top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (25. 9. 2024)

Domácí zabíjačka v 5D

Fiala navrhne odvolání Bartoše z vlády

Premiér Fiala (ODS) navrhne ke 30.září prezidentu Pavlovi odvolání Ivana Bartoše (Piráti) z funkce vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj. Bartoš dle něj není schopný dotáhnout digitalizaci stavebního řízení, nedokáže prý připustit hloubku problému. Od středy bude mít digitalizaci na starost tým v čele s ministrem dopravy Kupkou (ODS).

Fiala je spokojený s prací pirátských ministrů zahraničí Lipavského a legislativy Šalamouna. Piráty žádá, aby předložili kandidáta na ministra pro místní rozvoj. K rozhodnutí prý dospěl po úterní schůzce s Bartošem.

Profesorissimus Signál I. Fiala udeřil přesně podle tradice ODS - zezadu a na dálku - po telefonu. Do očí se zprávu o odvolání Bartošovi říct neodvážil. Jenomže...

Když svého času Piráti požadovali odchod Dona Pabla (ODS) z ministerstva spravedlnosti kvůli jeho vyzvídání kolem živých kauz a schůzce s s bývalým poradcem Miloše Zemana a podnikatelem Martinem Nejedlým, Nuteliér jim velice rozhodně vzkázal, že obsazení ukořistěných ministerstev je v gesci strany, která daný resort získala a nikdo, ani vláda, jí do toho nemá co kecat. Dokonce si pětidemolice nacpala do koalovací smlouvy, že že žádného ministra nelze odvolat bez souhlasu předsedy strany, za kterou ministruje.

A ne, ani trochu nevěřím tomu, že Nuteliér „prostě jen změnil názor“ a neměl „odvolávací“ tiskovku připravenou již v době, kdy digitálnímu dementovi Ivanu B. vykládal Fialové lži, že stále má jeho podporu.


Bartoš nechce vyzvat STAN k odchodu

Končící předseda Pirátů Ivan Bartoš na dnešní schůzce s předsedou STAN Vítem Rakušanem neplánuje vyzývat Starosty k odchodu z vlády. Motto předvolební koalice Pirátů se STAN „Společně do vlády, společně do opozice“ platilo před třemi lety, ale nyní je situace jiná, uvedl.

Premiér Petr Fiala (ODS) v úterý oznámil, že Bartoše navrhne ke konci září odvolat kvůli problémům digitalizace stavebního řízení.

Piráti budou o odchodu z vlády hlasovat on-line do pondělních 20.00.

No vida, dokonce i Bartoš dokáže pochopit, že vyzývat koalovacího partnera k odchodu od Koryta nemá smysl.


Fiala chválí Lipavského

Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl, že Jan Lipavský (Piráti) je výborným ministrem zahraničí, který má jeho důvěru. O jeho budoucnosti se budou bavit příští týden po jeho návratu z USA a po referendu Pirátské strany o setrvání ve vládě.

Lipavský v úterý novinářům v New Yorku řekl, že pokud Piráti odhlasují odchod z vlády, jako člen strany podá demisi. Odešel by ale rovnou asi i od Pirátů, protože by nebyl schopen podepsat vše, co zaznívalo na úterní tiskové konferenci Pirátů ve sněmovně, řekl.

Poté, co BacPirát Lipavský projevil svou touhu po stranických čistkách, centralismu, omezení vlivu členské základny a přechodu k obvyklejšímu zákulisnímu politikaření, také soudím, že aktivista Lipavský by se cítil lépe v některé z „liberálních“ politických stran - ODS, TOP09, STAN. Tam by byl konečně mezi svými.


Od lidovců sice tlumeně zaznívá nespokojené mručení, ale traktorista Jurečka je pevně rozhodnut s rozhodnutím o své kandidatuře na předsedu počkat na výsledky 2. kola senátních voleb. Úspěchy Grolicha i Čunka jsou přeci také jeho, ne? Vždyť jim milostivě dovolil kandidovat..

Připomínky lidovců k vedení strany

Vicepremiér a ministr práce Marian Jurečka zopakoval, že to, jestli bude kandidovat na předsedu KDU-ČSL, oznámí po druhém kole senátních voleb, které se uskuteční tento pátek a sobotu.

Kdokoli má k fungování strany kritické připomínky a představu, jak to dělat lépe, ať jde kandidovat, řekl. Strana bude mít v půli října volební sjezd.

Předseda jihočeské KDU-ČSL a poslanec Jan Bartošek v pondělí řekl, že tamní organizace by přivítala změny ve vedení strany. Nejde jen o pozici předsedy, změna podle něj musí být razantnější.


„Povodňová pomoc“ podle receptu Error komis Uršuly von der Pfizer: Nic navíc nedostanete, ale když jinak nedáte, tak si tedy převeďte nějaké peníze z jiných schválených programů. My vám to milostivě dovolíme. .

Peníze na povodně ze souč. programů

Peníze na obnovu po povodních, které EU přislíbila několika zemím včetně Česka z fondu soudržnosti, bude nutné vzít ze současných programů. Kolik peněz takto bude možné získat, se zatím analyzuje, uvedlo ministerstvo pro místní rozvoj.

Předsedkyně EK Ursula von der Leyenová minulý týden řekla, že státy střední a východní Evropy zasažené povodněmi budou moci využít 10 miliard eur z unijního fondu soudržnosti. Tento týden Komise upřesnila, že to nebudou peníze navíc, ale bude jednodušší využití už přidělených peněz.

Vždyť by jinak nezbylo na Ukrajinu a grýndýl!! .


Generální tajemník OSN je antisemita!

Guterres: Libanon nesmí být další Gazou

Svět si nemůže dovolit, aby se Libanon stal další Gazou, prohlásil generální tajemník OSN António Guterres. Gaza je podle něj nepřetržitou noční můrou, řekl při zahájení 79. zasedání Valného shromáždění OSN v New Yorku.

Generální tajemník také znovu odsoudil teroristický útok Hamásu z loňského října. Stejně tak podle něj ale nic nemůže ospravedlnit kolektivní trest palestinského lidu. Mluvil také o nutnosti okamžitého příměří ve válce mezi Izraelem a palestinským teroristickým hnutím Hamásem. Vyzval k okamžitému příměří a práci na dvoustátním řešení.

Svět si to sice nemůže dovolit, ale Izrael to chce a USA proti tomu buďto nehodlají nic podniknout, nebo to budou přímo podporovat - podle toho, kdo bude novým nájemníkem Bílého baráku. . . Takže to svět bude mít.


Útok Izraele v syrském přístavu Tartús?

Obyvatelé syrského přístavního města Tartús slyšeli v úterý večer výbuchy. Podle zdroje Reuters ze syrské armády se jednalo o izraelský raketový útok. Izrael v posledních letech provedl v Sýrii stovky úderů na milice napojené na Írán či na íránské vojenské poradce. V Tartúsu je ruská námořní základna.

Jasná sebeobrana!

Ale taky to vůbec nemusel být Izrael. Na Tartús mohli zaútočit Rusové.. nebo Marťani. „Hajgly lajkly!“


Bidenův teleprompter nehodlá upustit od další podpory americké zástupné války na Ukrajině..

Biden: USA nepoleví v podpoře Ukrajiny

Svět nesmí odvracet zrak od války na Ukrajině a nesmí podlehnout únavě, prohlásil prezident USA Biden na Valném shromáždění OSN. USA podle něj nepoleví v podpoře napadené země, jakkoli je vývoj vzhledem k listopadovým prezidentským volbám v USA nejistý.

K požadavku Kyjeva, aby mohl útočit na cíle v ruském týlu západními dalekonosnými zbraněmi, se Biden nevyjádřil.

Biden dále apeloval, aby Izrael a Hamás ukončily válku, a vyzval k diplomatickému řešení konfliktu s Hizballáhem.

.. protože svět nesmí odvracet zrak od Ukrajiny. Kdyby to udělal, mohl by si všimnout „preventivních“ humanitárně bombardovacích a teroristických aktivit Izraele. A to by bylo velmi, ale opravdu velmi špatné.


Realistická „Zelenského mírová formule“ vypadá zatraceně stejně jako ta původní: Úplná a bezpodmínečná kapitulace Ruska, rázně odpálkovala „realistické“ vyjádření agenta PePy107 ukrajinská „diplomacie“.

Kyjev trvá na mezinárodně uznaném území

„Stažení ruských okupačních vojsk ze svrchovaného území Ukrajiny v rámci jejích mezinárodně uznaných hranic je jedním z povinných bodů mírové formule ukrajinského prezidenta Zelenského," uvedla ukrajinská diplomacie.

Podle serveru Jevropejska pravda reagovala na vyjádření prezidenta ČR pro pondělní deník The New York Times.

Obnovení teritoriální integrity Ukrajiny je konečný cíl. Musíme být ale realističtí v tom, v jakém horizontu a za jakou cenu, reagoval v úterý Pavel.

Takže si to PePa107 zjevně představuje jako jakýsi MINSK III., který poskytne vítězící Ukrajině přestávku, potřebnou k opětovnému rozplemenění obyvatelstva, dozbrojení armády a hlubší integraci s NATO, než bude podniknut další pokus o „konečné řešení“ Donbasu.

111 zobrazení3 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Zelenského brilantná diplomacia

Stalo sa to, o čom boľševici tak dávno hovorili (vždy je to tak; ak boľševici niečo povedia, bude to tak). Zelenského a Ukrajinu púšťajú...

3 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rosťa
před 3 dny

Lid obecný skočil na špek Věcem veřejným, potom skočil na špek Pirátům a v dalších volbách sežerou i s navijákem novou stranu Mirdy Kalouska. O to se postará Praha s Brnem. Nechci být pesimista za každou cenu, ale výhled je příšerný. ANO je sice o řád lepší, než Fialenkova pakáž, nicméně, také šlape brázdu dle "doporučení" zvenčí. Orbána prostě nemáme.

Like

Bavor V.
Bavor V.
před 3 dny

No, já bych to viděl zcela jinak. Bartoš Fialu tak rozhodil svou nekompetentností a přitom arogancí, že ten nebyl schopen pořádně reagovat a musel se nejdřív uklidnit a srovnat si myšlenky. A z toho mu vyšlo jediné možné řešení. Tenhle Pirát je jen snůška keců a chvástání. A tohle píšu jako člověk, který Lžifialu skutečně nemůže ani cejtit.

Like
oh
před 3 dny
Replying to

Já bych Pirátu Bartošovi nesvěřil ani venčení psa - a to ten čokl má vlastní hlavu a v ní funkční mozek. Že je jako manažer čehokoli naprosto neschopný, inzeruje Pirát Bartoš celou dobu, co je ve vládě. A Nuteliér o tom buď věděl, nebo vědět měl. Je předseda vlády a na ministerstva si strany pětidemolice navzájem nasázely špicly - politické náměstky. Dokonce kvůli tomu rušili omezení jejich počtu, aby se jim tam všichni vešli. Takže, jestli Nuteliér právě přiletěl od Proximy Centauri nebo se probudil z prodlouženého zimního spánku , mohlo ho Bartošovo neumětelství opravdu překvapit. Ale jinak o něm už dávno měl vědět přinejmenším o dté doby, co ten paskvil skutečně spustili a ze stavebních úřadů, od architektů a…

Edited
Like
bottom of page