top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (27. 7. 2024)

„Leoparda“ napadl Nápad.

MZd chce víc jednodenní chirurgie

Ministerstvo zdravotnictví plánuje rozšířit seznam výkonů, na které stačí být v nemocnici jeden den. Nově by se tak mohly provádět operace z oboru nosní, ušní a krční medicíny. MZd čeká na souhlas odborných společností.

Během 24 hodin chodí nejčastěji domů lidé po operacích menisku, jednodušších gynekologických zákrocích, operacích křečových žil nebo žlučníku.

Zákroky se provádějí laparoskopicky s minimem krvácení. Pacient se pak doma lépe zotavuje. Např. v FN Olomouc meziročně přibylo jednodenní péče o 30%. .

Mamka byla na laparoskopické operaci žlučníku. Prý s ní byly nějaké problémy a tak si ji v nemocnici po operaci ještě chvíli nechali. Když ji konečně domů pustili - přinesla si na památku dva moc hezké „šutry“ - nejméně dalších pět dnů nemohla skoro nic dělat - veškeré domácí práce, vaření, nádobí, nákupy.. jsem dělal místo ní. Ona dokázala většinu času sedět na židli a radit mi, když jsem něco začal kazit víc než obvykle. Při koupání potřebovala pomoc.. Jj, odoperovat a vyhodit.. ona se rodina postará.

Já bych zase chtěl, aby byrokrati z ministerstva přestali kecat odborníkům do toho, jak mají dělat svou práci. Ale obávám se, že v tom mi „Leopard“ asi nevyhoví.


Jak už všichni víme..

Aplikace eDoklady hlásí státu informace

Mobilní aplikace eDoklady bez upozornění hlásí provedené transakce na servery, které si stát pronajímá od Microsoftu v nizozemském datacentru Azure. Uvedly to iRozhlas.cz a Radiožurnál.

Podle nich data odesílaná do zahraničí obsahují podrobný záznam, kdy se kdo snažil elektronickou občankou prokázat a kdo si jeho totožnost ověřoval.

Odesílání informací potvrdil mluvčí DIA J.Palata. Podle něj systém informace s citlivými údaji ořezává a filtruje. Data jsou prý určená pouze pro detekci problémů v rámci chodu aplikace.

Tiskový mluvka Digitální imbecilní agentury pochopitelně kecá - pro detekci problémů nejsou identifikační data občana ani ověřovatele vůbec zapotřebí. A tudíž by se neměly ani odesílat. No jo, já vlastně už zase zapomněl - Bartoš, digitální dement a šmírák.


„Diplomatický“ BacPirát potvrzuje svou neschopnost..

Velvyslanec Sporýš končí v Jordánsku

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) rozhodl kvůli manažerskému selhání o změně služebního působiště českého velvyslance v Jordánsku Alexandra Sporýše. O středečním odvolání vedoucího diplomatické mise v Ammánu napsal Deník N.

Sporýš nahradil na pozici velvyslance v Jordánsku loni v létě Josefa Koutského, který se přesunul do Spojených arabských emirátů.

Podle Deníku N za odvoláním stály argumenty ministerstva zahraničí, že ambasáda v Ammánu pod Sporýšovým vedením přestávala fungovat.

..ale manažerské selhání ministerstva zahraničí, které zjevně jmenovalo do vedoucí funkce neschopného člověka, se pochopitelně řešit nebude, protože Putin, Babiš a ruská hybridní válka.


Error Komis: Krademe ve jménu vyššího dobra!

Ukrajině 1,5 mld.eur z ruských aktiv

Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur (zhruba 38 miliard Kč) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. Informovala o tom Evropská komise.

Zmrazení ruských aktiv je důsledkem sankcí, které EU uvalila na Rusko kvůli jeho útoku na Ukrajinu v únoru 2022.

Mluvčí Kremlu reagoval prohlášením, že Moskva pečlivě zváží, jak na „nezákonný krok EU“ reagovat.

Budapešť: Kyjev vydírá Maďarsko a SR

Šéf kanceláře maď. premiéra G.Gulyás řekl, že Ukrajina zastavením tranzitu ropy od Lukoilu vydírá Maďarsko a SR, které prosazují příměří. Díky zásobám není důvod k panice, situaci je potřeba vyřešit do září. Buď pomůže Evr.komise, nebo „najdeme mezeru v zákonech, která

umožní přepravu ropy někým, kdo sankcím nepodléhá,“ dodal. I Kyjev tvrdí, že objem ropy neklesl. Koupit ji od jiných ruských dodavatelů by ale bylo dražší.

O tranzitu ropy v pátek znovu telefonicky hovořili premiéři SR a Ukrajiny. Fico dle Bratislavy navrhl „řešení, na němž by muselo participovat víc států“.

Brusel, reprezentovaný errorkomisařskými „mrtvými kachnami“ Uršuly von der Pfizer včetně Jourové si stále potěšeně mne ruce a vykládá, že nemá dostatek informací.

No, možná by bruselský proces shromažďování informací mohlo urychlit, kdyby na vysokonapěťových vedeních spojujících Ukrajinu s rozvodnou sítí Slovenska a Maďarska došlo k náhlé závažné poruše, vyžadující rozsáhlé opravy a dlouhodobou odstávku.


Řízení se státy překročivšími deficit

EU v pátek oficiálně zahájila řízení se sedmi státy EU, které překračují limit rozpočtového deficitu: s Belgií, Francií, Itálií, Maďarskem, Maltou, Polskem a Slovenskem. Krok v červnu navrhla Evropská komise, její zprávu na červencovém zasedání řešili ministři financí.

Pravidla EU stanoví, že členský stát musí roční deficit veřejných financí udržovat do 3% HDP a celkové veřejné zadlužení do 60% HDP.

S doporučeními pro tyto státy, která by měla vést k nápravě schodku, by nyní měla přijít Evropská komise.

Já bych pro změnu doporučil Blbounům Nejapným z Error Komis, aby konečně vzali na vědomí, že ta výzkumná zpráva, kterou se „šetřílkové“ furt ohánějí, je zpracovaná blbě a taky už od začátku blbě byla. Koneckonců se na to přišlo už před deseti lety.


Napětí Č.Hora-Chorvatsko kvůli historii

Chorvatsko zakázalo vstup třem představitelům Černé Hory: předseda parlamentu Mandic, zákonodárce Kneževic a vicepremiér Bečic jsou nově „nežádoucí osoby“.

Černohorský parlament tento měsíc označil koncentrační tábor Jasenovac, zřízený za 2.světové války chorvatskými ustašovci za genocidní. V táboře byly zavražděny desetitisíce lidí z menšin.

Č.Hora v květnu podpořila rezoluci OSN o genocidě Bosňáků Srby ve Srebrenici v roce 1995. Prosrbští představitelé pak požadovali, aby parlament odsoudil i 80 let starý masakr v Jasenovaci.

Error Komis k tomu významně mlčí - to asi způsobuje významná evropská paměť - dědičně sklerotická.


107 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Bavor V.
Bavor V.
Jul 27

I já byl kdysi na laparoskopii žlučníku. V den, kdy mi měli propustit, přišel lékař, podíval se na mé vpichy a řekl: dnes ne, možná zítra. A bylo zítra. A to jsem tam byl původně na tři dny. Takže ve skutečnosti čtyři. A to jsem i několik "jednodenních" operací taky zažil. Tedy ve skutečnosti 24 hodinový pobyt. Ráno nástup, pak zákrok a šup do postele. A ráno prohlídka a odchod.

Like
oh
Jul 27
Replying to

Jj, doktor pozná nejlíp, jestli je pacient ve stavu, aby mohl odejít domů. Cifršpión z pojišťovny nebo ouřada z ministerstva poznají nanejvýš to, kdy oni mají čas jít na oběd.

Like
bottom of page