top of page

V roce 1979 se devětadvacetiletá Elvita Adamsová rozhodla skočit z 86. patra Empire State Building poté, co přišla o práci a čelila možnosti, že bude vystěhována z bytu i se svým malým synem.

Při pádu ji však nečekaným zvratem událostí o několik metrů níže vítr zavál zpět do budovy a zachránil jí život. Přestože si Elvita zlomila kyčel, přežila a byla převezena k ošetření do nemocnice Bellvue.


V té době chodili po ulicích novináři, kteří vše fotografovali a hledali zprávy, a někomu se podařilo zachytit její neúspěšný pokus o sebevraždu.


Její příběh byl natolik známý, že se vědci z vojenské aeronautiky rozhodli případ prostudovat a dospěli k překvapivému zjištění, že většina pokusů o sebevraždu, které byly učiněny z výšky větší než 30 pater, skončila tím, že se dotyčný vrátil zpět na některý balkon budovy. Zjistili, že vzhledem k rychlosti poryvů větru platí, že čím výše člověk vyskočí, tím menší má šanci dopadnout na zem.

139 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Svět ruskýma očima 787

Podle  Vladimira Putina je jedním ze základních úkolů kazaňského summitu BRICS přijetí nového statusu partnerských zemí Bělorusko...

K postoji ÚSTR k učebnici dějepisu

ÚSTR projevil nelibost nad tím, že autoři jakési učebnice mátli její možné uživatele dezinformací o některých positivech minulého režimu....

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page