top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (21. 8. 2024)

Digitální slibotechna prý už má skoro všechno hotové..

Bartoš: Chybí dodat dvě věci

Z požadavků úředníků a stavebníků na úpravy v systémech stavebního řízení chybí dodat možnost nahlížení do spisů a ztotožňování osob s jiným než českým občanstvím. Doplnění nejdůležitějších částí automatizace je podle ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti) na dobré cestě a zmíněné úpravy by měly být hotové do konce srpna. Bartoš to řekl po jednání se Sdružením tajemníků městských a obecních úřadů.

Podle předsedy sdružení Jana Holického systém stále vykazuje nedostatky, v řadě věcí se ale práce v něm zlepšila.

..a ten zbytek do konce srpna zvládne levou zadní. Tedy až na to, o čem agilní vývojář a digitální dement Bartoš netuší, že by tam mělo být.


Žraloci cítí ve vodě krev a začínají kroužit..

TOP 09 chce jednat o stav. řízení

Vedení vládní TOP 09 se rozhodlo vyvolat koaliční jednání, na němž má předseda Pirátů a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) předložit harmonogram a návrh řešení problémů s digitalizací stavebního řízení.

Premiér Petr Fiala (ODS) se chce problémům s digitalizací stavebního řízení věnovat na středečním jednání vlády.

Ministr Bartoš uvedl, že ve středu na jednání vlády všechny koaliční partnery seznámí s aktuálním stavem a plánem digitalizace stavebního řízení.

Skoro to vypadá, že teď by se ti experti na komunikaci mohli digitálnímu dementu Bartošovi opravdu hodit. A to až tak, že hodně.


Česká senátní sekce „výboru pro neamerickou činnost“ usoudila, že vždycky je dost dobrých důvodů, proč vztahy s „neamerickými subjekty“ dále vyhrocovat.

Senátoři: Prověřit pravoslavné církve

Vláda by měla podle senátního výboru pro bezpečnost pověřit zpravodajské služby, aby prověřily hrozbu zneužití pravoslavných církví v ČR pro ruské vlivové operace.

Ministr kultury Martin Baxa (ODS) by měl navíc přezkoumat, zda Ruská pravoslavná církev v ČR a Pravoslavná církev v českých zemích působí v souladu se zákonem a podmínkami registrace, případně navrhnout její zrušení.

Předloni po začátku ruské agrese vůči Ukrajině ministerstvo důvody k odebrání registrace neshledalo.

Samozřejmě vůbec nepochybuji, že BIS/Koudelka, který vidí ruskou hybridní hrozbu nejspíš i v plechovce šprotů popsané azbukou, nějaké hrozby najde. Přesně podle zadání..


Ministři začali jednat o rozpočtu

Ministři v úterý začali jednat o rozpočtu na příští rok. Diskuse byla spíše obecná, k rozpočtům jednotlivých resortů se zatím nedostali. Debaty budou pokračovat.

Podle ministra dopravy Kupky (ODS) je jasné pouze to, že schodek bude muset být nižší než letošních 252 miliard korun. Ministr školství Bek (STAN) podotkl, že žádný hmatatelný výstup ze schůzky není.

Ministerstvo financí dříve uvedlo, že návrh rozpočtu pošle vládě do konce srpna.

Ministři Pětidemolice zabíjeli čas tlacháním o ničem.. ale při tom snad alespoň nic příliš nepokazí.


Zbrojovka Excalibur Army zvýšila tržby

Zbrojovka Excalibur Army loni zvýšila tržby téměř o 40 procent na rekordních 18,7 miliardy korun a vykázala hrubý zisk 4,5 miliardy korun, který byl meziročně vyšší o 120 procent. Většinu tržeb firma získala v členských zemích NATO a také na Ukrajině, kam dodává vojenskou techniku. Uvedl to generální ředitel Excalibur Army Petr Kratochvíl.

Společnosti Excalibur Army ve Šternberku na Olomoucku vyrábí, modernizuje a opravuje vojenskou techniku. Firma patří do strojírensko-zbrojařského holdingu Czechoslovak Group (CSG).

Já věděl, že musí existovat nějaký dobrý důvod, proč by války měly nerušeně pokračovat - zbrojaři tak aspoň nebudou trpět nouzí.


Diplomatka Lauferová nemá souhlas

Diplomatka Ester Lauferová dosud nedostala od administrativy syrského prezidenta Bašára Asada souhlas s působením v Sýrii, kde by měla na velvyslaneckém postu nahradit Evu Filipi. Informoval o tom web Neovlivni.cz s odkazem na zdroj obeznámený se zákulisím obsazení

ambasády. Ministerstvo zahraničí podle něj chce počkat do podzimu, pak případně změní nominaci. Tak si říkám, jestli by nešlo diplomatickému BacPirátovi nějak šetrně vysvětlit, že by bývalo vhodné jí tam poslat tak rok předem do nižší funkce, aby se mohla seznámit s prostředím a lidmi a vytvořit si aspoň nějaké vztahy? No jo, asi nešlo, protože BacPirát.

Případně, že nápady na výměnu zavedené a respektované velvyslankyně někým, kdo ve funkci velvyslance začíná a dosud se pohyboval v „US protektorátech“ Iráku, Afghánistánu a v Turecku na funkcích konzula, by bylo vhodné neoficiálně předjednat s vládou cílové země? Já vím, že BacPirát je přesvědčen, že s Asadem se nemluví, ale.. diplomacie je přeci hlavně mluvení - a to i s lidmi, které osobně nemusíme mít rádi.


97 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page