top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (28. 7. 2024)

Generální manekýn BIS/Koudelka se opět vyhřívá ve světlech reflektorů..

BIS:Bezpečnostní situace ve světě vážná

Bezpečnostní situace ve světě je mimořádně vážná, což se promítá v řadě oblastí i do dění v Česku. ČTK to ke 30.výročí vzniku Bezpečnostní informační služby (BIS) řekl její ředitel Michal Koudelka. Svět je podle něho ve varu a nebezpečně se pohybuje na hraně globálního střetu. BIS v této situaci bude i nadále dělat maximum, aby přispěla k ochraně ČR a jejích občanů.

Jako současné hrozby zmínil Koudelka ohrožení Evropy ruským imperialismem, sabotáže či zpravodajské operace Ruska, Číny a Íránu.

.. a je naprosto dokonale synchronizovaný a názorově sjednocený s amerikánským Departement of State. Je znát, že modruh generální magor nebyl na návštěvě v CIA s nuteliérem nadarmo.


Chvalme Pětidemolici, ať se nemusí chudáci ministři furt chválit sami..

MMR aktualizovalo systém stav. řízení

Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) v noci aktualizovalo informační systém pro stavební řízení. Nově bude možné stornovat dokumenty, nebude nutné ručně doplňovat oprávněné osoby nebo se zrychlí serverové služby. Na síti X to uvedl ministr Ivan Bartoš (Piráti).

Příští změna by měla umožnit načítání seznamu parcel a účastníků řízení do šablon nebo hromadně ztotožnit účastníky řízení.

Elektronický systém stavebního řízení se spustil od července, řada úřadů si stěžuje na jeho vady.

Digitální dement Pirát Bartoš se pochválil, že v digitálně stavebním paskvilu nechal opravit ty největší kraviny, které tam už při ostrém spuštění systému vůbec neměly být. A dokonce prý příště dodělají nějaké funkcionality, které tam už také měly být od začátku.. Jj, není nad to, když digitalizaci státní agendy dělají „odporníci“ na slovo vzatí.


Opatření pro bezpečnost za miliardy

Vice než 3,6 miliardy korun činí náklady na 21 opatření pro posílení vnitřní bezpečnosti Česka po loňské střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, které projednala vláda. Píše to server Ekonomický deník. Opatření související s útokem na FF, kde pachatel v prosinci zastřelil 14 lidí a pak sebe, jsou naplánována na 3 roky. Mezi 21 návrhy jsou mj. zbraně a vybavení pro policisty, ochrana před střelbou pro hasiče, výcvik ve virtuální realitě či aplikace pro informování veřejnosti. Dalších 50 opatření za miliardy vláda plánuje do r.2031...

..a protože se nikdo nezabýval organizací (ne)zásahu a zodpovědní mlžiči včetně Dozimetra zůstávají ve funkcích, lze se důvodně obávat, že vláda prostě jen pošle nějaké peníze „spřáteleným“ firmám a nic podstatného se vlastně nezmění.


Černochová navštívila Ukrajinu

Ministryně obrany Černochová (ODS) s delegací navštívila Ukrajinu. Při třídenní cestě uctila památku československých legionářů a vojáků padlých v druhé světové válce, připomněla také oběti vojáků z českých zemí bojujících v rakousko-uherské armádě. V sobotu o tom informovalo ministerstvo obrany. Černochová návštěvu zakončila pietní akcí u zborovské mohyly.

Uctila i památku ukrajinských vojáků padlých v poslední době. Se zástupci místních samospráv mluvila o možné humanitární pomoci před zimou, poděkovala jim za péči o české válečné hroby.

No cement! Jsem si celkem jist, že českoslovenští padlí z druhé světové by se nestačili divit, v čí společnosti si modružka Afroameričanová bere do huby jejich památku. Sláma u kravína!


Válka je pořád vůl!

Netanjahu: Izrael útok nepřejde mlčky

Počet obětí raketového úderu na fotbalové hřiště na Izraelem obsazených Golanských výšinách stoupl na 12, většinu z nich tvoří děti a mladí lidé. Izraelská armáda odmítla tvrzení šiítského hnutí Hizballáh, že za útok není zodpovědné, její šéf přislíbil významnou odpověď; libanonské hnutí podle mluvčího armády použilo raketu íránské výroby Falak 1, kterou vypálilo z jižního Libanonu.

Premiér Izraele B.Netanjahu kvůli incidentu končí předčasně návštěvu USA a v prohlášení na síti X slíbil, že Izrael útok "nepřejde mlčením".

Ve zprávičkách dříve uvedenou informaci, že Netanjahu při návštěvě v USA přihodil k již dohodnutému rámci několik dalších izraelských požadavků pro uzavření příměří v Gaze ČT-09 bohužel již odaktualizovala..


Izraelský úder v Dajr Balahu

Nejméně 30 Palestinců v sobotu zahynulo při izraelském vzdušném úderu na školu v Dajr Balahu v Pásmu Gazy, uvedli představitelé tamního zdravotnictví. Izraelská armáda uvedla, že zasáhla velitelské centrum teroristické skupiny Hamás a že budova školy byla využívána k útokům na izraelské vojáky.

Izraelská armáda nařídila evakuaci hustě zalidněné oblasti spadající do tzv. humanitární zóny, píše agentura AP. Armáda uvedla, že plánuje v Chán Júnisu operaci namířenou proti teroristům z Hamásu. Nové nařízení je dle Izraele reakcí na raketové útoky ze oblasti.


Pacifické křídlo NATO prohlašuje..

USA a Japonsko odsoudily aktivity Číny

Představitelé Spojených států a Japonska v neděli ve společném prohlášení po jednání v Tokiu odsoudili rostoucí spolupráci Ruska s Čínou a Severní Korejí. Kritizovali také aktivity Pekingu v regionu na moři i ve vzduchu, informovala agentura AFP.

Bezpečnostní rozhovory vedli ministři obrany a zahraničí obou zemí.

V komuniké pak „zopakovali své důrazné námitky proti nezákonným námořním nárokům Číny“ či jejím „výhružným a provokativním aktivitám v Jihočínském moři“.

..že hodlá neochvějně chránit Svobodu a Demokracii, až budou z ochraňované oblasti třísky lítat.


Venezuelané dnes volí prezidenta

Prezidentské volby mohou po téměř čtvrt století přinést konec vlády levicových autoritářů. O třetí prezidentský mandát usiluje prezident Nicolás Maduro, který se stal hlavou státu v roce 2013 po

smrti Huga Cháveze. Velkou šanci má však podle průzkumů kandidát opozičního bloku Jednotná demokratická platforma (PUD) Edmundo González Urrutia.

.. a když si nezvolí „správně“, „liberální“ demokracie Západu jejich volbu co nejrychleji a co možná nejliberálněji napraví tradičním jmenováním vhodného kandidáta z Washingtonu.

106 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Bavor V.
Bavor V.
Jul 28

Všechno to jsou opravdové perly od sviní. Jen pro mne je nejzajímavější průběh DSŘ.

Like
bottom of page