top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (28. 9. 2024)

Z aplikace Murphyho zákona na elektronické zpracování dat vyplývá jednoznačný závěr:

Kombinace záludné počítačové techniky a počítačových analfabetů způsobuje maximální možné škody.

Potíže s digitalizací nejen na MMR

Konec ministra pro místní rozvoj Bartoše vysvětluje premiér Fiala (ODS) nezvládnutou digitalizací stavebního řízení. Podle opozice ale mají potíže s elektronizací i další ministři.

MZd chtělo spustit příští rok elektronizaci žádanek na vyšetření a zdravotní dokumentace, spustí ale jen testování. „To testování je vlastně spuštění,“ hájí termín ministr Válek (TOP 09).

Papírové zůstávají i soudní spisy. „Neslíbil jsem, že systém bude od někdy fungovat. Jde to postupně. Trvá to desítky let,“ řekl ministr Blažek (ODS).

U ministra Válka je vlastně dobře, když nic nedělá. Aspoň nic nepodělá. Co se týče dona Pabla, vypadá to, že jeho „systém“ nebude fungovat nikdy. Což je možná dobře - aspoň já čtu delší texty raději z papíru než z obrazovky.


Digitální dement vztekle kope kolem sebe..

Bartoš: Zrušil jsem tunel kluků z ODS

Končící vicepremiér Bartoš uvedl, že jeho odvolání z MMR nastalo ve chvíli, kdy se digitalizované stavební řízení posouvalo kupředu. Omluvil se, že před spuštěním nevaroval, že budou „porodní bolesti“ a že systém bude po zásahu ÚOHS z podnětu firmy VITA omezený. Odklad by ale ohrozil "miliardy z EU".

Podcenil prý také to, že jde o byznys firem z ICT unie vedené Z.Zajíčkem(ODS). Zajíček namítá, že do zrušených soutěží se hlásily i firmy mimo unii. VITA dříve dodávala systém většině stavebních úřadů. Bartoše e-mailem vyzývala k propojení nového systému s jejím.

Možná Pirát Bartoš neměl ten „zrušený tunel“ nahrazovat nepřekročitelnou propastí, do které se kupředu posouvalo to digitalizované stavební řízení.


Vyřazena 1/2 bojovníků Hamásu / Netanjahu: Chceme mír, bráníme se

Izrael zničil 90% raket Hamásu a zabil či zajal víc než 1/2 ze 40.000 jeho ozbrojenců v Pásmu Gazy. Zůstane-li Hamás v Gaze u moci, znovu na Izrael zaútočí, řekl v pátek izraelský premiér

Netanjahu na Valném shromáždění OSN.

Válka v Pásmu může podle něj okamžitě skončit, pokud Hamás složí zbraně a vrátí zadržované izraelské rukojmí.

Netanjahu také řekl, že Izrael usiluje o mír, ale na válečných frontách, organizovaných Íránem, je nucen bránit svou existenci. Pokud Írán zaútočí, Izrael mu úder vrátí, dodal.

Jj, Izrael chce mír. Proto si vždycky někoho vybere a pak provokuje tak dlouho, než na něj vybraná oběť „bezdůvodně“ zaútočí, aby Izraelské Okupační Síly mohly spustit obvyklé sebeobranné vraždění.

Usilovným bombardováním dláždíme izraelskou cestu k míru!

Nálet na ústředí Hizballáhu v Bejrútu

Izraelské nálety v Libanonu v pátek zabily 25 lidí včetně 9členné rodiny. Na syrsko-libanonské hranici nálety zabily 5 syrských vojáků. Izrael hlásí zničení obytných budov na jižním předměstí Bejrútu, pod nimiž bylo ústřední velitelství Hizballáhu. Podle první bilance jsou tam 2 mrtví a 76 raněných.

Na izraelskou Haifu mířilo z Libanonu 10 raket, dalších 10 na Tiberias a okolí. Večer Hizballáh oznámil rakety na izr. město Safed, jedna zasáhla dům.

Už více než 30.000 lidí uteklo tento týden z Libanonu do Sýrie, uvedl UNHCR.


Izrael jedná s USA o návrhu příměří

Izraelci jednali s Američany o návrhu na příměří mezi Izraelem a libanonským militantním hnutím Hizballáh a v příštích dnech budou hovory pokračovat. Podle CNN a Reuters to v prohlášení uvedl izraelský premiér Netanjahu.

Libanonský ministr zahraničí Búhabíb vyzval před Valným shromážděním OSN k okamžitému příměří na všech frontách.

Americký ministr zahraničí Blinken řekl izr.ministrovi pro strategii Dermerovi, že další eskalace v konfliktu na hranicích s Libanonem jen ztíží návrat civilistů na obou stranách hranice domů.

Izraelská „jednání o příměří“ už známe z Gazy - na každé další kolo jednání přivezou izraelští „vyjednavači“ seznam dalších požadavků na protistranu. Američané ho převezmou a začnou tu protistranu nutit k dalším ústupkům „bránícímu se“ Izraeli. A tak to pokračuje pořád dál, protože Strýček Sam má pro izraelské požadavky prakticky nekonečné pochopení. Ostatně, Blinkenův „morální apel“ říká zřetelně a jasně, že USA vlastně nic nemají proti pokračujícímu bombardování čehokoli a kohokoli v izraelském sousedství a budou i nadále dodávat potřebnou munici.


Firma Marečka Cukrové Hory dostala v Irsku takovou menší pokutičku za péči o soukromí svých klientů.

Meta dostala v Irsku pokutu 91 mil.eur

Irský úřad pro ochranu osobních údajů (DPC) vyměřil americké internetové společnosti Meta Platforms pokutu 91 milionů eur (2,3 miliardy Kč) za to, že měla hesla uživatelů svých sociálních sítí uložená bez dostatečné ochrany a bez adekvátního šifrování. Meta provozuje sítě Facebook a Instagram.

Irský úřad došel k závěru, že Meta porušila několik článků evropského Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR). Vyšetřování začalo před pěti lety. Společnost Meta tehdy úřadu DPC oznámila, že některá hesla ukládá v „prostém textu“.

.. což mimochodem byla hodně pochybná praxe už koncem minulého století.


Ekokraválisté stále více blbnou

Vězení za polévku na obraz; nový útok

Londýnský soud uložil 20-24 měsíců vězení klimatickým aktivistkám, které polily rajčatovou polévkou obraz Slunečnice od Vincenta van Gogha, přilepily si ruce ke zdi a provolávaly věty kritizující fosilní paliva a rozdíl životní úrovně v bohatých a chudých zemích.

Členky hnutí Just Stop Oil (Zastavme ropu) dostaly tresty za poškození rámu. Dílo nebylo díky sklu poškozeno. Podle prokuratury způsobily na rámu škodu téměř 10.000 liber (300.000 korun).

Po vynesení verdiktu 3 aktivisté vychrstli polévku na 2 obrazy Van Gogha.

Asi by to chtělo Chocholouška s tarasnicí.. nebo aspoň pořádný středověký pranýř.

89 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Zelenského brilantná diplomacia

Stalo sa to, o čom boľševici tak dávno hovorili (vždy je to tak; ak boľševici niečo povedia, bude to tak). Zelenského a Ukrajinu púšťajú...

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page