top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (29. 7. 2024)

Nic nového: Vítek Dozimetr stále lže.

Hasičům a policistům letos nepřidají

Vláda nakonec v letošním roce nezvýší platy policistů, hasičů a příslušníků vězeňské služby. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) přitom v lednu sliboval, že od října plánuje růst jejich výdělků o 10%. Pro svůj plán však nakonec nevyjednal u koaličních partnerů podporu.

Šéf resortu práce Marian Jurečka (KDU-ČSL) pro ČT uvedl, že kabinet přidá bezpečnostním sborům nejdříve od 1.ledna příštího roku.

Platy policistů a hasičů budou i přes loňskou vysokou inflaci minimálně dva roky zmrazené.

Šetřit se musí, abychom mohli házet víc peněz do ukrajinské černé díry. Sobě jsme platy „valorizovali“, u soudců to zařídili Uhelné Sklady.. ale co to plácám, Ústavní soud - a generální prokurátor Igor Mříž pro nás dělá ochotně i zadarmo.. Policajty a hasiče tedy k ničemu nepotřebujeme. Vaše Pětidemolice!


Lidé si sami určí pracovní dobu

Prezident Petr Pavel dostal k posouzení jednu z úprav pracovních předpisů, kterou schválil Senát. Zaměstnanci by si díky ní mohli sami určit pracovní dobu. Ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL) chce další změny zákoníku na vládě schválit ještě během prázdnin.

Možnost, aby si zaměstnanec rozvrhl pracovní dobu, zatím zákoník předpokládá jen u práce na dálku. Přímo na pracovišti to má umožnit novela schválená parlamentem. „Velké zjednodušení tam, kde se zaměstnavatel se zaměstnancem dohodnou, kde je nějaký vztah důvěry,“ komentoval Jurečka.

No, všude tam, kde se zaměstnavatel se zaměstnanci dokáže dohodnout, na takovéhle věci obvykle ani nepotřebují zákon. Ten někdy může i bránit tomu, co by si obě strany dohodnout chtěly.

Mimochodem, už ministr nezaměstnanosti a asociálních věcí traktorista Jurečka někdy slyšel o klouzavé pracovní době, nepřetržitých provozech a výrobních linkách?


Útok izraelského dronu v j.Libanonu

Dva lidé v pondělí zahynuli a tři další včetně jednoho dítěte utrpěli zranění při útoku izraelského dronu u města Šakra v jižním Libanonu. S odvoláním na zdroje libanonské civilní obrany o tom informovala agentura Reuters.

Záchranné služby neupřesnily, jestli byli zabiti bojovníci, nebo civilisté.

Jednalo se o první izraelský úder na Libanon od sobotního raketového útoku, který podle Izraele provedlo libanonské šíitské hnutí Hizballáh, a při němž na Izraelem okupovaných Golanských výšinách zahynulo 12 osob.

Vzhledem k tomu, že mezi zraněnými bylo i dítě, mělo by přeci být nad slunce jasné, že útok směřoval na bojovníky, ne?


Netanjahu a Galant pověřeni reakcí

Izraelský bezpečnostní kabinet pověřil premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta, aby rozhodli o rozsahu a načasování reakce na sobotní útok na Golanských výšinách. Informovala o tom Netanjahuova kancelář.

Raketa odpálená z Libanonu, podle Izraele nebo USA militantním hnutím Hizballáh, zasáhla v sobotu fotbalové hřiště v drúzském městě na Izraelem obsazených Golanských výšinách. Zemřelo 12 dětí a mladých lidí.

Hizballáh, šíitská skupina podporovaná Íránem, odpovědnost za útok odmítla.

Váleční zločinci pověřeni reakcí na válečný zločin. To nevymyslíš!


Izrael postupuje na jihu Pásma Gazy

Izraelské tanky v neděli pronikly hlouběji do jižní části Pásma Gazy, kde pokračují boje s teroristickou skupinou Hamás. Podle ministerstva zdravotnictví vlády Hamásu za posledních 24 hodin v konfliktu zahynulo dalších 66 Palestinců.

Izraelské tanky v neděli pronikly hlouběji do měst Karára, Zanna a Bání Suhajlá v oblasti Chán Júnisu. Z oblasti musely kvůli bojům uprchnout tisíce dalších rodin. Podle Reuters se tito lidé uchýlili do přelidněné oblasti Mavásí a na sever do Dajr Balahu.

Stará židovská moudrost: „Pokud to nejde silou, použij mozek.“

Dlouhodobý přístup izraelských vlád: „Pokud síla nefunguje, ještě přitlačte."

(Uri Avnery - izraelský spisovatel a novinář, bývalý poslanec Knessetu a spoluzakladatel mírového hnutí Guš šalom)


Venezuela: Maduro označen za vítěze

Nejvyšší volební úřad ve Venezuele označil za vítěze nedělních prezidentských voleb dlouholetého autoritářského lídra Nicoláse Madura. Opozice to odmítla uznat, podle ní zvítězil se 70% její kandidát Edmundo González Urrutia,

Ústřední volební komise (CNE), která je pod kontrolou Madurovy vlády, uvedla, že prezident získal 51% hlasů, zatímco Urrutia 44%. Čísla dle CNE vycházela z výsledků z 80% hlasovacích místností a odrážela nezvratný trend.

Chile i USA označily výsledek oznámený CNE za těžko uvěřitelný.

Jj, tomu, že by si někdo dovolil, hlasovat jinak než si přejí USA na americkém zadním dvorku lze jen skutečně těžko uvěřit. Zatímco tvrzení opozice o 70% pro jejich kandidáta je vysoce pravděpodobné, protože odpovídá zřetelně vyslovenému přání Bílého baráku.

137 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

1 則留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
Bavor V.
Bavor V.
7月29日

Maduro jednoznačně vyhrál. 70 % může mít jen diktátor jako Lukašenko nebo Putin. Tenhle poměr se blíží tomu "evropskému standardu"

按讚
bottom of page