top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (25. 7. 2024)

Prezident o Ukrajině i Gaze pro ČTK

Bez Ruska a Číny u stolu nebude možné dosáhnout žádného mírového jednání o válce na Ukrajině. Pro ČTK to řekl prezident Petr Pavel. Čína by podle něj měla převzít větší odpovědnost za mírové uspořádání ve světě na základě pravidel, nikoli na základě toho, kdo má větší armádu, případně ekonomickou moc.

Cílem u konfliktu na Blízkém východě by mělo být dostat strany ke stolu s výjimkou teroristic. organizace Hamás, protože ten zatím neprojevil jedinou snahu vzdát se svého způsobu vedení boje proti Izraeli. Výsledkem jednání by měla být forma státnosti pro Palestince.

Agent PePa107 opět projevil tradiční nepochopení situace, obvyklé pro „liberální“ demokraty a šéfy vojenských junt. Sice mu už možná opravdu došlo, že pořádání „mírových konferencí“ o Ukrajině s vyloučením Ruska nebude fungovat, ale ono „uspořádání ve světě na základě pravidel, nikoli na základě toho, kdo má větší armádu, případně ekonomickou moc“ jasně prozrazuje, že stále pléduje za americký řád založený na ad hoc vytvářených pravidlech místo na mezinárodním právu. Tenhle „neřád“ je ovšem založen na představě o bezkonkurenční síle americké armády - podpořené podržtaškami NATO a koalicemi ochotných - a představě o naprosté převaze americké ekonomiky, podepřené vlastně už jen dolarem coby světovou rezervní měnou a patentovými nároky amerických korporací. A protože v témže rozhovoru agent PePa107 projevil touho po mírovém jednání o Gaze, z něhož by také velmi rád rád vyloučil jednu ze stran konfliktu, vypadá to, že bohužel stále nic nepochopil. Jeho sepisovač projevů by asi měl vynaložit trochu víc úsilí, aby PePa107 nepopíral sám sebe v jednom a tom samém rozhovoru.


Signál I. Fiala si vytřel zadek Piráty a potvrdil, kdo v Pětidemolici opravdu rozhoduje.

Vláda nominuje do EK Síkelu

Vládním kandidátem na eurokomisaře je ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN). Kabinet ho vybral jednomyslně, řekl ve středu premiér Fiala (ODS).

Síkela podle Fialy dlouho prokazuje své kompetence a při českém předsednictví ukázal, že dokáže řešit problémy na evropské úrovni. „Snažíme se dosáhnout portfolia, které bude silné... Jsme přesvědčeni, že Jozef Síkela je tím pravým kandidátem, který může takové portfolio získat a spravovat," dodal.

STAN navrhovalo také Danuši Nerudovou, Piráti Marcela Kolaju.

Faktem ovšem je, že bankster Síkela do standardní sestavy bruselských lobbistů předstírajících Errorkomïsaře velmi dobře zapadne a svou ochotu udělat doslova cokoli pro vyšší zisky koncernů už dostatečně prokázal ve fialové vládě.


Odbory ve stávkové pohotovosti

Odborové svazy veřejného sektoru vyhlásily k 24.7. stávkovou pohotovost kvůli tomu, že s vládou zatím nemají dohodu na zvýšení platů pro letošní a příští rok. Žádají o urychlené jednání.

Řekl to šéf odborů státních orgánů a organizací Pavel Bednář. Podle něj je ve stávkové pohotovosti 8 ze 13 svazů, ostatní postup podporují. Odbory požadují přidání nejméně o 10% pro všechny zaměstnance veřejné sféry. Ministerstvo práce navrhuje růst u části pracovníků veřejného sektoru a státních zaměstnanců od září buď o 7%, nebo o 10%.

..a elektrikář Stanjura nedá peníze ani na jedno. Potřebujeme zásobovat Ukrajinu municí, potřebujeme F-35 a Leopardy..a taky musíme splašit nějakou funkční výzbroj pro „darované“ americké vrtulníky.. než je pošleme na Ukrajinu.


Stav digitalizace stavebního řízení je normální - nic normálně nefunguje...

Systém stavebního řízení má problémy

Všechny oslovené magistráty mají stále problémy s novým informačním systémem stavebního řízení, který připravilo ministerstvo pro místní rozvoj. Ačkoliv funguje od 1.července, podle některých představitelů radnic zatím není vhodný pro používání v ostrém provozu.

Úředníci jsou zavalení žádostmi podanými ještě před 1.červencem. Žádostí v novém systému je minimum. Digitalizace stavebního řízení vykazuje zásadní nedostatky. Není propojené a může být v rozporu s GDPR, uvedlo Sdružení městských a obecních úřadů.

.. a jisté potíže se softwarem bude asi mít i digitální dement Pirát Bartoš, jehož hlasový výstup se zasekl a v nekonečné smyčce opakuje, že ministerstvo na odstranění závad usilovně pracuje. Podle zlých jazyků proruských dezinformátorů ze „zpravodajství“ ČT-09 totéž ministerstvo neméně usilovně pracuje i na manuálu k nedodělanému polofunkčnímu systému.


Fialová škrtforma přináší první výsledky..

Důvěra v ekonomiku ČR klesla

Důvěra v českou ekonomiku v červenci meziměsíčně klesla podle ČSÚ o 2,9 bodu na 95,1 bodu. Proti předchozímu měsíci jsou pesimističtější spotřebitelé i podnikatelé, zejména v průmyslu. Vyplývá to z údajů ČSÚ. V meziročním srovnání je celková důvěra vyšší, před rokem byla na hodnotě 91,7 bodu.

Zhoršení nálady firem i spotřebitelů je zklamáním. Údaje o důvěře nenaznačují, že by ekonomika měla ve třetím čtvrtletí zrychlit, míní analytici. Průmysl brzdí nedostatek zakázek, spotřebitelé

zase korigují svůj přehnaný optimismus z počátku roku.

.. a podezření dezolátů, že bude fungovat víceméně stejně jako ta Kalouskova, se potvrdilo.

Samozřejmě, mohou za to Putin a Babiš..


„Mrtvá kachna“ Error Komis Jourová na poslední chvíli dodělává nějaké resty

EK: Maďarsko a SR mají problém

V Maďarsku a na Slovensku přetrvávají významné problémy ohrožující boj proti korupci, nezávislost médií či fungování občanské společnosti. V každoročním hodnocení stavu právního státu v členských zemích to uvedla Evropská komise.

Podle místopředsedkyně Jourové státy zcela či částečně splnily 68% doporučení vydaných v r.2023. I když došlo ke zlepšením, v některých zemích EU přetrvávají obavy a situace se zhoršuje.

EK hodnotila 4 oblasti: soudní systémy, boj proti korupci, pluralitu médií a kontrolu a vyváženost institucí.

Maďarsko a SR mají problém: jsou členy Error unie.

Jen Ukrajina stále žádné problémy s právním státem nemá a mohla by být do Error unie z fleku přijata.


Zato v ČR podle Error komis naplno zuří €Dobro..

EK: Česko pokročilo v reformě justice

Česko učinilo v posledním roce značný pokrok v reformě státního zastupitelství a rovněž v dokončení revize právních předpisů o střetu zájmů, nadále má ale určité nedostatky, pokud jde o vyšetřování případů korupce na vysoké úrovni. Ve zprávě o stavu právního státu v zemích EU to píše Evropská komise.

EK Česku doporučuje „přijmout opatření k řešení odměňování soudců“ a zavést „pravidla nebo mechanismy pro poskytování finančních prostředků veřejnoprávním médiím“ tak, aby mohly plnit své poslání veřejné služby a zároveň aby byla zaručena jejich nezávislost.

. i když by to stále chtělo posílit nezávislost justice na zákonech, konečně zavřít Babiše a zajistit nezávislost veřejnoprávních médií na všem kromě Brusele a názorů Error Komis. Jak to ostatně vysvětlil na jednání Rady ČT v únoru 2015 tehdejší radní Jankovec:

„Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení. Česká televize se na to nesmí dívat tak, jako kdyby byla součástí současného Ruska, které nikdy žádné humanistické tradice v evropském slova smyslu nemělo. To bychom museli vystoupit z Evropské unie..“

Z bruselsko-českého slovníku:

Doporučení Evropské komise = příkaz, který je nutno neprodleně splnit


Z washingtonského Kapitolu zaznívá hlasitý potlesk válečnému zločinci.

Netanjahu počtvrté v Kongresu USA

Izraelský premiér Netanjahu ve svém už 4. projevu v Kongresu USA prohlásil, že střet s „íránskou osou zla“ je střetem civilizace s barbarstvím. Zdůraznil, že USA a Izrael musí stát při sobě.

Opakovaně zazníval hlasitý potlesk ze sálu. Projev ale bojkotovaly desítky zákonodárců, zejména demokratických.

Armáda Izraele ve válce v Pásmu Gazy zabila desítky tisíc lidí v reakci na říjnový teroristický útok Hamásu. Statisíce lidí musí opakovaně prchat. Netanjahu označil lidi protestující proti němu za „užitečné idioty Íránu“.

Jj, každý, komu se nelíbí izraelská varianta apartheidu, je „užitečný idiot Íránu“, jen Netanjahu je letadlo.


Izraelská pěchota v Chán Júnisu

Izraelská armáda třetím dnem pokračuje v rozsáhlých bojových operacích ve městě Chán Júnis v Pásmu Gazy, hlásí nalezení podzemního tunelu, skladů zbraní a zabití teroristů, především odstřelovači. Izraelci ve městě znovu zahájili pozemní ofenzivu poté, co jej v dubnu z většiny opustili. Armáda podle svých prohlášení brání reorganizaci ozbrojenců z teroristického hnutí Hamás.

Tak tohle je novinka - protože bránit reorganizaci Hamásu lze jen trvalým bojováním, „Izraelské obranné síly“ otevřeně deklarují „trvalou udržitelnost“ téhle války.


Samopřilepovací blbové už asi přišli na to, že v muzeích a na silnicích by mohli „dostat na budku“ od „vděčné veřejnosti“ a začali se lepit k letištním plochám.

Aktivisté na ploše letiště Kolín-Bonn

Na letišti Kolín-Bonn na západě Německa byl ve středu ráno na 3,5 hodiny přerušen provoz kvůli klimatickým aktivistům z hnutí Poslední generace, kteří se přilepili ke koridoru vedoucímu k dráze. Zrušeno bylo 15 odletů a 16 přistání, šest letů bylo přesměrováno jinam.

Kampaň hnutí volá po mezinárodním závazku ukončit do r. 2030 používání fosilních paliv způsobujících oteplování.

Na největším britském letišti Heathrow policie zadržela 10 lidí. „Odmítáme umírat kvůli fosilním palivům,“ uvedla organizace Just Stop Oil. Policisté zasahovali i ve Vídni, Barceloně či Oslu.

Možná by germánská policie a tajné služby mohly kromě pronásledování politické opozice ve vymyšlených kauzách zkusit i vystavit organizátorům takového protestu účet za způsobené škody. A dohlédnout na to, aby ho blbové taky zaplatili.


Stejně jako fialová „spořivost“ přináší výsledky i errorunijní důsledné grýndýlování, €regulace a ekoodpustky..

Růst aktivit v eurozóně se zastavil

Růst podnikatelské aktivity v eurozóně se v červenci téměř zastavil, přestože analytici očekávali mírné zrychlení. Pokles aktivity ve zpracovatelském sektoru se prohloubil, zatímco růst v sektoru služeb zpomalil. Vyplývá to z předběžných výsledků průzkumu mezi nákupními manažery, které dnes zveřejnila společnost S&P Global.

Souhrnný index nákupních manažerů (PMI), který sleduje aktivitu v průmyslu i ve službách a který je považován za spolehlivý indikátor celkové ekonomické situace, se v červenci snížil na 50,1 bodu z červnových 50,9 bodu.

Prostě to chce ještě víc Evropy, ještě víc grýndýlu, ještě víc zákazů a ještě víc rozšířit ekoodpustky. Pak konečně nastane v Error unii Zelený Ekoráj, kde budou plně chráněny přírodní procesy.. včetně nerušeného vymírání přemnožených druhů.. jako lidi.

100 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page