top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (6. 9. 2024)

Dvě absolutní konstanty Dobroserné byrokracie:

- Na chudej lid musí být přísnost.

- Nejlepší způsob, jak „uspořit“ výdaje státního rozpočtu, je zřizování nových ouřadů.

Když české silnice místy připomínají tankodrom a pořádné opravy se zpožďují z „úsporných důvodů“, je třeba zabránit rozpadání starších aut na vozovkách jinak. Pomocí úředního Dobra a zvýšení osvědčené policejní buzerace.

Stát zintenzivní technické kontroly

Stát plánuje intenzivnější kontroly technického stavu vozidel v provozu ve spolupráci s Policií ČR a Centrem služeb pro silniční dopravu.

Od 1.července 2025 vznikne nová Inspekce silniční dopravy (INSID), která bude moci provádět technické kontroly vozidel a kontroly postupu stanic technické kontroly a stanic měření emisí.

Bude moci zastavit vozidlo, ukládat pokuty na místě, nebo zabránit další jízdě. Řekl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Provládní Seznamžumpa to prodává pod titulkem Stát si došlápne na měření emisí. Nepoctivci snáz přijdou o licenci a vlastní text článku se zavádějícím způsobem vyhýbá druhé polovině pravomocí nového úředního Dobra , které na nás navalí ministr debility - ale co to plácám, dopravy, modropták Martin Kupka.


Rakušan k výhrůžkám školám

„Poznatky vyměněné s našimi partnery svědčí o tom, že je to určitě koordinovaný útok, který má s velkou mírou pravděpodobnosti nějaký zahraniční původ,“ sdělil ve čtvrtečních Událostech, komentářích k vlně výhrůžek mířících na tuzemské školy ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Zdůraznil, že se v žádném případě neukázalo, že by hrozba byla reálná.

Ministr sdělil, že jde o sofistikovaný útok, přičemž jedna z vyšetřovacích verzí jde i směrem do zahraničí. Zmínil, že podobné zkušenosti měli na Slovensku a dříve i v pobaltských státech.

Ano, je za tím osobně Putin. Hajgly lajkly!


Průmysl v útlumu, stavebnictví vzrostlo

Průmyslová produkce v Česku v červenci zpomalila meziroční pokles na 1,9% z červnových 3,3%. Je to pátý pokles v řadě. V meziměsíčním srovnání byla průmyslová produkce v červenci nižší o 0,á%. Hodnota nových zakázek oproti prvnímu prázdninovému měsíci loňského roku klesla o 1,8%. Uvedl to ČSÚ.

Stavební výroba se v červenci po čtyřech měsících poklesu meziročně zvýšila o 2%. V červnu byla meziročně nižší dle revidovaných údajů o 9,4%. Tahounem červencového růstu byly inženýrské stavby. V porovnání s červnem bylo stavebnictví vyšší o 6,9%.

..ale přes značné úsilí celé vlády se stále nedaří ten ošklivý a emise produkující průmysl úplně potlačit.


Nová Demokratická Ukrajina oznámila další „peremogu“ a vynikající úspěch kurské operace..

Rusko hlásí další postup na Donbasu

Ruská armáda ve čtvrtek ohlásila dobytí východoukrajinské vesnice Zavitne v Doněcké oblasti. Moskva rovněž uvedla, že Ukrajina za den přišla až o 530 vojáků. Ve středu Rusko oznámilo, že ovládlo obce Karlivka a Prečystivka.

Ukr.prezident Zelenskyj řekl pro TV NBC News, že ruská vojska v poslední dny nedosáhla žádného postupu u Pokrovska, který je zřejmě hlavní cíl ofenzívy v Doněcké oblasti. Označil to za úspěch operace v ruské Kurské oblasti, kam dle něj Rusko stáhlo 60.000 vojáků. Velitel ukr. armády Syrskyj pro CNN uvedl, že Rusové u Pokrovsku nepostoupili 6 dní.

Khaki triko“ tedy zahájilo rozhodující fázi kurské operace - zvýšenou produkci optimistických a vítězných zpráv. K úplnému vítězství nyní chybí už jen poslední krok - překotný útěk.


Napoleon Macron dosáhl svého a vyblokoval své levicové „záchranáře“. Uršula von der Pfizer si spokojeně mne své dokonale „čisté“ ruce .

Macron jmenoval premiérem Barniera

Francouzský prezident Macron dva měsíce po předčasných volbách jmenoval premiérem exministra zahraničí a brexitového vyjednavače EU Michela Barniera (73) z pravicové strany Republikáni, která ve volbách skončila až čtvrtá. Z prvních tří uskupení žádné nemá většinu.

„Popření demokracie dosáhlo vrcholu,“ napsal šéf socialistů Faure. Šéfka nacionalistické RN Le Penová vyloučila účast RN v Barnierově vládě.

Ve francouzském systému nežádají vlády parlament o důvěru, poslanci ale mohou kabinet odvolat. Barniera podpořila šéfka Evropské komise von der Leyenová.

Milá francouzská levice, to máte jako poděkování za to, že jste toho křiváckého podrazáka jednotně vytahovali z volebních sraček, přestože jste už museli vědět, že je to křivácký podrazák. Nezapomeňte to příště udělat zase. .


Izraelská armáda se stáhla z Džanínu

Izraelské ozbrojené síly se po desetidenní operaci stáhly z Džanínu na okupovaném Západním břehu Jordánu a tamního uprchlického tábora. S odvoláním na palestinskou agenturu WAFA to v pátek napsala agentura Reuters.

Palestinské ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že během "násilné agrese" Izraele zahynulo ve městě a v táboře 21 lidí. Svědek Reuters řekl, že za sebou izraelská armáda zanechala rozsáhlé

škody na infrastruktuře. Palestinská diplomacie pak Izrael obvinila, že na okupovaný Západní břeh přenáší destrukci a ničení z Pásma Gazy.

Osvědčené starověké a středověké způsoby boje s nepřátelským obyvatelstvem: zasypat nebo otrávit studny, spálit úrodu a pole posypat solí, pobít nebo odehnat dobytek..

Jakákoli podobnost s akcemi „Izraelských obranných sil“ je čistě neúmyslná a zcela náhodná! A poznámka vůbec s ničím nesouvisí.


Netanjahu správně pochopil signalizaci Kamaly Harrisové o pokračující podpoře Izraele za její budoucí administrativy.

Izrael v první fázi nepustí hranici

Představitelé Hamásu a Izraele se navzájem viní z neúspěchu jednání o příměří a propuštění rukojmích. Za uzavření dohody ve čtvrtek znovu demonstrovaly v Tel Avivu tisíce lidí.

Velvyslanec USA v Jeruzalémě Jack Law ve čtvrtek tvrdil, že jednání pokročila, zatímco izraelský premiér Netanjahu řekl, že dohoda není na obzoru.

Hamás trvá na odchodu Izraele z celého Pásma Gazy. Netanjahu ve středu řekl, že Izrael odmítá během první fáze příměří opustit hranici Pásma s Egyptem. První fáze by měla trvat 42 dnů.

.. během nichž si Netanjahu najde nebo vymyslí další důvod, proč nemůže hranici Gazy s Egyptem opustit.. Koneckonců, v koncentračních táborech a židovských ghettech Třetí říše byly také trvale střeženy všechny vnější zdi, ploty a východy


Tisk: Ruská kampaň mířila i na Evropu

Dokumenty, které Federální úřad pro vyšetřování (FBI) předložil soudu v souvislosti s kampaní k ovlivnění voleb v USA, odhalují podrobnosti ruské operace zacílené na ovlivňování evropského

veřejného mínění, píše server Politico.

Složka obsahuje mj. zápisky z ruských porad zaměřených na psychologickou válku proti Západu. Některé pocházejí od ruské organizace Social Design Agency.

Kampaň měla vyvolat racionální reakce zpochybňující pomoc Ukrajině, i emoční reakce očerňující USA. Falešné články šířily domény napodobující známá média..

..složku s nesmírným osobním nasazením vypracoval osvědčený nezávislý britský expert David Steele. Hajghly lajkly!


Hunter Biden přiznal vinu

Syn amerického prezidenta Joea Bidena Hunter překvapivě přiznal vinu v procesu, v němž je obžalován z několika daňových deliktů. Vyhnul se tím potenciálně nepříjemnému soudnímu slyšení několik týdnů před prezidentskými volbami, napsaly agentury AP a Reuters.

Biden měl stanout před federálním soudem v Los Angeles kvůli tomu, že se v letech 2016 až 2019 vyhnul placení daně z příjmu ve výši 1,4 milionu dolarů, zatímco vedl "extravagantní" životní styl. Daně, které dlužil, mezitím Hunter Biden vrátil a jeho tým stíhání vykresluje jako politicky motivované.

Hunter přiznal vinu, takže se lze důvodně obávat, že na něj nyní nějaký demokratický prokurátor udělá velmi přísně zamračené „Ty! Ty! Ty!“, oznámí mu překvapivou novinku, že i prezidentští synáčkové v rauši musejí v Americe platit daně a pošle ho domů za tatínkem.

Je přeci jasné, že za celým stíháním chudinky Huntera stojí Trump a Putin. Hajlgy lajkly!

161 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

1 comentário

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
Bavor V.
Bavor V.
06 de set.

K Zelenského úspěchům už chybí jen sebevražda v podzemním bunkru

Curtir
bottom of page