top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (29. 8. 2024)

Podle manuálu ČT-09: Zásadně neposkytujte kompletní informaci, když k vyvolání mylného dojmu u publika stačí polovina informace bez kontextu.

Odbory: Vládní návrh vyděračský

Odboráři se s vládou nedohodli na růstu platů ve veřejném sektoru od září. Návrh ministrů, že by se zvedly tarify části nejhůř odměňovaných lidí o 5 a 3 procenta, označili za vyděračský.

Podle MPSV by se platy v 1.-7. třídě zvedly průměrně o 925 Kč a v 8.-12. třídě o 867 korun měsíčně.

Odbory požadovaly navýšení tarifů pro všechny od září o 15, později o 10%. MPSV původně navrhovalo přidat asi polovině pracovníků o 7 nebo o 10%.

Premiér Fiala ale v úterý zopakoval, že ve vládní rezervě na to nejsou peníze.

Odbory vskutku označily návrh za vyděračský. Učinily tak proto, že pětidemoliční vláda ráčila ze svých nevymáchaných hub vypustit, že když odbory nebudou souhlasit s osekanou vládní nabídkou, nedá vláda vůbec nic. A poté signalizační nuteliér jako obvykle drze pravdivě lhal novinářům na tiskovce, že za nepřidání pracovníkům v nejnižších platových třídách mohou odbory.

Jo, to má SebeStředula za svou vstřícnost projevovanou vůči pětidemoliční vládě při protivládních protestech dezolátů.


VOP CZ má problémy s inf. systémem

Státní podnik VOP CZ ze Šenova u Nového Jičína, který dělá například opravy vojenské techniky, má problémy s informačním systémem. Část zaměstnanců kvůli tomu nechodí do práce, řekl mluvčí VOP CZ R.Rožnovský. Podle ČTK se podnik před několika dny stal terčem hackerského útoku, mluvčí to nepotvrdil.

Proč vlastně zaměstnanci nechodí do práce? Fabriky přeci fungovaly a byly schopné vyrábět dávno před vynálezem informačních systémů. Tehdy ale mistři a ředitelé věděli, co dělají a museli rozumět náplni práce firmy.

Za tím bude Putin! Hajgly lajkly!


Obvyklí podezřelí - profesionální pražskokavárenští petičníci - se houfují k „záchraně“ slovenské kultury..

Brno: Mítink za slovenskou kulturu

Stovky lidí ve středu na Moravském náměstí v Brně podpořily nezávislost slovenské kultury. Akci pořádala Moravská galerie s platformou Otevřená kultura. Slovenskou kulturní scénu rozbouřily kroky ministryně kultury Šimkovičové. Režisér B.Rychlík zdůraznil, že české kulturní instituce by měly pomoci lidem, kteří nebudou moci v SR pracovat.


Izr.armáda: Útok osadníků terorismus

Izraelská armáda připustila, že nedokázala ochránit civilisty, když radikální osadníci 15. srpna vtrhli do palestinské vesnice Džit na okupovaném Západním břehu Jordánu, zapalovali domy a auta a stříleli na obyvatele. Armáda uvedla, že vojáci a policie situaci nezvládli, měli jednat rozhodněji. Útok radikálů označila za terorismus.

Při útoku stovky maskovaných osadníků byl zastřelen jeden Palestinec. Nikdo nebyl zadržen. Až minulý týden policie a tajná služba Šin Bet zadržely čtyři podezřelé, včetně nezletilého. Další zatýkaní prý armáda plánuje.

Jo tak „Armáda nedokázala ochránit civilisty“.. No, to bude tím, že se o to armáda ani policie vůbec nesnažily. Kdyby podobnou akci podnikli Palestinci, armáda ani policie by nic neplánovaly, ale rovnou by na pachatele střílely. Ostrýma.

A pokud to půjde dál podle obvyklého schématu, „hodní lidé kladoucí bomby“ dostanou přinejhorším minimální tresty a ještě budou brzy z výkonu trestu předčasně propuštěni.


114 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page