top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (22. 8. 2024)

Vypálená pojistka demokracie si všimla očividného..

Senát: V digitalizaci závažné chyby

Digitalizace stavebního řízení vykazuje podle Senátu zásadní nedostatky a závažné chyby. Ministerstvo pro místní rozvoj by mělo zvážit ustavení krizového manažera i pracovní skupiny se zástupci stavebních úřadů či komory architektů. Senát to uvedl v usnesení. Senátoři varovali před možnými hospodářskými důsledky či žalobami.

Ministr Bartoš (Piráti) na jednání vlády slíbil další rozvoj systému pro digitální stavební řízení. Systém by měl být uživatelsky komfortnější pro úřady, měla by se také zvýšit automatizace. Rozvíjet se bude i portál stavebníka.

..a digitální Sliboitechna Bartoš stále slibuje, že se už polepší.


Signál I. navrhne do Error komis bankstera Síkelu - podle očekávání a návrhu Dozimetra..

Vláda potvrdila nominaci Síkely

Vláda na středečním zasedání potvrdila nominaci ministra průmyslu Jozefa Síkely (STAN) na českého eurokomisaře. Síkela po jednání vlády uvedl, že za důležitou pro budoucnost Evropy považuje spolupráci mezi členskými státy. Návrh dopoledne projednal sněmovní výbor pro evropské záležitosti, což byla podmínka pro formální potvrzení vládou.

Premiér Petr Fiala (ODS) nyní formálně přednese návrh šéfce EK Ursule von der Leyenové. Koncem července požádala vlády zemí EU o předložení jmen dvou kandidátů, ženy a muže. Vláda už předtím rozhodla, že navrhne jen jednoho.

Ano, „za důležitou pro budoucnost Evropy považuje spolupráci mezi členskými státy“, ..tedy kromě Maďarska a Slovenska, které nejsou dostatečně progresivní, protiruské ani vlezdobruselistické a proto s nimi nikdo nemluví. Jménem civilizace!


Senát schválil korespondenční volbu

Poslanci a senátoři asi budou moci do budoucna nově nominovat jen jednoho kandidáta na prezidenta. Doposud toto omezení výslovně nemají. Senát tuto změnu schválil beze změn. V případě občanských adeptů budou lidé moci podepisovat petice také online.

Vládní novelu, která bude použita při příští volbě hlavy státu v roce 2028, nyní dostane k podpisu prezident Pavel.

Češi žijící v cizině budou moci volit národní i evropské poslance nebo prezidenta korespondenčně. Senát tuto volební úpravu podle očekávání schválil.

.. čímž odstranil největší překážku snadných volebních podvodů.


Izrael zabil v Libanonu člena Fatahu

Po úderu izraelského dronu u libanonského přístavu Sajdá (Sidon) ve středu zemřel významný představitel ozbrojeného křídla palestinského hnutí Fatah. S odvoláním na vysoce postaveného činitele hnutí a libanonský bezpečnostní zdroj to uvedla agentura AFP, izraelská armáda úder později potvrdila.

Dle AFP jde o prvního člena této strany předsedy palestinské samosprávy Mahmúda Abbáse, který byl cíleně zabit za deset měsíců ostřelování v libanonsko-izraelském pohraničí. Terčem útoku byl Chalíl Makdah, představitel Brigády mučedníků od Al-Aksá, ozbrojené odnože Fatahu.

Tradiční izraelský příspěvek ke každému „příměří“ s Palestinci - cílené vraždy představitelů protistrany.


Demokraté potvrdili nominaci Harrisové

Američtí demokraté v druhý večer stranického sjezdu v Chicagu v noci na středu středoevropského času opět potvrdili Kamalu Harrisovou jako svou prezidentskou kandidátku do listopadových prezidentských voleb.

Bývalý prezident USA Barack Obama na akci prohlásil, že USA jsou připraveny na prezidentku Harrisovou, která bude pracovat pro všechny Američany.

Viceprezidentka Harrisová již začátkem srpna v on-line hlasování získala hlasy 99 procent ze zhruba 4500 delegátů Demokratické strany.

To komunisti mívali svého času lepší výsledky, nového generálního tajemníka vždy podpořilo 100% delegátů..

A ano, „USA jsou připraveny na prezidentku Harrisovou“.. většina demokratických voličů se již smířila s tím, že skutečnou moc třímá gang kontrolující DNC, vysocí úředníci z Washingtonu. I na to, že prezident je pouhá figurka, ovládaná svým teleprompterem. Tudíž je jedno, kdo tím prezidentem bude - hlavně když bude vypadat dobře před kamerou a nebude na veřejnosti komunikovat s jeřáby, zdravit se s nepřítomnými osobami a padat ze schodů.


Fico k výročí okupace

Výročí okupace Československa z roku 1968 vojsky zemí Varšavské smlouvy by mělo být mementem i nyní, kdy se opět prosazuje politika jediného správného názoru a za názorovou odvahu hrozí izolace. Vyplývá to z prohlášení slovenského premiéra Roberta Fica.

Fico míní, že za odlišný politický názor nyní hrozí nevybíravý tlak ze strany vyspělých demokracií a izolace.

EK nedávno uvedla, že v SR a Maďarsku přetrvávají významné problémy ohrožující boj proti korupci, nezávislost médií či fungování občanské společnosti.

Ano, Error Komis neochvějně setrvává v nastoupeném kurzu: Všechnu moc neziskovkám a nevolené bruselské byrokracii! A kdo si dovolí i jen pomyslet něco jiného, je Putinův agent a bude po zásluze co možná „nejliberálněji“ izolován, umlčen a exkomunikován ze „slušné společnosti“ lidí, co spolu mluví - „liberálních“ €demokratů.

104 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page