top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (26. 9. 2024)

Místo pirátského digitálního dementa bude místní rozvoj ničit lidovecký asociální traktorista..

Fiala: MMR dočasně povede Jurečka

Premiér Fiala (ODS) odeslal prezidentu Pavlovi návrh na odvolání vicepremiéra Bartoše (Piráti). Navrhl, aby řízením ministerstva pro místní rozvoj byl dočasně pověřen vicepremiér a ministr sociálních věcí Jurečka (KDU-ČSL).

Fiala uvedl, že Jan Lipavský (Piráti) je výborným ministrem zahraničí. O jeho budoucnosti se budou bavit příští týden po návratu Lipavského z USA a po referendu Pirátů o setrvání ve vládě.

.. a o vhodném způsobu, jak zachránit pro Ministerstvo zahraničí aktivistického blba se rozhodne později.


Potíže digit. stav. řízení ještě rok

Digitalizované stavební řízení může být v přijatelném stavu odhadem za 12 až 18 měsíců. Stát to může dalších až 300 milionů Kč. Uvádí to analýza pro vládu.

Ministr pro místní rozvoj Bartoš označil analýzu za narychlo spíchnuté body. Premiér Fiala reagoval, že „zdrcující“ analýzu před týdnem vyslechla vláda.

Vláda pověřila tým min. dopravy Kupky (ODS) koordinací digitalizace. Dosud ji měl na starosti Bartoš. Úředníci se budou moci vrátit k systémům používaným před digitalizací, řekl Kupka. Souběžně se bude pracovat na nových systémech.

A protože ukrajinský místodržící v Praze a premiér ČR Signál I. Fiala „reagoval, že „zdrcující“ analýzu před týdnem vyslechla vláda“, považuji za prokazatelně nemožné, že by o rozsahu neschopnosti Piráta Bartoše mohl Nuteliér nevědět před jejich dopolední schůzkou. Tudíž nemohl být překvapen a odpolední telefonické odvolání ministra, se kterým Nuteliér dopoledne osobně mluvil a o odvolání při tom ani nešpitl, je projevem osobního křiváctví a zbabělosti „profesora slušňáka“..


Uhelné Sklady dostanou přidáno

ÚS dostane na platy navíc 4,2 mil.Kč

Ústavní soud dostane na základě svého květnového rozhodnutí, kterým zrušil zmrazení soudcovských platů, letos na mzdy navíc 4,18 mil.Kč. Peníze budou převedeny z vládní rozpočtové rezervy, sněmovní rozpočtový výbor to schválil.

Je tedy zcela zřejmé, že všichni soudci ústavního soudu by se před jakýmkoli jednáním o platech soudců měli prohlásit za podjaté a vyloučit se z jednání. Samozřejmě, Uhelní Skladníci nic takového udělat nemusí.


Agrární komorníci konečně zjistili, že jim ministr teolog Výborný lhal, když sliboval snížení administrativní zátěže.

AK: Zemědělcům administrativa přibývá

Agrární komora ČR tvrdí, že zemědělcům přibývá byrokratické zátěže navzdory slibu ministerstva zemědělství.

Některé podniky budou muset od příštího roku prokazovat, že produkce dřeva, kávy, kakaa, palmového oleje, kaučuku, sóji, skotu není spojena s odlesňováním. MZe už dříve požádalo EK o odklad. Některým dodavatelům přibude povinnost údajů o uhlíkové stopě. Počítá se mj. výroba osiv, okyselování půdy a emise.

Ministr zemědělství Výborný uvedl, že o navýšení administrativy kvůli novým směrnicím EU informoval už dříve.

.. a ostatně soudím, že bruselští „uhlíkoví stopaři“ musí být zničeni!


Bidenův teleprompter usilovně mlží..

Biden: Na Bl.východě dál možná dohoda

Prezident USA Biden ve středu řekl, že na Blízkém východě hrozí „totální válka“, stále je ale možné dosáhnout dohody, která by situaci uklidnila.

Vláda USA podle zdrojů agentury Reuters a webu Axios společně s Francií pracuje na návrhu o přerušení bojů mezi Izraelem a libanonským hnutím Hizballáh.

Francouzský prezident Macron na Valném shromáždění OSN ve středu apeloval, že Izrael by neměl stupňovat své operace v Libanonu a šíitské hnutí Hizballáh by mělo zastavit palbu na izraelské území.

Také si myslím, že „stále je ale možné dosáhnout dohody, která by situaci uklidnila.“ Chce to jen maličkost - aby Bílý barák vzkázal do Izraele hlavnímu válečnému štváči Netanjahuovi, že má x dnů (kde x je libovolné jednomístné číslo) na to, aby takovou dohodu přijal a začal okamžitě dodržovat bez neustálého stupňování izraelských požadavků, nebo.. Bílý barák zablokuje každou patronu a každičký cent americké pomoci mířící do Izraele a odvolá domů jednotky, které momentálně válkychtivého drzouna podporují. Nic tak ošklivého a nevlídného ovšem Bidenův teleprompter neudělá.


Banderastánské „Khaki triko“ neméně usilovně lže Valnému shromáždění OSN:

Zelenskyj:Putin plánuje útok na jad.el.

Ukrajinský prezident Zelenskyj ve středu na Valném shromáždění OSN varoval před možnou jadernou pohromou na Ukrajině a obvinil Rusko z plánování útoků na jaderné elektrárny. Informace prý dostal od tajných služeb své země.

„Rusko zničilo všechny naše tepelné elektrárny a velkou část kapacit vodních elektráren. Takhle se Putin připravuje na zimu. Doufá, že bude moci týrat miliony Ukrajinců... Zdá se, že plánuje útoky na naše jaderné elektrárny a jejich infrastrukturu ve snaze odpojit je z rozvodné sítě," dodal.

Ano, Rusko zaútočí na ukrajinské jaderné elektrárny! Stejně jako Rusko ostřelovalo Záporožskou JE poté, co ji obsadilo a stejně, jako Rusko vyhodilo do povětří potrubí Nord Streamu. To přísahám na hrob nemrtvého Arkadije Babčenka!! „Hajgly lajkly!!!“


Agent PePa107 stejně usilovně tlačí v OSN agendu Strýčka Sama

Pavel: Mlčení posiluje agresora

Na Rusko je potřeba společně vyvinout větší tlak, jeho cynická politika má globální důsledky, řekl na Valném shromáždění OSN prezident ČR Petr Pavel.

Vyzval k reformě Rady bezpečnosti OSN, aby se posílil hlas málo zastoupených regionů. Pro rozhodnutí o podstatných věcech je v RB potřeba 9 hlasů, včetně všech 5 stálých členů, jímž je i Rusko.

Pavel vyzval státy, které dosud nepodpořily Ukrajinu, aby zvážily podpis deklarace ze summitu ve Švýcarsku. Dosud podle něj mlčí příliš mnoho zemí, které aspirují na to být významnými aktéry.

No, třeba si představitelé těch dosud mlčících zemí nemyslí, že cesta k pozici významného aktéra vede přes zadnici Strýčka Sama. Nebo alespoň vidí, že tam je už teď zřetelná dopravní zácpa.


Agent PePa107 neméně usilovně moralizuje a poučuje

Pavel: Čína má být v RB OSN aktivnější

Chce-li se Čína stát respektovaným globálním hráčem, netýká se to jen ekonomiky, ale také odpovědnosti za bezpečnost ve světě, míní prezident ČR Pavel.

V projevu v Radě bezpečnosti OSN chce Peking vyzvat k aktivnějšímu prosazování své role jako stálého člena rady.

Chce také poukázat na odpovědnost Ruska, které v únoru 2022 zaútočilo na Ukrajinu. „Není možné, aby přímo členové (RB OSN), hlavně stálí členové, byli zdrojem problému a ne jeho řešení,“ řekl Pavel novinářům před projevem.

Moc hezky řečeno. Jen předpokládám, že tím agent PaPa107 nemyslel takové drobné hříšky jako když stálý člen RB USA napadly s podporou „koalice ochotných“ pod vědomě vylhanou záminkou Irák a Jugoslávii, nebo podporovaly umírněné uřezávače hlav v Sýrii, kde USA dodnes okupují část syrského území (a kradou tamní ropu) pod záminkou boje proti terorismu. Tomu terorismu, který samy rozpoutaly, podporovaly a vyzbrojovaly, dokud sloužil jejich zájmům.

106 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Zelenského brilantná diplomacia

Stalo sa to, o čom boľševici tak dávno hovorili (vždy je to tak; ak boľševici niečo povedia, bude to tak). Zelenského a Ukrajinu púšťajú...

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page