top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (4. 8. 2024)

Už i fialová signalizace zdražuje..

Sněmovní strany se chystají na kampaň

Sněmovní strany a hnutí plánují utratit za kampaň ke krajským volbám 270 milionů korun. Největší částku si vyčlenilo hnutí ANO a ODS. Masivněji oslovovat voliče politická uskupení chtějí až po prázdninách. Strany a hnutí se letos snaží oslovit více voličů než v posledních krajských volbách. Opoziční ANO a vládní ODS se chtějí ve výdajích na kampaň pohybovat na horní hranici toho, co umožňuje zákon - tedy maximálně 7 milionů na kraj.

O novém vedení 13 krajů budou voliči rozhodovat 20. a 21. září.

.. jen se ještě neví, jestli bude ODS kampaňovat sama za 270 miliónů, nebo SPOLU za 810 miliónů.

Ministerský flašinet dál jede stejnou pirátskou odrhovačku: Ne, ne a ne! Digitalizace stavebního řízení možná má nějaké drobné chybičky, ale funguje!!

Bartoš ke stavebnímu řízení

Místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) přiznává, že nový digitální systém stavebního řízení má nedostatky, odmítá ale, že by nebyl jako celek funkční. V pátečním pořadu Události, komentáře zopakoval, že kvůli kauze nehodlá odstupovat z čela resortu.

Předseda sněmovního podvýboru pro e-Government a starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek (ANO) ministrovi vyčetl vše od podoby školení práce se systémem po to, že se zaváděl v době prázdnin, což označil za „blbost“.

IMHO by ani tolik nevadily ty prázdniny, jako skutečnost, že se tahle Bartošovina je polofunkční bazmek bez manuálu, který se uživatelům v ostrém nasazení mění pod rukama, ale pořád zůstává polofunkčním bazmekem bez manuálu.


Don Pablo (ODS) šije „reformu“ trestního zákoníku hodně bohatým lumpům na míru.

Reforma trestního zákoníku zpožděná

Největší reforma trestní politiky od roku 2010 nabírá zpoždění. Ministerstvo spravedlnosti ji chtělo původně předložit vládě do prázdnin. Jednání ale podle ministra spravedlnosti Blažka (ODS) budou pokračovat celé léto. Resort zatím nestanovil termín, kdy by mohla být úprava trestního zákoníku hotová.

Reforma má za cíl snížit počet vězňů. Kvůli tomu by se víc udělovaly peněžité tresty. Vyjasnit si musí vládní koalice i to, u kterých zločinů bude možné udělit pouze peněžitý trest. Podle původního návrhu by takovou možnost měli soudci vždy, teoreticky i u vraždy.

..aneb mafiánský zákoník od mafiánů pro mafiány.

Ó, my se máme!


Strýček Sam už zase „zachraňuje“ bránící se Izrael před agresí..(a následky pitomosti izraelské vlády.)

USA vojensky posílí na Blízkém východě

Americká armáda vyšle na Blízký východ další stíhačky a válečné lodě a ponechá v regionu letadlovou loď, uvedl Pentagon. USA se snaží posílit vojenskou přítomnost v regionu kvůli hrozbám Íránu a jeho spojenců, Hamásu, Hizballáhu.

Napětí na Blízkém východě se tento týden vyhrotilo poté, co výbuch v Teheránu ve středu zabil vůdce palestinského teroristického hnutí Hamás Ismáíla Haníju. Hamás útok přisoudil Izraeli, který jej nepotvrdil, ani nepopřel.

..což Izrael jakousi zvláštní shodou okolností dělá vždycky, když v tom „něčem“ prsty měl.


Informační mlha dál houstne..

Írán: Haníju zabila střela kr. doletu

Vůdce politického křídla palestinského teroristického hnutí Hamás Haníju zabila tento týden v Teheránu střela krátkého doletu s asi 7kilogramovou hlavicí. Podle agentury Reuters to oficiálně oznámily íránské revoluční gardy, a popřely tak informace některých médií, že explozi způsobila nastražená puma.

Server listu The Daily Telegraph s odvoláním na své zdroje napsal, že v budově, kde byl Haníja ubytován, instalovali už před časem dokonce několik bomb agenti přímo z řad revolučních gard naverbovaní izr. tajnou službou. Írán dává vinu za atentát výhradně Izraeli.

86 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page