top of page
  • lujjza

Babiš se spojil s Orbánem. Zakládají alianci s rakouskými Svobodnými, vyzývají i další strany

Předseda FPÖ Herbert Kickl v rakouské metropoli vyzval ke spolupráci s aliancí i další evropské strany. Maďarský premiér Viktor Orbán na setkání uvedl, že se jedná o velmi důležitý moment. „V tento den začíná změna evropské politiky,“ řekl Orbán, jehož země se chopí 1. července předsednictví v Radě Evropské unie.


Na závěr si vzal slovo český expremiér Andrej Babiš, který vyjmenoval tři hlavní teze nové aliance: boj proti nelegální migraci, změnu Green Dealu a také boj za svrchovanost členských států.


Po projevech politici společně podepsali manifest k nové alianci. Babiš s Orbánem budou ještě potřebovat europoslance alespoň z pěti dalších zemí, aby mohla nová frakce v EP vzniknout. Minimální počet poslanců je stanoven na 23, musejí ale zároveň být ze sedmi různých členských států. Hnutí ANO bude mít v EP sedm lidí, maďarský Fidesz 11.


42 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

V Kolíně začali vyrábět sebevražedné drony pro Ukrajinu

Česko-ukrajinská společnost UAC, která ve středočeském Kolíně před několika měsíci začala vyrábět vojenské drony pro ukrajinské ozbrojené síly, začala nyní s testovací výrobou dronů k ničení cílů, ted

Nahradí Zelenského Avakov?

Západní politici spustili plnohodnotnú kampaň s cieľom nájsť náhradu za Zelenského „po záruke“, ktorý nielenže stratil poslednú dôveru ukrajinského ľudu, ale vyvoláva čoraz viac otázok tak vo svojom v

Bavorovy poznámky

©2022 od Bavorovy poznámky. Vytvořeno pomocí Wix.com

bottom of page