze mně vládního fackovacího panáka, ale funkce je funkce. To ministerské křeslo nepustím!


Don Pablo nenápadně tlačí myšlenkovou policii - nezbytný základ „liberálně“ demokratické společnosti „korigovaných informací“.

Návrh novely trestního zákoníku

Navržené změny trestního zákoníku zmírňují tresty za opakované krádeže či neplacení alimentů. Zavádějí trestnost činnosti pro cizí moc se sazbou 1-5 let vězení a trestají tzv. deepfake porno.

U předsudečných činů přibydou činy z nenávisti pro zdr.postižení, sex.orientaci, pohlaví či "skutečnou nebo domnělou příslušnost k jiné skupině osob". Návrh poslalo MS Legisl. radě vlády.

Pěstování konopí do počtu tří rostlin pro vlastní potřebu lidmi staršími 21 let má být legální. Doma bude možné mít až 50g sušiny konopí, jinde 25 g.

Ohledně trestných činů „z nenávisti pro zdr.postižení, sex.orientaci, pohlaví či ‚skutečnou nebo domnělou příslušnost k jiné skupině osob‘,“ se není třeba obávat: Rusy luze i nadále urážet zcela beztrestně. Urážet nebo šikanovat Rusa není čin z nenávisti.

Opakovaně krást nebo neplatit alimenty je normální gentlemanský delikt, který lze řešit přátelskou domluvou.

Hail Hydra!


Jesenicko: Desítky domů musí padnout   

Na Jesenicku již statici určili k demolici řadu objektů poškozených povodní. Mapování ještě neskončilo. Vedoucí jesenického stavebního úřadu Jan Kalina odhaduje celkový počet domů na 20.

Poukázal na to, že práce, při které je přítomen i vlastník objektu, přináší i velmi emotivní okamžiky: „Ta situace je strašlivá, někdy to je... prostě zlé.“

Některá místa jsou stále bez elektřiny a plynu. Česká Ves nemá ani vodu a je tak odkázaná na cisterny.


Starosta Široké Nivy žádá pomoc armády

Lidé v Široké Nivě na Bruntálsku, kterou před týdnem postihla povodeň, zoufale potřebují pomoc armády a těžkou techniku. Je třeba vyčistit zanesené koryto, řekl starosta Tomáš Spáčil (Pro obec 2022). O nasazení armády prý žádá marně přes týden. Podle krajského úřadu MS kraje má krizový štáb informace k dispozici a předal je Povodí Odry, které by mělo situaci řešit.

Olomoucký kraj má akutní nedostatek skládek, kam je možné svážet odpad po záplavách. Fungující skládky nemají dostatečnou kapacitu, sdělil hejtman Josef Suchánek (STAN a Piráti).

Podle zcela neověřených dezinformací a proruských fám je funkční armádní těžká technika buďto na Ukrajině nebo v pohotovosti pro zásahové expediční síly NATO a nemůže být uvolněna. Nefunkční těžkou techniku pak nelze na Bruntálsko přesunout z důvodu její nefunkčnosti. Ale když Široká Niva ještě chvíli vydrží, další povodeň zanesené koryto určitě propláchne.

Však víte, že stát povodně zvládl. Říkal to Vít „Dozimetr“ Rakušan, tudíž to musí být Pravda nejpravdovitější.


Agent PePa107 si přihříval klimatickozměnovou polívčičku, sliboval, že ČR bude ještě zelenější než grýndýlisti a dožadoval se reformy OSN na řádný odbor U.S. Department of State.

Pavel na Summitu budoucnosti před VS

Prezident ČR Pavel řekl v pondělí na Summitu budoucnosti na úvod Valného shromáždění OSN, že povodně ve střední Evropě, nejhorší za desetiletí, jsou připomínkou rostoucí hrozby změn počasí vyvolaných změnou klimatu. Česko podle něj bude nadále prosazovat silnější globální reakci na klimatickou krizi. Klimatická krize má podle Pavla potenciál zhoršit některé z největších problémů, jako je chudoba, hlad či zdraví.

Summit je podle Pavla výrazem toho, že OSN si je vědoma nutnosti institucionální reformy, především Rady bezpečnosti, aby byla akceschopnější.

Jj, my víme. Trvale vyhodit z Rady Bezpečnosti ty protivné Rusáky a Číňany a bude to cajk. Nahradit by je mohli třeba Izrael, Nauru nebo Palau.


Česká muniční iniciativa přináší první nezpochybnitelné výsledky..

Část granátů pro Kyjev vybuchla brzo

Ukrajina si v dopise stěžovala Česku, že část dělostřeleckých granátů dodaných v rámci české muniční iniciativy vybuchuje předčasně, čímž ohrožuje ukrajinské vojáky i techniku. Německý list Handelsblatt píše, že ze 35.000 granátů jich 0,05% vybuchlo už 20-60m od ústí hlavně děla. Některé byly z české muniční iniciativy, jiné z USA.

Podle Kyjeva za to mohou vadné rozbušky M515 a M51A5. Financial Times s odvoláním na firmu Czechoslovak Group, která jménem ČR granáty v Africe nebo Asii pořizuje, v květnu uvedl, že u části nábojů bylo potřeba vyměnit komponenty.

Ano, „u části nábojů bylo potřeba vyměnit komponenty“ a pověření zaměstnanci Petrenko a B. Širov to z nějakého záhadného důvodu neudělali. Momentálně jsou oba na dovolená, ale jakmile se vrátí..

129 zobrazení3 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Zelenského brilantná diplomacia

Stalo sa to, o čom boľševici tak dávno hovorili (vždy je to tak; ak boľševici niečo povedia, bude to tak). Zelenského a Ukrajinu púšťajú...

3 comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
Bavor V.
Bavor V.
před 4 dny

BREAKING

Fiala navrhne odvolání Bartoše. Naprosto oprávněně. I když trochu podivně.

Me gusta
Bavor V.
Bavor V.
před 4 dny
Contestando a

Líbí se mi, jak Piráti překrucují jednak výstup z jednání, jednak vyjádření Fialy. S Piráty Fiala díl počítá, ale bez Bartoše, který mu stále jen lhal o DSŘ (asi se od něj tím lhaním nakazil)

Me gusta
bottom of page