top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (31. 7. 2024)

Část radních naší jejich ČT-09 se zřejmě hodlá pustit do zachraňování propagandistického škváru 168 hodin.

Rada ČT se sejde kvůli pořadu 168 hodin

Rada České televize se mimořádně sejde kvůli ukončení publicistického pořadu 168 hodin v pondělí 19. srpna odpoledne, tedy devět dní před svým plánovaným řádným zasedáním. O svolání požádalo předsedu Karla Nováka osm radních z 18.


Německý ÚS odmítl část volební reformy

Část volební reformy, kterou chce vláda německého kancléře Scholze zastavit stále se zvyšující počet poslanců Spolkového sněmu, je protiústavní.

Ústavní soud se vymezil proti znevýhodnění menších stran. Zbytek novely volebního zákona, která počet poslaneckých míst v parlamentu omezuje na nejvýše 630, je ale podle soudu v pořádku.

Ústavnímu soudu se nelíbilo zrušení klauzule, jež umožňuje, že do parlamentu se mohou dostat strany i bez překročení 5% hranice, pokud získají tři přímé mandáty.

Německá „liberální“ demokracie v ohrožení: německý ústavní soud se odtrhl od svého kancléře.


Také Bidenův teleprompter usoudil, že Amerika potřebuje Nejvyšší soud více nakloněný Demokratům.

Biden navrhl reformu nejvyššího soudu

Americký nejvyšší soud je třeba zbavit „extremismu“, omezit funkční období soudců, zavést pro ně etický kodex a navrátit veřejnosti důvěru v tuto instituci. Prohlásil to prezident Joe Biden, který představil návrh rozsáhlé reformy fungování nejvyššího soudu.

Šance na její prosazení je však velmi malá, protože vyžaduje změnu ústavy, již těžko schválí Kongres, píší média.

Nejvyšší soudní instance se potýká s krizí důvěry veřejnosti - její činnost podle analytického webu FiveThirtyEight schvaluje méně než 40% Američanů.

Formulaci otázky, nebo kolik procent Američanů činnost nejvyšší soudní instance schvaluje autor nepovažuje za důležité. Podle manuálu ČT-09 je v podobné situaci ideální způsob dezinformování předložit čtenáři jen část informace a nechat ho dojít k nesprávnému závěru - víc jak 60% Američanů činnost nejvyššího soudu neschvaluje - samostatně.


Teroristický útok jako odplata za teroristický útok..izraelská „sebeobrana“ v kostce..

Izrael udeřil v Bejrútu

Izrael v úterý vpodvečer uskutečnil vzdušný úder na jižním předměstí Bejrútu, cílem byl vysoce postavený velitel libanonského hnutí Hizballáh zodpovědný za sobotní útok na Golanských výšinách, při němž zahynulo 12 dětí, oznámila izraelská armáda. O jeho osudu přicházejí rozporné zprávy.

Cílem izraelského úderu v Bejrútu byl vojenský poradce vůdce Hizballáhu Fuád Šukr, uvedly zdroje agentury Reuters. Podle nich útok přežil. Naopak izraelská veřejnoprávní televize či saúdskoarabská média uvedly, že úder nepřežil.

Přinejmenším od doby, kdy šerif z Nottinghamu honil po Sherwoodském lese jakéhosi Robina Hooda, je dobře známo, že politika represe, která vyrábí stále nové „vzbouřence“, dlouhodobě nefunguje. Přesto to všichni pořád zkouší v naději, že modernější metody zabíjení než dřívější šibenice a vplétání do kola na tom něco změní.


Izr.síly opustily východní Chán Júnis

Tisíce Palestinců se vrátily do svých domovů v ruinách města Chán Júnis na jihu Pásma Gazy, kde izraelská armáda dokončila týden trvající operaci s cílem zabránit teroristické skupině Hamás v přeskupení sil.

Představitelé palestinského zdravotnictví uvedli, že ve východní části Chán Júnisu bylo zatím nalezeno 42 těl Palestinců.

Izraelská armáda uvedla, že během týdenní razie zabila na 150 palestinských ozbrojenců, zabavila množství zbraní a zničila tunely ozbrojenců.

Tisíce Palestinců se vrátily do svých domovů v ruinách, protože beztak nemají kam jinam jít a možná i z trosek zachrání nějaký svůj majetek. A zajisté nikdo z nich nebude mít tisíce důvodů, proč nenávidět Izraelce. Zdá se mi, že tento izraelský způsob boje „proti teroristům“ trvale udržitelné válčení přímo zaručuje.


Maďarští „zrádci a zaprodanci“ zaútočili na Evropské Hodnoty..

Rusové mohou snadněji do Maďarska

Maďarsko zjednodušilo podmínky vstupu pro občany Ruska a Běloruska, a to nedlouho poté, co maďarský premiér Viktor Orbán navštívil Moskvu. Napsal to mediální dům RND. Krok podle některých představitelů EU může znamenat bezpečnostní hrozbu, obavy panují například ohledně ruské špionáže v zemích EU.

Občané Ruska a Běloruska mohou nově získat status hostujících pracovníků v Maďarsku. To podle RND znamená, že Rusové mohou vstupovat do EU přes Maďarsko bez jakýchkoli bezpečnostních kontrol. Platnost povolení je dva roky, lze ho ale prodloužit.

Že by to opatření mohlo mít jakousi souvislost s dostavbou maďarské JE PAKS, kterou bude provozovat ten „fujtajblový a nespolehlivý“ Rosatom, samozřejmě nikoho z „Evropanů“ nenapadlo. A pokud snad ano, tak o tom urputně mlčí.


Venezuela: Opozice má důkaz o vítězství

Venezuelská opozice tvrdí, že může doložit své nezvratné vítězství v nedělních prezidentských volbách. Opoziční vůdkyně María Corina Machadová prohlásila, že má k dispozici 73,2% volebních záznamů, které dokazují jasné vítězství Edmunda Gonzáleze Urrutii.

Vládou kontrolovaný volební orgán však již v pondělí vyhlásil za vítěze dosavadního autoritářského prezidenta Nicoláse Madura, aniž by zveřejnil výsledky voleb. V reakci na to vyrazily do ulic venezuelských měst demonstrovat tisíce lidí; některé z protestů se bezpečnostní složky snažily rozehnat.

Docela by mě zajímalo, kdepak barevně revoluční opozice k těm zaručeně pravým seznamům přišla? Vytiskli jim je na jisté nejmenované ambasádě, nebo jim je tam jen předali profesionálně padělané od NEDu?


Schéma barevné revoluce aktivováno..

Povolební protesty ve Venezuele

Životy 11 lidí včetně dvou nezletilých si vyžádaly protesty, které vypukly ve Venezuele po oznámení ústřední volební komise, že nedělní volby hlavy státu opět vyhrál prezident Nicolás Maduro. Napsala to v úterý agentura AFP.

Při protestech proti oznámeným neúplným výsledkům, které odmítla opozice a zpochybnila řada zemí, bylo už téměř 750 lidí zatčeno.

Prezident Maduro vyzval své příznivce, aby také demonstrovali na jeho podporu.

..jedenáct Martinů Šmídů a z toho rovnou dva nezletilí? Není to málo, Antone Pavloviči?


Ukrajina připravena řešit se SR ropu

Ukrajina zaručuje nepřerušovaný tranzit ropy pro společnosti, na něž se nevztahují sankce, a je připravena řešit se Slovenskem problémy spojené s tranzitem. Podle Reuters to uvedl náměstek ukr. ministra energetiky Andarak.

Ukrajina nedávno zastavila tranzit ropy od ruské společnosti Lukoil ropovodem Družba do SR a Maďarska, protože firmu zařadila na svůj sankční seznam.

Maďarsko a Slovensko následně vyzvaly Evropskou komisi, aby rozhodnutí Ukrajiny týkající se tranzitu ropy od firmy Lukoil řešila.

Prohlášení nejdůvěryhodnějšího státu v galaxii Mléčná dráha a přilehlém vesmíru jsem si dovolil přeložit do lidštiny: »Zapomeňte na výhodný dlouhodobý kontrakt s Lukoilem. Můžete si koupit ruskou ropu někde jinde a za vyšší cenu.. a až se nám to někdy bude hodit, připíšeme vašeho nového dodavatele na svůj sankční seznam. Error komis nás v tom podpoří! Sláma u kravína!«


Zemřel spisovatel Karel Sýs

Zemřel spisovatel a předseda Unie českých spisovatelů Karel Sýs, bylo mu 78 let. V 70.letech vedl kulturní rubriku týdeníku Tvorba. Po revoluci psal satirickou prózu o polistopadovém vývoji.

Několikrát kandidoval za KSČM do Senátu, v roce 2018 získal vyznamenání od tehdejšího prezidenta Miloše Zemana.

..což mu pražská kavárna „vzdělaných slušňáků“ nikdy nezapomene.

RIP

85 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Bavor V.
Bavor V.
Jul 31

A Radu ČT samozřejmě podpoří ... no kdo jiný než


Milion sraček pro SPOLU

Like
bottom of page