top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (26. 7. 2024)

Je třeba maximálně zvýšit ostražitost. Agent PePa107 chce sjednocovat..

Pavel: Politická atmosféra vyhrocená

Politická atmosféra v Česku je dost vyhrocená, komunikace mezi vládou a opozicí je poznamenána množstvím různých hořkostí, které jedna vůči druhé straně cítí. ČTK to řekl prezident Petr Pavel.

Sám se chce nadále snažit hledat konsenzus v důležitých otázkách, které jsou předmětem dlouhodobého zájmu všech občanů, přestože se to v minulosti ne vždy podařilo.

Dospět ke shodě by podle Pavla bylo potřeba v řadě témat, jako jsou bezpečnost, obrana, vzdělávání, zdravotnictví, doprava, věda, výzkum a inovace.

..a podle jeho posledního Nápadu se zveřejněním cinknutého neutorizovaného zápisu z jednání, aby „prokázal“, že opozice lže, se lze důvodně obávat, že „všichni prezidentovi muži“ budou v této formě podpory Pětidemolice pokračovat.

Senát schválil novelu zákoníku práce

Minimální mzda se zřejmě zvýší do roku 2029 postupně na 47% průměrné mzdy. Nyní je na 41,1% a od ledna vzrostla na 18.900 Kč. Zaručené mzdy podle odbornosti, odpovědnosti a náročnosti práce budou od příštího roku zachovány jen ve veřejném sektoru, v soukromé sféře budou zrušeny.

Počítá s tím vládní novela zákoníku práce, kterou schválil Senát. Normu nyní dostane k podpisu prezident. Senátoři nevyhověli doporučení ústavněprávního výboru, aby zaručené mzdy měli kvůli rovnosti i zaměstnanci firem.

No co, vypálená „pojistka demokracie“ z ideologických důvodů opět selhala. Normální stav.


Šéfka EK chce z každé země 2 kandidáty

Šéfka Evropské komise von der Leyenová žádá o dva kandidáty na eurokomisaře za každou zemi do 30. srpna, uvedl Úřad vlády. Vláda ČR ve středu rozhodla, že do EK navrhne pouze jednoho kandidáta - ministra průmyslu Síkelu, a vzápětí o tom informovala kabinet šéfky komise.

Premiér Fiala ve středu odmítl, že by měl od von der Leyenové požadavek, aby ČR nominovala muže i ženu. Dosud se vyjádřilo 11 z 27 zemí a všechny nominovaly jen jednoho kandidáta. O nominaci dvou jmen usiloval s ohledem na rozhovory se šéfkou komise STAN.

.. a protože nuteliér Signál I. Fiala do dvou napočítat neumí, neviděl důvod Uršule von der Pfizer vyhovět. A také musel nějak prokázat, že neodkývá Dozimetrovi úplně všechno.


EK: ČR nesprávně zavedla směrnici

Evropská komise se obrátila na Soudní dvůr EU kvůli tomu, že ČR podle ní nesprávně implementovala do národního práva směrnici o právu na přístup k obhájci a na komunikaci po zatčení. Tu měly státy EU do svých právních řádů převést do 27. listopadu 2016.

Praha ale ani po výzvě nenabídla uspokojivé odpovědi. EK tak došla k závěru, že právní předpisy ČR nesplňují požadavky směrnice, a předala věc soudu EU.

Ministerstvo spravedlnosti ČR sdělilo, že podle jeho předběžného stanoviska není námitka EK důvodná. Mohl by někdo Donu Pablovi nějak šetrně vysvětlit, že on se sice může domnívat co chce, ale Error Komis má k dispozici větší a těžší klacek?


Staveb.úřady zavaleny starými žádostmi

Problémy s digitalizací stavebního řízení pokračují i čtvrtý týden po jejím spuštění. Na nový systém si stěžují úředníci i stavebníci. Zatím neumožňuje plnohodnotnou práci. STAN navrhuje dočasné obnovení starého systému. Opozice žádá rezignaci ministra pro místní rozvoj Bartoše (Piráti).

Stavební úřady jsou přetížené - vedle problémů s novým systémem jsou zahlceny stohy papírových žádostí podaných do konce června. Někde jich bylo až 8x víc než obvykle. Potíže mají i žadatelé, někde například nelze provázat žádost o povolení stavby s pozemkem.

.. pouze digitální dement Pirát Bartoš zarputile opakuje, že není důvod něco měnit a že ministerstvo pro bránění místnímu rozvoji systém průběžně opravuje, až se z něj kouří.


Dozimetr nechal sepsat zprávu o ruských vlivových operacích a extrémistech v ČR..

Vnitro o operacích Ruska proti ČR

Rusko v první polovině roku proti Česku podnikalo širokou škálu hybridních operací. Cílem propagandy je oslabovat důvěru ve stát a vyvolat v lidech pocit, že je tamější režim zdravou alternativou. Uvedlo to ministerstvo vnitra.

Česká extremistická a xenofobně populistická scéna se podle MV výrazně proměnila a ruské bezpečnostní složky v ČR získaly solidní a snadno ovlivnitelnou základnu pro šíření svého vlivu. I nadále se na extremistické scéně drželo antisystémové hnutí, narazilo ale na roztříštěnost, absenci vize i krátkou „životnost“ vůdců.

..podle které to vypadá, že nejlepšími agenty Vladimíra Putina jsou členové vlády ČR včetně Dozimetra samotného, 108 křišťálových charakterů z Poslanecké sněmovny a také většina Senátu.ČR.


Svazy odmítají postup MŽP kolem NP

Svazy obcí a lesů zásadně nesouhlasí s postupem ministerstva životního prostředí v otázce vyhlášení Národního parku Křivoklátsko. Podle nich MŽP obchází legislativní proces a nedostatečně s nimi komunikuje. MŽP to popřelo.

Odpůrcům vadí, že návrh na národní park upouští od aktivní a dlouhodobé péče o lesy a nahrazuje ji samovolným vývojem na převažující ploše území.

MŽP odůvodňuje záměr ochranou části Křivoklátska, kde je pestrý a největší lesní komplex ve vnitrozemí ČR. Park má zahrnovat jen 16% současné CHKO.

.. což v případě notorické bezzásahovosti ekopošukistických teoretiků ze zkázy parku, toužících pozorovat přírodní procesy, na založení průseru velkého rozsahu zcela postačuje.


Ekokraválistům z Hutí DUHA se zdá, že ČR vyrábí zbytečně moc elektřiny a Je Třeba S Tím Něco Udělat...

Ekologové: Počerady jedou bez povolení

Ekologické organizace v čele s Hnutím DUHA upozornily, že uhelná elektrárna Počerady na Lounsku porušuje zákon. Koncem června jí skončila výjimka z emisních limity pro rtuť.

Skupiny Sev.en se hájí, že Ústecký kraj vyhověl žádosti o prodloužení výjimky, ekologové argumentují nepravomocností, protože kritici se odvolali a ministerstvo živ. prostředí zatím nerozhodlo.

Firma tvrdila, že dosáhnout limitu bez nových filtrů nelze, limit tak nejspíš porušuje. Podle podmínek povolení měla v takovém případě 1.7. zastavit provoz.

..a rozhodli se pro svůj nejoblíbenější postup: zneužívání byrokratickosoudních obstrukcí.


Smlouva o munici pro vrtulníky Bell

Ministerstvo obrany uzavřelo smlouvu o nákupu munice pro americké vrtulníky systému H-1 za 3,74 miliardy korun bez DPH. Česká firma STV Group by ji měla dodat mezi lety 2025 a 2026. ČR v roce 2019 nakoupila 12 vrtulníků Bell za 14,6 miliardy korun bez DPH: osm UH-1Y Venom a čtyři AH-1Z Viper.

No, snad Putin s tou bezprostředně hrozící agresí proti ČR ještě pár let počká.. :-D


Chcete zbourat dům? Už nepotřebujete plyn. Pořiďte si fotovoltaickou elektrárnu a bateriové úložiště.

Za výbuchem domu poškozená fotovoltaika

Za červnovým požárem s následným výbuchem v rodinném domě v Šonově u Nového Města nad Metují na Náchodsku byl poškozený systém fotovoltaické elektrárny. V době výbuchu v domě nikdo nebyl, exploze porušila statiku domu, škoda je 7 milionů korun. Požáru a výbuchu předcházelo poškození článků v bateriovém úložišti fotovoltaického systému vlivem neobjasněné provozně-technické závady, uvedli hasiči.


Žhářské útoky na pařížská nádraží

Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí je silně narušen. V pátek ráno o tom informoval francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu.

Koordinovaný útok na kabely signalizace v pěti pečlivě vybraných uzlech přišel ráno ve 4:00. Sabotáž ovlivní nejméně 800.000 cestujících, z toho 250.000 v regionu Ile-de-France.

K dokonalosti už chybí jen, aby BISKoudelka někde objevil zapomenuté pasy pánů Petrova a Boširova spolu s balíčkem sirek a kanystrem benzínu.

93 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
oh
Jul 26

„Jaké nástroje na financování státního dluhu a deficitu zvolím, dnes ještě nevím.“


Vlastně se ani nedivím. Já také nevím, jaké nejvhodnější nástroje zvolit pro dvojitý srdeční bypass. Primárně to bude asi tím, že nejsem kardiochirurg a vůbec tomu nerozumím. Elektrikář Stanjura má zjevně podobný problém.. ale z odborné přípravy elektrikáře by měl mít zažité základní pravidlo: když něčemu nerozumím, nehrabu do toho. 😁

Like

Cech
Jul 26

Zvýšením ostražitosti okolo PEPY se nic nevyřeší, agent PEPA 107 především pomocí těchto komediálních vystoupení se snaží ochránit ODS před nas***ým ovčanem obecným.

Tak jak napsal sám Ko_sta a PEPA přečetl :

"Důvodem pro veto rozpočtu by bylo, kdyby vláda ignorovala své priority."


To je to oč tu běží, protože běží čas a i když volby budou na 20 % cinknuté ale i tak by mohly dopadnout pro ODS velmi špatně (zkušenosti ze Slovenska nabádají k ostražitosti).

Protože náš elektrikář :

„Jaké nástroje na financování státního dluhu a deficitu zvolím, dnes ještě nevím.“


Protože se z ničeho nic objevil zádrhel :

"Absolutně nerozumím tomu, proč příprava státního rozpočtu na příští rok probíhá v utajení a na hraně zákona. Historicky poprvé…


Like
bottom of page