top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (5. 9. 2024)

Signál I. Fiala jako obvykle slibuje, jako obvykle nepoučitelný SebeStředula těm slibům věří

Vláda slibila 8% růst částky na platy

Odborům bylo přislíbeno, že se objem prostředků na platy ve veřejném sektoru od 1. ledna zvýší o 8%. Po středečním jednání tripartity to sdělil předseda ČMKOS Středula. Detaily ke konkrétnímu návrhu odbory ale zatím nemají. Další jednání se uskuteční v polovině září.

Pokud by například některé skupiny zaměstnanců nedostaly přidáno vůbec, Středula by chtěl dál o objemu jednat. Ministr financí Stanjura potvrdil ČT, že rozpočet počítá s růstem objemu platů státních Zaměstnanců přes 7%.

Jak asi rozpočtově odpovědný elektrikář Stanjura zařídí osmi procentní nárůst platů se sedmi procentním navýšením obejmu peněz?


Na ministerstvu nevzdělanosti dostali Nápad na další reformu - prostě to sloučíme!

Sdružení samospráv proti slučování škol

Sdružení místních samospráv nesouhlasí s plánovaným povinným slučováním malých škol. Ministerstvo školství chce novelou školského zákona, která je v připomínkovém řízení, zavést minimální počty žáků škol. Pokud je obec zřizovatelem dvou a více škol, každá by měla mít k 30. září nejméně 200 žáků alespoň jednou v posledních třech letech.

Menší školy budou fungovat pod spojeným ředitelstvím. Sdružení zpochybňuje tvrzení MŠMT, že ubyde administrativy a zefektivní se správa. Úprava by se týkala MŠ, ZŠ i SŠ. Nevztahovala by se na případy, kdy má obec jen jednu školu.

Úbytek administrativy je v Error unii nepřípustný! Nemluvě o tom, že české úřady mívají takový protivný zvyk „pozlacovat errorunijní zlato“ požadavky, které v transponované unijní legislativě ani nejsou.


Kvo..kvo.. kvo.. kvóty! úspěšně dorazily do parlamentu.

Výbor pro kvóty ve vedení firem

Velké obchodní společnosti v Česku by měly zajistit vyvážené zastoupení žen a mužů ve svém vedení. Ženy by v něm měly tvořit aspoň třetinu. Výběr členů představenstva a rad by musel mít jasná a jednoznačná pravidla. Sněmovní sociální výbor doporučil dolní komoře schválit návrh zákona, který to upravuje.

Norma přenáší do české legislativy evropskou směrnici. Podle ministra pro evropské záležitosti Martina Dvořáka (STAN) ji přebírá v minimalistické verzi. Výhrady měli někteří členové výboru, většinou muži.

.. a protože výhrady měli „většinou muži“, je podle manuálu ČT-09 zcela jasné, že námitky jsou bezpředmětné, sexistické a obecně škodlivé.

Vypálená pojistka demokracie promluvila - případ končí!

Výbor: Muniční iniciativa transparentní

Česká muniční iniciativa pro Ukrajinu je podle senátního výboru pro zahraničí, obranu a bezpečnost pro přispěvatele zcela transparentní. Výbor se na tom jednomyslně shodl, uvedl po uzavřeném jednání jeho předseda Pavel Fischer (nezávislý).

Podezření na nehospodárnost nákupů nebo o předraženosti pořizované munice, která v srpnu vznesl senátor Lukáš Wagenknecht (Piráti), výbor nepotvrdil. Senátorovo podezření již dříve odmítlo ministerstvo obrany i premiér Petr Fiala (ODS) s poukazem na rostoucí tržní ceny munice.

Jj, je to zcela transparentní - prostě musíme porazit Putina. Za každou cenu!!!


Dotačním čerpadlářům se stále daří, „levná“ elektřina z Občasných Zdrojů Energie dál dostává dotace na provoz.

Podporovaným zdrojům energie 25,3 mld.

Stát v loňském roce poskytl na provoz podporovaných zdrojů energie dotace ve výši 25,3 miliardy korun. Jednalo se o nejnižší částku od roku 2010, proti předloňsku to bylo o téměř 14 miliard korun méně. I tak ovšem byly loňské dotace o 2,65 miliardy Kč vyšší, než činily odhady. Vyplývá to z návrhu usnesení ministerstva průmyslu a obchodu.

V předchozích letech se výše dotací pohybovala od 39 mld. do 46 mld. korun. Většinu dotací loni opět dostali majitelé fotovoltaických elektráren, a to více než 24 miliard korun. Meziročně jde o pokles o přibližně 3,4 miliardy.

To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou.. říkal literární feldkurát Katz. Jenže on byl vlastně žabař - musel si půjčovat. Jeho dnešní následovníci si na své hodování prostě vyřvou nevratnou dotaci - pro vyšší dobro.


Londýn: Obětem požáru šlo zabránit

Smrti všech 72 obětí požáru obytné budovy Grenfell Tower v Londýně šlo zabránit. Britské vlády po desetiletí ignorovaly, oddalovaly a podceňovaly bezpečnost a stavební postupy, uvedla vyšetřovací zpráva o požáru z roku 2017.

Podle zprávy mají největší vinu výrobci obkladových materiálů i architekti. Katastrofu dovršili londýnští hasiči, kteří neměli strategii pro evakuaci.

Premiér Starmer se za požár Grenfell Tower omluvil jménem státu s tím, že k neštěstí nemělo nikdy dojít. Slíbil nedávat zakázky firmám, které pochybily.

Ano, je to křišťálově jasné: „největší vinu výrobci obkladových materiálů i architekti. Katastrofu dovršili londýnští hasiči“. Jediný, kdo vůbec za nic nemůže, jsou politici, kteří pro tohle všechno vytvářejí a udržují podmínky a k nějaké činnosti se proberou tak deset minut poté, co zjistí, že průser už dál nejde tutlat.. a ty hromady mrtvých jsou ve zprávách.


Clinton News Network s předstihem připravuje „překvapivý“ základ pro nový impeachment Trumpa, kdyby snad náhodou vyhrál - opět začneme tvrdit, že ho zvolilo Rusko.

USA viní Rusko ze snah ovlivnit volby

USA obvinily Rusko z kampaně, jejímž cílem je ovlivnit letošní volby pomocí on-line platforem a šířit dezinformace mezi americkými voliči. Washington mj. zabavil 32 domén spojených s Ruskem.

Podle CNN jde ale hlavně o ruskou mediální síť RT (dříve Russia Today). USA na vedoucí představitele RT uvalily sankce a vízová omezení a dva z nich trestně stíhají. RT provozuje po světě tv. a on-line platformy. V červenci USA obvinily zaměstnance RT z využívání asi 1000 účtů na sociálních sítích, kde se vydávali za obyvatele USA a šířili dezinformace mj. o válce na Ukrajině.

Tím myslí takové typicky ruské dezinformace, jako ta typická ruská dezinformační operace o zapomenutém notebooku Huntera Bidena?

144 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Bavor V.
Bavor V.
Sep 05

kvo kvo kvo kvóty


Like
bottom of page