top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (20. 8. 2024)

Agent PePa107 vzorně plní zadání centrály..

Pavel: Do NATO i okupovaná Ukrajina

Vstup Ukrajiny do NATO nemusí být podmíněný tím, že bude země čelící ruské agresi kontrolovat celé své území, řekl prezident Petr Pavel v rozhovoru pro Novinky.cz a Právo. Poukázal na poválečný vstup západního Německa do Severoatlantické aliance.

Pavel očekává, že v příštích letech by mohla Ukrajina jednat s Ruskem o míru. Dohoda by podle prezidenta mohla znamenat, že by Rusko dlouhodobě okupovalo část ukrajinského území, ovšem bez toho, že by změnu hranic akceptovaly demokratické státy.

Jak by snad i cvičená ukomunistická hradní guma měla vědět, právě vstup „Západní okupační zóny“ Německa do NATO byl příčinou vzniku Varšavské smlouvy. Podobné Nápady kravaťáků NATO by mohly Putina konečně přesvědčit, že si má přestat s Ukrajinci hrát, ale prostě je rozmáznout na mastný flek co nejrychleji.. a nepřipustit existenci žádné „zbytkové“ Ukrajiny.

Neméně humorná je i představa agenta 107 o „mírovém uspořádání“, kdy sice Ukrajina „jako“ přijde o část území, ale „liberální“ demokracie KoZa změnu hranic neuznají a tudíž si i v „míru“ budou moci udržovat svůj milovaný sankční režim vůči Rusku. Prostě, když si KoZa usmyslí, tak se hranice měnit smí. A když ne, tak nesmí: Srbsko musí přijmout ukrojení části svého území pro Svobodný Narkostát Kosovo. Ale hranice Ukrajiny jsou nedotknutelné, Srbsko je úplně jiný a naprosto speciální případ. (Ano, je to úplně jiný a speciální případ: tady krade území KoZa, ten tohle dělat smí.)

Bruselská centrála NATO mi bůhvíproč připadá jako opice, která si pro zábavu pohazuje odjištěnými ručními granáty..


Vědomostní soutěže dál jako olympiáda

Školní vědomostní soutěže se budou moci nadále nazývat olympiáda. Ministerstvo školství společně s Českým olympijským výborem (ČOV) vytvoří malou expertní skupinu, která připraví stručnou metodiku pro pořadatele. Po setkání s předsedou ČOV Jiřím Kejvalem to řekl ministr Mikuláš Bek (STAN).

ČOV chtěl po pořadatelích vědomostních soutěží, aby přestali používat v názvu slovo olympiáda. Výbor vycházel ze zákona o ochraně olympijských symbolik, problematické bylo podle něj zapojování komerčních partnerů soutěží.

Řekl bych, že když už mají čeští olympijští vejboři takovou obavu z komerčních partnerů školních vědomostních soutěží, měli by se čeští olympijští vejboři při vší komercionalizaci „skutečné“ olympiády nejdřív zastydět, pak si vrazit pár facek a buďto si zvolit příčetnější představenstvo, nebo spáchat hromadně seppuku.


Nové dokumenty ke smrti Jana Masaryka

Ministerstvo zahraničí má k dispozici nové dokumenty týkající se smrti někdejšího ministra zahraničí Jana Masaryka. Pochází z diplomatického archivu Francie, USA a Velké Británie, píše server Aktuálně.cz. Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) o zprostředkování písemností požádal přes české zastupitelské úřady ve zmíněných zemích. Získané archiválie by se veřejnosti mohly zpřístupnit během září, napsal server.

První poválečný ministr zahraničí zemřel v noci na 10.3.1948 po pádu z okna svého služebního bytu v Černínském paláci, jeho smrt se nepodařilo objasnit.

Objasněno: Byl to Putin!


Trestní řízení kvůli plakátu SPD

Pražská policie zahájila úkony trestního řízení kvůli kontroverznímu volebnímu plakátu hnutí SPD, a to pro možné podněcování k nenávisti vůči skupině osob. Volební kampaní SPD se bude zabývat i Ústavní soud. Šéf opoziční SPD T.Okamura trestní oznámení a stížnosti označil za metody politické konkurence.

Něco mi říká, že tohle nezávislá česká justice nevyhodnotí jako pouhý přestupek.


Rada naší jejich ČT-09 si vyrazila na výlet mimo své zákonné kompetence.. a zjevně se jí tam zalíbilo.

Rada ČT jednala o pořadu 168 hodin

Rada České televize na pondělním mimořádném zasedání vzala na vědomí informaci o zrušení pořadu 168 hodin. Proti ukončení pořadu protestovaly na Kavčích horách desítky lidí. Občanské hnutí Milion chvilek uspořádalo setkání s heslem Českou televizi hlídáme, publicistiku nedáme! Zároveň zachování pořadu požaduje petice.

Milión chvilek pro demagogii vlastní publicistiku ČT? Tak to se potom vůbec nedivím, že publicistika ČT-09 je taková jaká je.


Rada vzala zrušení 168 hodin na vědomí

Rada České televize na mimořádném zasedání vzala na vědomí informaci o zrušení pořadu 168 hodin. Zároveň generálního ředitele Jana Součka vyzvala, aby do 10.září předložil materiál o výrobě a rozsahu publicistických pořadů ve veřejnoprávní televizi s charakteristikou typu publicistického žánru a jejich podílu na objemu vysílání.

Souček má také Radu informovat o tom, jak, kdy a čím bude zrušený pořad nahrazen. Vyplývá to z jednání Rady ČT. Mimořádného jednání Rady ČT se on-line z dovolené účastnil i Souček.

Souček radním zopakoval, že pořad zrušila programová rada mimo jiné kvůli porušení kodexu ČT, který konstatovala opakovaně Rada ČT, i porušení zákona, jež konstatovala Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Šlo zejména o neposkytnutí prostoru pro názor druhé strany nebo jeho zesměšňování, či neposkytnutí náležitého kontextu v reportážích.

Radní nejprve Noře Fridrichové hlasováním neumožnili se k projednávanému rušení pořadu vyjádřit, na konci jednání jí prostor dali. Fridrichová označila některé argumenty pro zrušení pořadu za „faulové“ a nepravdivé.

No ano, faulové a nepravdivé.. když to říká osoba, která by byla žhavým kandidátem na mistra světa v podrazech, manipulaci a demagogickém zkreslování skutečnosti, tak by to možná i mohla být pravda. Jen je tu ten starý problém s Kréťanem, tvrdícím: ‚všichni Kréťané jsou lháři‘.


Sláma u kravína! Válka bude pokračovat i s německou pomocí!

Berlín: Pomoc Ukrajině nebude omezena

Německá vláda odmítla tvrzení, že Berlín kvůli rozpočtovým škrtům omezí svou pomoc Ukrajině. Nadále platí, že bude pomáhat, dokud bude potřeba, ujistil podle agentury DPA mluvčí vlády.

Frankfurter Allgemeine Zeitung o víkendu s odvoláním na vládní dokumenty a zdroje z jednání napsal, že německá vláda ve snaze snížit deficit veřejných financí zastavuje schvalování nové vojenské pomoci Ukrajině. Na přání kancléře Scholze se už údajně nemají schvalovat nové žádosti. V pondělí spolková vláda odmítla, že by škrty v rozpočtu mohly ohrozit dodávky zbraní Ukrajině.

Jj, Ukrajina především. Na tu se peníze najít prostě musí. Škrtat se bude jinde, ale za to dvojnásob.


Ukrajinský místodržíci v Čechách a premiér ČR Signál I. Fiala byl „políbit prsten“.

Fiala jednal s von der Leyenovou

Český premiér Petr Fiala (ODS) jednal v pondělí v Bruselu s předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyenovou, která hledá členy svého nového týmu. Fiala schůzku na síti X označil za příjemnou a konstruktivní, další podrobnosti k obsahu jednání ale neuvedl.

Mluvčí vlády Lucie Ješátková předtím sdělila, že premiér ani Strakova akademie vyjádření k jednání Fialy s von der Leyenovou neplánují.

Česká vláda bude ve středu finálně schvalovat nominaci ministra průmyslu Jozefa Síkely (STAN) na eurokomisaře.

No jo, proč by se Strakovka měla obtěžovat s vyjádřením k jednání nuteliéra s Uršulou von der Pfizer. Ještě by mohlo předčasně vyjít na světlo něco nežádoucího.

Pozor, na Blízkém Východě změna..

Blinken: Izrael podpoří návrh o příměří

Americký ministr zahraničí Blinken v pondělí uvedl, že izraelský premiér Netanjahu podpořil nejnovější americký plán, jenž má vést k příměří v Pásmu Gazy a propuštění zbývajících rukojmích. Ministr zároveň vyzval palestinské teroristické hnutí Hamás, aby návrh rovněž přijalo.

Blinken s Netanjahuem jednal téměř tři hodiny. Izrael po schůzce uvedl, že premiér americký návrh podporuje.

V úterý je Blinken očekáván v Káhiře. USA, Egypt a Katar se snaží zprostředkovat dohodu o ukončení války v Gaze.

.. Netanjahu je patrně přesvědčen, že podmínky nastavil pro Hamás už natolik nepřijatelně, že ten své páteční odmítnutí nezruší.

129 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page