top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (6. 8. 2024)

Pražský magistrát, ministerstvo vnitra a zahraničí se nám trošičku bláznuli. Ale to je u nich normální.

V Praze začal festival Prague Pride

Celkem 213 akcí letošního festivalu Prague Pride, který začal v pondělí v Praze, spojuje téma rodiny. Týdenní přehlídka o životě leseb, gayů, bisexuálů a trans lidí (LGBT+) vyvrcholí v sobotu průvodem hrdosti, kde pořadatelé očekávají až 70.000 lidí.

Duhové vlajky lemují pražskou Národní třídu, jsou na sloupech osvětlení. Na svých budovách je vyvěsily magistrát a ministerstva zahraničí a vnitra. Dopravní podnik jimi vyzdobil tramvaje linek 17 a 27. Od festivalu se naopak po výtkách konzervativní Aliance pro rodinu distancuje MPSV vedené lidovci.

Netuší náhodou někdo, na co jsou tihle aktivističtí otravové vlastně hrdí? O svou sexuální orientaci se nijak nezasloužili, narodili se s ní. Vlastně jediný skutečně jejich čin je, že své sexuální zvyklosti agresivně otírají o nos všem kolem, což mi jaksi jako oprávněný důvod k hrdosti nepřipadá.


Odboráři veř. sektoru a Fiala 21.8.

Odboráři veřejného sektoru a premiér Petr Fiala (ODS) budou jednat o růstu platů 21. srpna. O den později se pak uskuteční jednání předáků s ministrem vnitra Vítem Rakušanem (STAN). Uvedl to šéf odborového svazu státních orgánů a organizací a mluvčí svazů veřejné sféry Pavel Bednář.

Podle Bednáře odbory chystají i protesty, o svém dalším postupu rozhodnou ale až podle výsledků jednání. Část svazů je od 24.7. ve stávkové pohotovosti. Předáci si stěžují na to, že s nimi kabinet o navýšení výdělků nevyjednává a dosud s ním nemají dohodu o přidání.

Ministři už si platy valorizovali a to ostatní je logicky nezajímá - ve státní sféře je přeci nutno šetřit a Pětidemolice preferuje hubený stát, aby zbylo na Ukrajinu, faktčekisty, strategické komunikátory a „liberální“ neziskovky.


MZV: V Izraeli opatrně

Ministerstvo zahraničí doporučuje občanům ČR v Izraeli a Libanonu, aby dbali zvýšené opatrnosti. Upozornilo na možnou eskalaci napětí a na rušení některých letů do Izraele. Letiště Praha ale žádné zrušené lety neeviduje.

Bezpečnostní situace na Blízkém východě se zhoršila po zabití šéfa Hamásu Ismáíla Haníji v Teheránu minulý týden.

V dobrovolném registračním systému ministerstva zahraničí Drozd je v současnosti zaevidováno 110 občanů ČR v Izraeli a dalších 95 v Libanonu.

Není nad to být opatrný. Jistý problém ovšem vidím v tom, že s vlastním systémem PVO a ozbrojeným doprovodem vás nepustí ani do letadla, natož do Izraele.


Počet antisemitských projevů vzrostl

Počet projevů antisemitismu v ČR v loňském roce vzrostl zhruba o 90%. Federace židovských obcí zaznamenala loni 4328 antisemitských incidentů, v předchozím roce to bylo 2277. Převážnou většinu z nich tvořily stejně jako v minulých letech projevy nenávisti na internetu, zejména na sociálních sítích. Organizace ale zároveň upozornila, že ČR zůstává pro židovskou komunitu nadále bezpečnou zemí.

Z on-line prostoru dle federace pocházelo 98% z celkového počtu protižidovských projevů. Organizace loni neevidovala žádný násilný útok

Jestlipak federace židovských obcí stále používá tu absurdní cinknutou metodiku, která za projevy antisemitismu vydává kritiku politiky státu Izrael?


Mali přerušilo vztahy s Ukrajinou

Vláda v Mali přerušila diplomatické vztahy s Ukrajinou. Důvodem je údajné zapojení ukr. tajných služeb do útoku povstalců na severu země. Při útoku zemřely podle povstalců desítky vojáků i příslušníků ruské Wagnerovy skupiny.

Vojenská junta poukázala na výrok mluvčího ukrajinské vojenské rozvědky (HUR), že povstalci dostali nezbytné informace pro úspěšné provedení útoku.

Povstalci vedení oddíly Tuaregů zaútočili na zařízení armády a Rusů. Tvrdí, že zabili 84 wagnerovců a 47 vojáků. K úspěšnému boji se hlásí i islamisté.

Jj, zapojení banderastánských tajných služeb do útoku je „údajné“, i když se tím samotná banderastánská rozvědka chlubí. Zato účast ruské tajné služby na zapálení autobusu v depu na Klíčově je naprosto tutová. Tak vypadá příkladné „seriózní“ zpravodajství veřejněnesvéprávného média.


Hlasování by se mělo opakovat tak dlouho, dokud nedopadne podle našich představ..

Duque: Venez.soud může zneplatnit volby

Venezuelský nejvyšší soud by mohl zneplatnit prohlášení ústřední volební komise, že volby hlavy státu 28.7. vyhrál dosavadní prezident Maduro, a nařídit nové hlasování v prosinci.

Zrušení by přičetl hackerskému útoku. Podle kolumbijských médií to uvedl na síti X kolumbijský exprezident Duque.

Soud by tak mohl uklidnit napětí v zemi i mezinárodní kritiku a očistit Madura od obvinění z manipulace, soudí Duque, který uznal za vítěze kandidáta opozice Gonzáleze.


Kosovo zavřelo pobočky srbské pošty

Kosovská vláda zavřela 9 poboček srbské pošty na severu Kosova, fungovaly prý bez povolení. Vyvolalo to hněv v Srbsku, které odmítá nezávislost Kosova.

Napětí mezi Srbskem a Kosovem se vyostřuje od zimy, kdy centrální banka Kosova, která používá euro, zakázala transakce v srbských dinárech. Ty až dosud byly tolerovány a umožňovaly financovat paralelní instituce, jako školy a nemocnice. Bělehrad využíval poštovní úřadovny k vyplácení zaměstnanců. Od února se nepodařilo uzavřít dohodu, která by Srbsku umožňovala pokračovat ve vyplácení mezd, penzí a stipendií.

Ale prdlajz! Napětí se nevyostřuje, ale cíleně a úmyslně ho vyostřuje mafiánsko-teroristická kosovská vláda, usilovně v tom podporovaná „liberálními“ demokraturami USA a Error unie.

132 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page