top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (3. 8. 2024)

Strategická komunikace pětidemoliční vlády: vždycky musíte předložit jinou příčinu problémů, než jste vy sám.

Bartoš hájí digitalizaci stav. řízení

Ministr pro místní rozvoj Bartoš (Piráti) hájí po sérii kritik od zainteresovaných úřadů, odborných sdružení a stavebních firem digitalizaci stavebního řízení. Tu doprovázejí i měsíc od spuštění 1.července problémy.

Na síti X se Bartoš omluvil, změna je podle něj ale nezbytná a přinese benefity. Zahlcení úřadů podle něj způsobila „živelná panika“ před spuštěním systému, kdy stavebníci podávali žádosti ještě podle starých pravidel.

Uznal, že čas na zorientování se v systému byl pro úředníky velmi krátký.

Digitální dement Bartoš obhajuje svou neomylnost: Ne, ne a ne!! Já za nic nemůžu, to všechno docela jistě způsobil někdo jiný!!

Po zlých úřednících stavebních úřadů, kteří neuměli s jeho geniálním výtvorem zacházet, si digitální dement našel nové viníky problémů digitálního stavebního řízení: zlotřilí stavebníci podali na poslední chvíli spoustu žádostí ještě před zavedením digitálního paskvilu a to zahlcuje stavební úřady. Jeho geniálně navržený bezchybný software s tím přeci vůbec nesouvisí!!


Obce a kraje odmítají návrh k OZE

Obce a kraje odmítají návrh zákona o urychlení využívání obnovitelných zdrojů energie (OZE). Podle nich poškodí obce a zatíží kraje. Stěžují si, že ho stát s nimi dostatečně neprojednal.

Zástupci Sdružení místních samospráv ČR, Asociace krajů ČR a Svazu měst a obcí ČR. vyzvali k otevření odborné diskuse a k přepracování zákona.

Návrh zákona vypracovala ministerstva průmyslu, životního prostředí a pro místní rozvoj. Nyní je v připomínkovém řízení. Jeho cílem má být celkové zjednodušení podmínek pro povolování staveb produkujících zelenou elektřinu.

Digitální dement Bartoš, bankster Síkela a národní parkovač Hladík - obávám se, že z těch tří vejlupků nic rozumného vypadnout nemůže.. A to ani kdyby rutinně nepoužívali pětidemoliční přípravnou tutlačku a vyhození hotového a nezměnitelného Nápadu na nevděčnou veřejnost.


Odbory Liberty k jednání o propouštění

Odbory zadluženého hutního podniku Liberty Ostrava už mají k dispozici seznam 2300 zaměstnanců, kteří mají být na podzim propuštěni. O detailech hromadného propouštění budou všichni předsedové odborových organizací s českým vedením firmy jednat v úterý.

Huť začala odstavovat koksovnu, proces je plánován na 25 dní. Protože zaměstnanci podávají výpovědi a odcházejí, musí se to udělat způsobem havarijního odstavení. Zařízení už pak nebude možné využít, vyzdívky ze žáruvzdorného materiálu totiž po ochlazení popraskají. V ČT to řekl ředitel koksovny Kičmer.

Jj, můžou za to zaměstnanci - nechce se jim pracovat zadarmo nebo s nejistým výhledem na příští výplatu. Managerdement samozřejmě nemůže vůbec za nic.


Tohle Nejvyšší soudci asi úplně nedomysleli...

NS potvrdil 21 let pro odstřelovače

Nejvyšší soud potvrdil rozsudek nad uprchlým Alojzem Polákem, jenž bojoval na Ukrajině v řadách proruských separatistů. Česká justice mu za to vyměřila 21 let vězení. NS rozhodoval bez veřejného jednání.

Česká policie po 52letém muži z Brna dále pátrá. Obhajoba už dříve poukazovala na to, že Polák zřejmě nežije.

Podle pravomocného verdiktu zabil jako odstřelovač v letech 2016 až 2020 nejméně čtyři příslušníky ukrajinských vládních jednotek.

No toto? Takhle shodit Koudelkovu teorii o nemožnosti stíhat Petrova s Boširovem za vyhození Vrbětic do luftu v nepřítomnosti, i když existují jasné důkazy?


Část kempu Radava ukončila provoz      

V části kempu Radava u Orlické přehrady na Písecku skončil k 31.červenci provoz. Nařídil to milevský městský úřad, protože část pozemku není v územním plánu určená pro tyto účely. Státní podnik Povodí Vltava, který kemp provozuje, se proti rozhodnutí odvolá.

Obec Kovářov, v jejímž katastru se kemp nachází, připravuje změnu územního plánu, která by s provozem části kempu opět počítala.

Uživatelé kempu mají vyklidit své věci do konce října.

Úřednímu šimlu nabonzoval „znepokojený občan“, že v atraktivní rekreační oblasti existuje desítky let provozovaný kemp a šiml začal zběsile řehtat..


Biden: Zabití Haníji nepomáhá dohodě

Zabití šéfa politického křídla teroristické organizace Hamás I.Haníji nepomáhá dosažení dohody o příměří a propuštění rukojmích mezi Izraelem a Hamásem. Řekl to americký prezident Biden.

Biden ve čtvrtek telefonoval s izraelským premiérem Netanjahuem, mluvil s ním mj. o další podpoře izraelské obrany před případnými odvetnými útoky ze strany Íránu a jeho spojenců v regionu.

Haníja zahynul ve středu při výbuchu v Teheránu. K explozi se nikdo nepřihlásil, Írán i Hamás ho přisuzují Izraeli. Za zabití Haníji slíbil Írán odvetu.

Bidenův teleprompter si zatelefonoval s Netanjahuem: Musím vás sice veřejně zkritizovat, ale na americké podpoře izraelské genocidní „sebeobrany“ se samozřejmě nic nemění!


Error komis se zlobí: Ti otravní Maďaři nás, nejmoudřejší z moudrých, furt nechtějí poslouchat! To je nepřijatelné!!

EK varuje Maďarsko kvůli vízům pro Rusy

Eurokomisařka pro vnitřní věci Johanssonová varovala Maďarsko, že jeho rozhodnutí zmírnit vízová omezení pro Rusy a Bělorusy představuje potenciální bezpečnostní hrozbu.

Maďarská vládě dala čas do 19.srpna, aby odpověděla na její otázky. Jestliže se její obavy nevyřeší, Evropská komise podnikne určité kroky.

Maďarsko umožnilo občanům Ruska a Běloruska nově získat status hostujících pracovníků v Maďarsku. Nepotřebují k tomu bezpečnostní prověrku a mohou tak vstupovat do dalších států EU.

Nějak se nemohu zbavit dojmu, že podstatně větší bezpečnostní hrozbu než Rusové pro Evropu představují errorkomisaři.


Budapešť: Chorv.tranzit nespolehlivý

Maďarsko se ve věci tranzitu ropy nemůže spoléhat na Chorvatsko, uvedl maďarský ministr zahraničí Szijjártó.

Agentura MTI píše, že reagoval na dopis místopředsedy EK Dombrovskise, podle kterého nejsou dodávky ropy pro Maďarsko a SR kvůli ukrajinským sankcím na ruskou formu Lukoil v ohrožení, protože může využít ropovod z Chorvatska.

Brusel uvedl, že dle analýz má jadranský ropovod Adria dostatek volných kapacit. Podle Budapešti ale Chorvatsko zdražilo tranzitní poplatek a MOL si nemůže zajistit dlouhodobou kapacitu.

.. no, proto jim taky errorkomisař Dombrovskis tohle potrhle tržní řešeni doporučuje. Je přeci nepřijatelné, aby nějací Maďaři měli s dlouhodobými kontrakty příznivější ceny, než errorunijní předstírání svobodného trhu s energiemi.


USA ruší dohodu o trestu za 11. září

Americký ministr obrany Lloyd Austin zrušil dohodu o přiznání viny pro tři muže obviněné ze zosnování teroristických útoků na Spojené státy 11. září 2001. Obnovil jim tak trest smrti.

Údajný strůjce útoku Chálid Šajch Muhammad a jeho komplici Valíd Attaš a Mustafa Ahmad Havsáví jsou nyní ve věznici Guantánamo na Kubě. Pentagon tento týden uvedl, že s vězni uzavřel dohody o přiznání viny, podrobnosti ale neupřesnil. Jeden z amerických představitelů uvedl, že téměř jistě dohody zahrnují přiznání viny výměnou za zrušení trestu smrti.

(Ne, tohle není ztracené pokračování Vraždy v salonním coupé, ale americká realita.)

strýček Sam: „Když se nepřiznáte, vojenský soud vás odsoudí k trestu smrti! Jinak dostanete jen doživotí..“

sprostí podezřelí: „Tak my se teda přiznáváme..“

strýček Sam: „Protože jste se přiznali, popravíme vás!“


106 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Bavor V.
Bavor V.
Aug 03

K Radavě: Zákony přece platí padni komu padni, jen některým se to vyhne. Třeba ten Pávkovo známý, který způsobil nehodu, asi dostane v nejhorším případě milost.

Like
bottom of page