top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (23. 9. 2024)

Domácí volební dozvuky

Před tím, než vyrazil k novým šéfům pro instrukce, se agent PePa107 „signálně“ vyjádřil k volbám.

Pavel: Výsledky voleb signálem

Výsledky krajských voleb pokládá prezident Petr Pavel za signál pro vládu, kterým územím by měla věnovat před volbami do sněmovny v příštím roce větší pozornost. Pavel v neděli v Praze před odletem na týdenní cestu do USA na dotaz ČTK řekl, že volby jsou jistě indikátorem dalšího vývoje, neměly by se ale brát jako referendum o vládě, protože mají jiná témata.

Na komplexní hodnocení voleb, ve kterých dominovalo opoziční hnutí ANO, je podle prezidenta ještě brzy. Odkázal na to, že se teprve skládají krajské koalice.

Zbývá ovšem nezodpovězená otázka, co by měla Pětidemolice s těmi „kraji vyžadujícími zvýšenou pozornost“ podniknout: Zkusit neposlušné občany nějak zkorumpovat, nebo po foltýnovsku pořádně skřípnout?


Ministr pošt a telegrafů stále rád lže. Tentokrát to Vítek „Dozimetr“ provozoval u Moravce v České televizi.

Rakušan: Stát volby po povodních zvládl

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) považuje za správné, že se krajské a senátní volby i přes povodně uskutečnily v plánovaném termínu. Podle něj se ukázalo, že stát v krizi dokáže dobře fungovat, a každý kdo chtěl měl možnost jít hlasovat.

Podle místopředsedy opozičního ANO Richarda Brabce byla regulérnost voleb na hraně a nelze vyloučit, že se objeví žaloby, v nichž si lidé budou stěžovat, že zajištěný přístup k volbám neměli. Politici to řekli v pořadu ČT Otázky Václava Moravce. Podle Rakušana byla situace hraniční, stát ji ale zvládl.

Jj, stát to zvládl - opět názorně ukázal, že ministrem pošt a telegrafů je asociální psychopat a předseda vlády nezvládá udržet v mysli nic jiného než Ukrajinu a Nutellu. A protože to stát zvládl, na baktuálně si redaktor stěžuje, že ve vytopených obcích vyhrálo ANO a komunisti. Asi tam k volbám dorazili jen ti, kteří buďto už naštvaní byli nebo nějak našli ještě dost energie na to, aby se naštvali.


Pirátskému velení se nechce jít po prkně, tak raději opustilo kapitánský můstek samo.

Předsednictvo Pirátů rezignovalo

Předsednictvo vládních Pirátů včetně vicepremiéra Ivana Bartoše v neděli večer oznámilo na stranickém internetovém fóru svou rezignaci. Reagovalo tak na neúspěch v krajských volbách, po kterém původně členové předsednictva oznámili, že dávají své funkce k dispozici. Stranu povedou do výběru nového vedení, který by se měl uskutečnit 9.listopadu.

„V nadcházející volbě se o tento post ucházet nebudu,“ uvedl Bartoš.

Premiér Fiala respektuje Bartošovu rezignaci na funkci předsedy Pirátů. Budu s ním jednat o dalším postupu, sdělil.

To diplomatický BacPirát Lipavsky má naprosto jasno, jakým způsobem se české námořní lupičstvo dostane z krize: „Piráti se musí zbavit komoušů a ultralevičáků. A vypnout fórum. Není možné, aby členská základna progresivní a liberální strany nebyla schopna přistoupit na jakékoli reformy,“ vzkázal BacPirát Lipavský z instruktáže v USA.

Ano, stranické čistky jsou rozhodně ten správný recept. Také je třeba, aby Piráti byli ještě „progresivnější“ a „liberálnější“ než dosud. A pak to chce důslednou vnitrostranickou disciplínu a plně funkční centralismus, podpořený starým osvědčeným zákulisním politikařením.


„Tuhle válku vyhrajeme!“ vykřikuje Netanjahu

Netanjahu: Série ran pro Hizballáh

Izrael v několika předchozích dnech zasadil Hizballáhu sérii ran, které si toto libanonské hnutí nedovedlo ani představit, řekl izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Zopakoval, že udělá

vše pro to, aby se lidé, vystěhovaní ze severu Izraele kvůli přeshraničnímu konfliktu s Hizballáhem, mohli bezpečně vrátit domů. Píše to deník Haarec a server The Times of Israel (ToI).

„V několika předchozích dnech jsme Hizballáhu zasadili sérii úderů, které si nedovedl představit. Pokud Hizballáh tento vzkaz nepochopil, slibuji vám, že ho pochopí," řekl Netanjahu.

O návratu rukojmí stále zadržovaných Hamásem velký válečník pro jistotu ani nešpitl. Není čas, teď přeci musí vést svou milovanou válku. A pak, když jste politik, schovaný za dobře ozbrojenou ochrankou, to si můžete dovolit být nekompromisní a rázný: „S teroristy se nevyjednává!“ Zní to chlapácky - hlavně když není v ohrožení zadek dotyčného mluvky.


Z manuálu ČT-09: vynecháním nepříjemných skutečností a zdůrazněním pozitiv lze vyznění zprávy podstatně změnit a vyrobit významný úspěch i z maléru.

Volby v Braniborsku vyhrála SPD

V nedělních volbách do zemského sněmu východoněmecké spolkové země Braniborsko zvítězila Sociálnědemokratická strana Německa (SPD) před protiimigrační Alternativou pro Německo (AfD). Potvrdily to konečné výsledky voleb.

V braniborském zemském sněmu v Postupimi budou zastoupeny čtyři strany: SPD, AfD, levicová BSW a konzervativní CDU.

SPD zvítězila v braniborských volbách poosmé po sobě. Strana, kterou v Braniborsku vede zemský premiér Woidke, získala 30,9% hlasů, tedy více než v roce 2019. Volební účast činila 72,9%.

Jenomže: SPD vyhrála téměř doslova „o fous“. A také víceméně proto, že braniborský volební lídr SPD Woidke se zřetelně vymezoval proti kancléři z vlastní strany: »..braniborský premiér Woidke volby vyhrál především díky tomu, že se snažil co nejvíce distancovat od politiky neoblíbené Scholzovy vlády v Berlíně. „V konečném důsledku lze říct: Hlas pro Woidkeho byl i hlasem proti Scholzovi. Tak daleko to došlo, tak na tom kancléř je..“«

Ani „modernizované“ Die Linke nepomohlo zezelenání, válka a progresivně genderová témata. Místo toho u braniborských voličů zabodovaly odpadlické konzervy

»Sociální demokracie má skoro 31 procent hlasů, druhá AfD překonala 29 procent. Do parlamentu se dostaly už jen dvě strany: z třetího místa nová levicová formace Spojenectví Sahry Wagenknechtové (BSW) s 13,5 procenta hlasů a ze čtvrtého konzervativní Křesťanskodemokratická unie (CDU) s 12 procenty.«


134 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Zelenského brilantná diplomacia

Stalo sa to, o čom boľševici tak dávno hovorili (vždy je to tak; ak boľševici niečo povedia, bude to tak). Zelenského a Ukrajinu púšťajú...

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page