top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (19. 8. 2024)

ODS trvá na výpovědi bez důvodu

ODS i přes nesouhlas ministra práce a sociálních věcí Jurečky (KDU-ČSL) stále usiluje o zavedení výpovědi bez udání důvodu do zákoníku práce. Vláda tzv. flexibilní novelu projedná ve středu. Místopředseda sněmovny za ODS Skopeček řekl v TV Prima, že poslanci ODS podají pozměňovací návrh. Odbory výpovědi bez důvodu odmítají a hrozí protesty.

Zaměstnavatelé podle Skopečka zákoník obcházejí a nechtěných zaměstnanců se zbavují reorganizací. Novinka by podle něj měla zaměstnancům pomoct zvýšením odchodného. Kolik platů by to mělo být, je prý na diskusi poslanců.

..a kdyby to bylo na poslancích Okrademe Důsledně Spoluobčany, lze se oprávněně domnívat, že to číslo by se limitně blížilo nule. Zajímalo by mě, které další zákony by ptákostraník Skopeček chtěl zrušit, protože je někteří lidé nedodržují - co třeba rovnou celý trestní zákoník?

Vysvětlovat blbovi z potrhlého tržního komsomolu, že proti fiktivní reorganizaci se lze soudně bránit s celkem slušnou nadějí na úspěch by asi bylo marné. Jednak na pochopení nemá dost funkčních mozkových buněk a druhak.. stejně v pozadí za tím tuším: My toho zasranýho Druláka vyhodíme, a ne že ne!


Novela má zrušit přezkoušení znalců

Kvůli nedostatku soudních znalců hrozí kolaps justice. Jen minimum expertů se nechalo přezkoušet podle nového zákona, na konci příštího roku by tak museli skončit. Do sněmovny proto vláda poslala novelu, která lhůtu pro přezkoušení.

Znalců ubývá dlouhodobě, za deset let jejich počet klesl téměř o polovinu. Zkoušku ze znalosti zákona přikázal všem soudním expertům právní řád před čtyřmi lety. Kdo ji nepodstoupí a nesplní další podmínky, už znalcem nebude. Během poloviny pětileté lhůty si o novou licenci požádalo jen 300 z téměř 6000 soudních expertů.

Jestli se vám zdá, že ve větě na konci prvního odstavce něco chybí, třeba konec věty, tak se vám to nezdá. Skutečně tam chybí..


MO chce příští rok 169 miliard korun

Ministryně obrany Černochová chce příští rok získat pro resort rekordních 169 miliard Kč, o 18 miliard víc než letos. Důvodem je modernizace armády a snaha splnit závazek dávat na obranu 2% HDP.

MO chce nakupovat nadzvukové letouny, bojová vozidla pěchoty nebo rakety protivzdušné obranu. Opozice namítá, že takovou částku není možné utratit.

Obraně od letoška zaručuje zákon výdaje ve výši 2% HDP. Letos má MO rozpočet 151 miliard Kč, ale za pololetí utratilo jen 53 mld. Řada velkých plateb bude ve 2. pololetí, hájí resort místopředseda sněmovny Bartošek (KDU-ČSL).

Opozice se mýlí. Takovou částku Ministerstvo útoku dokáže utratit snadno. Stačí jen „zreorganizovat“ vnitřní kontrolu ministerstva a všem vnějším kontrolorům zakázat přístup kvůli národní bezpečnosti. „Calalmity Jane“ pak klidně utratí i trojnásobek...


Ministerstvo úmrtnosti se vrátilo z letní dovolené a začalo pracovat..

Ne, nebojte se, léky i dál nebudou. Ani dostatek zubařů nehrozí. Na ministerstvu ale vymysleli přímo hlavou další Dobroserný Zákaz.

MZd chce zákaz příchutí e-cigaret

Ministerstvo zdravotnictví připravuje zákaz sladkých příchutí elektronických cigaret, zůstala by jen méně oblíbená tabáková. Hlavním argumentem je obliba mezi dětmi, ačkoliv se e-cigarety nesmějí prodávat mladším 18 let.

Podle protidrogového koordinátora J.Vobořila by bylo lepší odebírat prodejcům povolení prodeje, když poruší zákon. Dle Komory elektronického vapování nejde z povolených 16 látek namíchat ani tabákovou příchuť, i ta je dochucená.

Dle MZd vapování přivádí lidí ke kouření. Nikotin užívá polovina 15-24letých.

No jo, ale hlídat prodejce, aby dodržovali zákony, to je práce! Něčím tak plebejským se přeci „Leopard“ nezabývá. Když „Leopard“ Válek nedokáže zajistit dostatek léků nebo zubařů, projevuje svou aktivitu jinak - produkuje absurdní zákazy po vzoru dobroserné americké prohibice. A my můžeme jen doufat, že „Leopardovy“ Nápady nebudou mít stejně katastrofické důsledky. Už teď je tu poněkud přemafiánováno.


Kyjev spustil v Německu další skuhrací akci. Když prý Ukrajina nebude dostávat peníze a munici, Putin napadne celou Evropu a budou za to moci Němci..

Kyjev vyzval Berlín k udržení pomoci

Ukrajinský velvyslanec v Německu Makejev vyzval v listu Bild Berlín, aby nesnižoval vojenskou pomoc Kyjevu. Bezpečnost Evropy podle něj závisí na politické vůli Německa, které má vůdčí roli v podpoře Ukrajiny. Varoval, že náklady budou „mnohem vyšší“, pokud Ukrajina prohraje válku proti Rusku.

Bild a Frankfurter Allgemeine Zeitung v sobotu psaly o údajných plánech vlády nepřidělovat Ukrajině vojenskou pomoc od roku 2025. Ministerstvo financí SRN pro ukrajinskou agenturu Suspilne uvedlo, že pomoc Ukrajině bude částečně převedena do mezinárodních programů.

Jj, prachy opravdu došly.


Usilovná izraelská „sebeobrana“ přináší výsledky..

V Pásmu dalších 21 mrtvých včetně dětí

Při několika izraelských úderech v Pásmu Gazy zemřelo v neděli nejméně 21 Palestinců včetně dětí. Útoky jsou hlášeny z Chán Júnisu, Gaza i z uprchlického tábora Džabálija, uvedla TV Al-Džazíra. Izraelská armáda informovala o zátahu proti ozbrojencům v těchto lokalitách.

V Chán Júnisu byl zasažen rodinný dům a zemřeli v něm čtyři lidé. Jeden dospělý a šest dětí zahynulo při bombardování domu ve městě Dajr al-Balah v centrální části Pásma. Čtyři oběti jsou hlášeny po zásahu bytového domu v Džabáliji.

To ty teroristy konečně zastraší.. Hajgly lajkly!


UNRWA: Bezpečná zóna už jen 11% Pásma

Bezpečná humanitární zóna v Pásmu Gazy se zmenšila na11 % Pásma, uvedl Úřad OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA).

Odsoudil izraelské příkazy k evakuaci.Tvrdí, že mezi vysídlenými způsobily chaos a strach; rodiny nemají kam jít. „Lidé zůstávají uvězněni v nekonečné noční můře smrti a ničení... neexistuje bezpečné místo,“ konstatuje UNRWA.

Příkazu k evakuaci čelilo od října nejméně jednou už 84% území Pásma Gazy.V sobotu izr. armáda vyzvala k evakuaci uprchlický tábor Maghází, v pátek Chán Júnis a Dajr al-Balah, kde teď útočí.

Když zkrátka máte to „štěstí“, že se narodíte jako Palestinec na území, které si vyhlédl pro svou další expanzi Izrael, jste v bezpečí tak nějak podobně jako hugenoti v Paříži za soumraku dne 23. srpna 1572..


Farage v TV vydělal za rok 35 mil.Kč

Jeden ze strůjců brexitu, šéf protiimigrační strany Reform UK Nigel Farage je v britském parlamentu poslancem s nevyššími příjmy. Moderováním v konzervativní TV GB News si za rok vydělal 1,2 milionu liber (35,5 milionu Kč). Podle deníku The Guardian to vyplývá z registru příjmů a darů poslanců.

Farageův měsíční moderátorský plat je 97.900 liber (2,9 milionu Kč). GB News spoluvlastní miliardář Paul Marshall. Farage dostává také 4000 liber měsíčně od deníku The Daily Telegraph. Příjmy má také od sociálních sítí: 1550 liber ze sítě X, 4000 liber z videí na Cameo.


Srbsko: Vahábista při zatýkání zabit

Srbská policie v noci na neděli při pokusu o zatčení zabila v jihosrbském městě Novi Pazar islamistu Senada Ramoviče, stoupnce ultrakonzervativní větve islámu, vahábismu. V roce 2009 byl odsouzen ke 13 letům vězení za přípravu útoků v Bělehradě v roce 2007. Nepoužíval moderní komunikační prostředky.

Do hledáčku vyšetřovatelů se teď dostal proto, že hostil konvertitu k islámu, který 29.6. zaútočil kuší na srbského strážce izraelské ambasády. Policie ho vystopovala v těžko dostupné oblasti u hranic Kosova. Ramovic se bránil a střílel po policistech.

Že by chlapec měl namířeno do Svobodného Narkostátu Kosovo, pod ochranu americké demokracie, prýštící z Camp Bondsteel?

108 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page