top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (15. 8. 2024)

I po aktualizacích vše při starém..

Stavební řízení stále čelí kritice

Systémy digitalizace stavebního řízení stále vykazují nedostatky, které brání odesílání a přijímání žádostí nebo jejich odbavování výrazně prodlužují. Kromě pracovníků stavebních úřadů se o současné podobě systémů negativně vyjádřili také někteří senátoři. Konkrétní komplikace zákonodárcům předvedli pracovníci na jednání senátního výboru.

„Zadat do systému fyzické podání trvá půl hodiny, v minulém systému to bylo za 2 minuty,“ uvedl jeden z úředníků. Práci zásadně komplikuje opakované vyplňování informací do dokumentů. Chyby vykazuje také funkce ověřování osob.

..aneb polofunkční bastl i nadále zůstává polofunkčním bastlem.


MO hájí českou muniční iniciativu

Ministerstvo obrany odmítá, že by byla česká muniční iniciativa nehospodárná a netransparentní a dělostřelecká munice pořizovaná pro Ukrajinu předražená. Úřad to uvedl na svém webu.

Ministerstvo tak reagovalo na slova senátora Lukáše Wagenknechta (Piráti), který v úterý na jednání senátní komise pro dohled nad veřejnými prostředky řekl, že munice byla předražená o 1,4 miliardy korun a kvůli tomu se jí nakoupilo asi o 20.000 kusů méně. To je dle inisterstva nepravdivá informace.

..založená na podkladech, které od téhož ministerstva dostal senátní výbor. Teď ovšem „Calamity Jane“ Černochová označuje Wagenknechta za dezinformátora nahrávajícího Rusům, dožaduje se, aby diplomatický BacPirát Lipavský proti svému spolustraníkovi rázně zakročil a vyhrožuje, že MO senátu všechno patřičně vysvětlí, ale jen v „tutli tutli“ režimu.

„Pan senátor tvrdí, že mu jde o dobro Ukrajiny. Svým počínáním jí ale zásadně škodí a ohrožuje tak v důsledku dodávky munice. Vše jsme připraveni vysvětlit, ale na uzavřeném jednání – nebudeme nahrávat ruským špionům..“ „vysvětlila“ Calamity Jane..

Západní břeh: Nálet i pozemní boj

Izraelská armáda oznámila nálety na palestinské ozbrojence na okupovaném Západním břehu Jordánu. Palestinský Hamás uvedl, že se zapojil do střetů s okupanty ve městě Túbás.

Palestinská agentura WAFA uvedla, že při razii v Túbásu byl zabit jeden člověk, podle místních obyvatel člen Hamásu, a další 4 lidé zahynuli při útoku dronu v nedalekém městě Tammún.

Násilí na okupovaném Západním břehu, rostlo již před válkou v Pásmu Gazy, ale ještě ho vystupňovaly časté razie okupačních sil i židovských osadníků.

Ony „razie židovských osadníků“ jsou prakticky zcela regulérní teroristické akce ozbrojených civilistů - v nejlepším stylu amerického ku-klux-klanu ze šedesátých let minulého století - kterým okupační silové složky „demokratického“ Izraele zcela nečinně přihlížejí.


Netanjahu souhlasil s jednáním

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu souhlasil s vysláním izraelské delegace na čtvrteční jednání o příměří v Pásmu Gazy a o propuštění izraelských rukojmích, které se má uskutečnit v katarské metropoli Dauhá. Uvedly to agentura AFP a server The Times of Israel (ToI). Delegaci povedou šéfové tajných služeb.

Palestinské teroristické hnutí Hamás, proti němuž vede Izrael v Pásmu Gazy válku v odvetě za útok ze 7.10., uvedlo, že se nového kola rozhovorů o příměří nezúčastní. Zprostředkovatelé očekávají, že budou s Hamásem konzultovat výsledky jednání bezprostředně poté.

Netanjahu souhlasil, že si šéfové jeho vražedných komand mohou jet vyhlédnout další cíle.


Zatykač na potápěče kvůli Nord Streamu

Německo vydalo evropský zatykač na ukrajinského instruktora potápění jako předpokládaného člena týmu, který poškodil podmořské plynovody Nord Stream a Nord Stream 2. S odvoláním na nejmenované zdroje to uvedla německá média.

Muž, který naposledy žil v Polsku, měl být jedním z potápěčů, kteří v září 2022 dali výbušná zařízení na potrubí. Německo podle médií v červnu požádalo polské úřady, aby podezřelého zadržely. Polská prokuratura zatykač potvrdila.

Identifikováni byli i další muž a žena - také ukrajinští instruktoři potápění.

Tři instruktoři potápění vyhodili do povětří podmořské potrubí bez jakékoli státní podpory, nejspíše pomocí výbušnin nakoupených v místním hobymarketu...

A teď, milé děti, si ještě povíme o Červené Karkulce..


Švédové zjevně zdivočeli natolik, že by se jich možná lekli i jejich vikingští předci..

Severské země proti švédským gangům

Švédsko, Dánsko, Norsko a Finsko zintenzivní policejní spolupráci a otevřou společné policejní centrum ve Stockholmu, aby bránily šíření kriminality gangů ze Švédska do sousedních zemí. Uvedla to agentura Reuters.

Švédské gangy patří dlouhodobě k nejnásilnějším v Evropě, ale letos bylo i v Dánsku z pokusu o vraždu či držení zbraní obviněno deset Švédů - více než polovina z nich nezletilých. Podle švédského ministra spravedlnosti Gunnara Strömmera zhruba 62.000 lidí ve Švédsku působí aktivně ve zločineckých sítích nebo je s nimi nějak spojeno.

Jen jestli to nebudou Švédové stejného typu jako ten „rodilý Velšan z Cardiffu“, co vraždil v Southportu.


Petrov a Boširov asi byli na návštěvě v Německu - obdivovat katedrálu sv. Petra.

Německo: Možná sabotáž na voj. letišti

Německá policie na půl dne uzavřela vojenské letiště a kasárna v Kolíně nad Rýnem, vyšetřuje podezření ze sabotáže. V noci na středu bylo odhaleno poškození vodárny a díra v plotě. Zaměstnanci měli zakázáno pít kohoutkovou vodu.

105 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page