top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (14. 8. 2024)

Třetina důchodců do penze předčasně

Téměř třetina starobních důchodců a důchodkyň šla do penze předčasně. Podíl postupně roste. Za poslední dvě desetiletí se zdvojnásobil. Doživotně snížený důchod kvůli dřívějšímu odchodu do důchodu mělo v červnu zhruba 754.400 mužů a žen. V průměru se řádný a předčasný důchod lišily v březnu o víc než 1600 korun. Vyplývá to z údajů České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ).

V posledních letech zájem o předčasný důchod prudce vzrostl kvůli výhodným podmínkám. Vláda loni pravidla zpřísnila.

Jj, až do smrti budete dostávat menší důchod - tomu se ve slovníku pětidemoliční vlády říká příliš výhodné podmínky. Ovšem vysvětlit někomu z Pětidemolice, že normální člověk - nepolitik - pět let před důchodem už práci odpovídající kvalifikaci nejspíš nesežene, je prakticky nemožné.


Wagenknecht: Munice z iniciativy dražší

Munice pro Ukrajinu z muniční iniciativy ČR byla podle senátora Wagenknechta (Piráti) předražená o 1,4 miliardy Kč a kvůli tomu se koupilo o 20.000 kusů méně. Senátor to řekl v senátní komisi pro dohled nad veřejnými prostředky, jíž předsedá. Komise bod vyřadila, členové doporučili utajený režim jednání.

Wagenknecht řekl, že údaje má ověřené od výboru ukr. parlamentu, který si je ověřoval na tamním ministerstvu obrany.U druhé dodávky v objemu 80.000 kusů prý hrozí nadhodnocení o 505 milionů. Min. obrany v dubnu uvedlo, že ČR nemá rozhodovací pravomoci, je prostředník.

To nevadí.. prostě nepedagogičtí pracovníci ve školství přidáno nedostanou, daně se zvyšují, zpívat se (zatím) smí, zbrojaři vydělávají a na udržování války v chodu se peníze najít musí. Jinak by nás Putin určitě napadl.


Spořivá pětidemoliční vláda velmi šetrně utrácí..

Ambasáda v Kyjevě na novém místě?

České velvyslanectví v Kyjevě by mohlo sídlit na novém místě. Vláda koncem července schválila záměr koupit a následně rekonstruovat novou budovu, což by mohlo vyjít až na téměř půl miliardy korun. Vyplývá to z usnesení kabinetu a z vyjádření ministerstva zahraničí.


MMR upravilo systémy stavebního řízení

Ministerstvo pro místní rozvoj aktualizovalo systémy digitalizovaného stavebního řízení. V systému je tak nově možné již například načítat informace o vlastnících z katastru nemovitostí a při zadávání umístění stavby nápověda nabídne předvyplnění okresů.

Dále si také uživatelé mohou zobrazit odeslaný dokument v podobě, v jaké byl zaslán adresátovi, nebo je možné odeslat dokument jednotlivým účastníkům opakovaně například v případě selhání prvního doručení. MMR do systému také přidalo další přibližně tři desítky šablon dokumentů.

Po šesti týdnech ostrého provozu ministerstvo digitálního dementa Bartoše Piráta konečně doplnilo část funkcionalit, které v systému měly být od začátku. Skoro by to chtělo vyhlásit státní svátek.. ;-)


„Zálohovací“ maniaci útočí..

Ipsos: Odhozené "petky" vadí všem

Odhozené PET lahve a plechovky trápí 97% Čechů, vyplývá z průzkumu firmy Ipsos pro Iniciativu pro zálohování. Jako nejviditelnější odpad v přírodě a na veřejných prostranstvích Češi dlouhodobě uvádějí nápojové obaly.

Dlouhodobým problémem jsou plné kontejnery na tříděný odpad. Nejvíce to vnímají Pražané (88%), ale ve všech krajích se na tom shodlo přes 80%.

V SR tvořily před zálohováním PET lahve 30% objemu kontejnerů, loni jen 2,4%. Odpůrci zálohování upozorňují na nároky na prostor - nutnost zachování tvaru.

Ohledně onoho dlouhodobého problému přeplněných kontejnerů: Na stanovišti, které mám nejblíž, jsme mívali dva kontejnery na plasty. Pak ovšem nějaký idiot ve své nebetyčně ožralé pitomosti usoudil, že jeden z nich zapálit bude bezva vtip. A protože to byl také plastový kontejner, zbyla po něm jen kolečka. Nahrazen nebyl - zbyl nám tudíž jen jeden. A aby to bylo jednodušší, místo zavřené bývalé sámošky (obvyklá krabice z Akce Z) nám tu postavili, zkolaudovali a zabydleli nový bytový dům. Ani pak druhý kontejner nepřidali. Proč taky, že? A tak ho v pondělí vyvezou, a v úterý odpoledne už zase bývá narvaný k prasknutí. Pražská normálka.

Návod pro ekokraválitsty, ekozdaňovače a ekopokutovače:

1) Vymyslete problém. Klidně i neexistující.

2) Pokud ho už někdo začal řešit jinak, než chcete vy, zvolené řešení hlasitě pomlouvejte a tiše sabotujte. Problém musí eskalovat. Přinejhorším aspoň mediálně.

3) Lobujte za vaše = jediné možné geniální řešení. „Získejte“ ministra životního prostředí, nebo přinejhorším jeho poraděnky. Ti pak protlačí vaše „jediné možné řešení“ do zákona.

4) Uspořádejte kampaň za vaše řešení a podporujte jí zavádějícími otázkami v průzkumech.

(Ne, to že 97% Čechů vadí odhozené petky, opravdu neznamená, že 97% Čechů chce flašky a plechovky zálohovat.)


Blinken schválil prodej zbraní Izraeli

Americký ministr zahraničí Blinken dal zelenou potenciálnímu prodeji vojenského vybavení Izraeli v celkové hodnotě přes 20 miliard USD (přes 450 mld. Kč) včetně stíhaček F-15. Dle agentur Reuters a AFP to oznámila americká vláda.

Spojené státy pokračují v prodeji zbraní Izraeli navzdory kritice vůči způsobu jeho tažení proti palestinskému teroristickému hnutí Hamás v Pásmu Gazy.

Blinken chtěl v úterý odcestovat na návštěvu Blízkého východu, svou cestu ale kvůli nejisté situaci v regionu odkládá, zjistil zpravodajský web Axios.

Bez řádného vybavení od strýčka Sama se ani pořádná genocida prostě dělat nedá .


Zatykač SRN za poškození Nord Stream

Německo podle médií vydalo v rámci vyšetřování poškození plynovodu Nord Stream zatykač na ukrajinského potápěče. Prokuratura se k tomu nevyjádřila.


Ukrajinské „reformy“ úspěšně pokračují, míní Error Komis. A proto lze do tamní černé díry naházet další peníze.

EK vyplatila čtvrtletní pomoc Ukrajině

Evropská komise vyplatila první pravidelnou platbu z finančního nástroje EU na podporu Ukrajiny. Kyjev na podporu makrofinanční stability a fungování veřejné správy získal 4,2 miliardy eur (105,9 miliardy Kč). Celková pomoc, kterou EU již vyplatila ukrajinské vládě v rámci programu pomoci, tak dosáhla 12 miliard eur, uvedla v úterý komise.

Čtvrtletní platby jsou podmíněny tím, že Ukrajina splní dohodnuté požadavky. EK v červenci uvedla, že Kyjev uspokojivě splnil 9 reformních ukazatelů. Předchozí vyplacené peníze tvořil překlenovací úvěr a předběžnou podporu.

Z toho je zřejmé, jaký režim by errokomisaři Uršuly von der Pfizer rádi viděli i v Error unii. Jen je škoda, že si tu srandu errorkomisaři a errorposlanci nemusí platit hezky ze svého.


No, to je skandál!!

Musk nechal Trumpa mluvit dvě hodiny

Živě přenášený rozhovor Donalda Trumpa s miliardářem E.Muskem na sociální síti X musel být o 45 minut odložen, podle Muska kvůli tzv. DDoS kyberútoku.

Rozhovor trval asi dvě hodiny. V jednu dobu ho poslouchalo 1,3 milionu lidí. Trump vylíčil, jak vnímal atentát 13.7.Na téma ruské agrese tvrdil, že by nenastala, pokud by byl prezidentem.

Musk podpořil Trumpa po atentátu. Dříve obnovil jeho účet, který síť zakázala po nepokojích z 6.1.2021, Trump tam ale dosud nic nezveřejňoval a tvrdil, že je spokojen na své platformě Truth Social.

To je naprosto nepřijatelné, odporuje to všem zásadám „liberální“ demokracie, „evropským Hodnotám“ a ještě k tomu je to neamerické. Základem zdravé „liberální“ společnosti je důsledná cenzura a autocenzura. A kdo to nechápe, je dezolát..

118 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

1件のコメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
Bavor V.
Bavor V.
8月14日

Taktéž jsem šel do předčasného důchodu. V době, kdy nejlepší ministr financí celého Všehomíra podtrhnul ekonomiku a stavebnictví dosáhlo prudkého růstu ztráty až na 13 %. Takže nebyla práce, tedy ne tolik, aby se z toho dalo existovat. To, že mám nižší důchod než Bavorovna mi vůbec netrápí, ale mám aspoň peníze. Bez toho bych ještě dneska splácel dluhy, které by mi vznikly.

いいね!
bottom of page