top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (7. 9. 2024)

STANující Vítek „Dozimetr“ Rakušan je zklamán sobeckým postojem policejních odborů: Nechápu, proč si vlastně stěžují. Přeci jsme jim slíbili, že jim v budoucnu slíbíme úplně všecko! To není fér!!

Rakušan:Odbory mají příslib růstu platů

Odbory dostaly příslib záruky růstu platů po další tři roky, reagoval ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) na chystaný protest policistů. S odboráři hovoří a dále bude, plánovaný protest před úřadem vlády týden před krajskými a senátními volbami ale podle něj může vypadat jako vyjádření politického názoru. Řekl to v rozhovoru s ČTK.

Policisté a členové dalších bezpečnostních sborů plánují protest před úřadem vlády nejméně na týden, začít by měl 16.září. Důvodem je podle předsedy Unie bezpečnostních složek nesplnění slibů ohledně navýšení platů.


Rakušan oceňuje práci šéfa ÚZSI

Vicepremiér Vít Rakušan (STAN) v rozhovoru s ČTK ocenil dosavadní zhruba 2letou práci šéfa Úřadu pro zahraniční styky a informace (ÚZSI) V.Posoldy. Rozvědku podle Rakušana stabilizoval a dobře provedl složitým obdobím.

Ministr vnitra, pod něhož ÚZSI spadá, se také zastal Posoldova předchůdce Petra Mlejnka, který po mediální kritice skončil v čele rozvědky po méně než dvou měsících ve funkci.

Ano, podle ministra pošt a telgrafů Vítka „Dozimetra“ Rakušana přeci kontakty s bandou korupčníků nijak nemohou narušit důvěru v šéfa tajné služby, kterého on sám po zralé úvaze jmenoval. Přeci úplně stačí, že se neznal s nikým z Ruska nebo s někým s podezřelým rusky znějícím příjmením.


Zcela transparentní absurdní komedie ministerstva pro likvidaci místního rozvoje pokračuje..

InQool ukončí práce na digitalizaci

Firma InQool musí za dva týdny přestat pracovat na systémech pro digitalizaci stavebního řízení. Začne platit zákaz plnění smlouvy, který antimonopolní úřad v květnu uložil ministerstvu pro místní rozvoj se čtyřměsíčním odkladem. Odklad vyprší 23.9. MMR neuspělo u soudu s žádostí o odklad platnosti zákazu, uvedl ÚOHS. Úřad MMR v souvislosti s tendrem vyměřil milionovou pokutu, která zatím není pravomocná. MMR sdělilo, že na konci září nepřeruší provoz Informačního systému stavebního řízení a nového dodavatele pravděpodobně ohlásí v nejbližších dnech.

Jestli jsou zdrojové kódy Bartošova softwaru zdokumentované a okomentované stejně „kvalitně“ jako výsledný produkt, dovolím si zavěštit, že buďto bude nový zhotovitel ten starý pod jinou firmou, a když ne, tak nutně dospěje k závěru, že nejlepší a nejrychlejší způsob, jak ten cizí kód vylepšit, bude všechno zahodit a začít znovu od čistého stolu.


Azov hlásí svou další slavnou „peremogu“..

Pokrovsk: Postup Rusů zastavil Azov

Rusko i Ukrajina v pátek ohlásily dílčí úspěchy z bojiště v Donbasu na východě Ukrajiny, kde trvá ruská ofenzíva na Pokrovsk a Toreck s cílem obsadit celou Doněckou oblast.

Moskva tvrdí, že dobyla řadu obcí, včetně Žuravky u Pokrovska, naopak ukrajinská brigáda Azov ohlásila, že osvobodila část města Ňu-Jork, jehož dobytí Moskva oznámila 20. srpna.

„V době zapojení brigády byla situace na bojišti katastrofální,“ píše Azov. Podařilo se ji prý stabilizovat a uvolnit jednotky obklíčené v Ňu-Jorku.


Nejvyšší papoušek NATO dodělává na poslední chvíli nějaké resty..

Stoltenberg kritizoval Čínu

Generální tajemník NATO Stoltenberg vyzval Čínu, aby přestala podporovat ruskou válku na Ukrajině. Stoltenberg to prohlásil během své návštěvy Norska. Zmínil zejména dodávky zbraní Moskvě.

„Čína se stala rozhodujícím činitelem v ruské válce proti Ukrajině,“ řekl. „Je zemí, která umožňuje výrobu mnoha zbraní, které Rusko používá,“ citovala ho agentura Reuters. Chování Pekingu, který neustále rozdmýchává válku na Ukrajině, by mohlo nepříznivě ovlivnit zájmy a pověst země, řekl Stoltenberg. Stoltenberga ve funkci gen. tajemníka NATO od října nahradí Nizozemec Rutte.

Ano, dodávat zbraně do oblasti konfliktu smí pouze NATO a jenom té straně, kterou si vybere za svého zástupného gladiátora.


Západní břeh: Zastřelena Američanka

Při pochodu aktivistů proti rozšiřování židovských osad na okupovaném Západním břehu Jordánu izraelští vojáci střelili do hlavy 26letou Američanku, která měla podle Ankary i turecké občanství. Žena zemřela v nemocnici, uvedla palestinská agentura WAFA. Armáda zprávu prověřuje.

Turecko označilo případ za „vraždu spáchanou vládou Benjamina Netanjahua“.

Incident se stal u Nábulusu, v obci Bajta, která se opakovaně stala terčem útoků radikálních židovských osadníků. Útoky osadníků na okupované vsi vyvolávají pobouření spojenců Izraele.

Útoky osadníků na okupované vsi vyvolávají pobouření některých občanů zemí, prezentujících se coby spojenci Izraele. Ve vládách těch samých zemí panuje nanejvýš mírná rozmrzelost, že izraelské oficiální instituce vraždí tak otevřeně. A také zjevná neochota proti tomu cokoli účinného podniknout - snad kromě potlačování projevů svých vlastních pobouřených občanů..


Izrael: Operace v Džanínu pokračuje

Izraelské ozbrojené síly vedou již desátým dnem operaci ve městě Džanín a přilehlém uprchlickém táboře na okupovaném Západním břehu Jordánu a budou v ní pokračovat tak dlouho, dokud nebude dosaženo všech jejích cílů.

Podle serveru The Times of Israel (ToI) to v pátek oznámila izraelská armáda a popřela tak dřívější zprávu palestinské agentury WAFA, že se z oblasti v časných ranních hodinách stáhla. Podle ToI jde o nejdéle trvající protiteroristickou operaci izraelských sil na Západním břehu za více než 20 let.

Jj, protiteroristická operace proti okupovanému obyvatelstvu bude pokračovat tak dlouho, dokud nebude dosaženo všech jejích cílů. . vybudováním etnicky čistého Velkého Izraele a odchodu všeho původního obyvatelstva, neoprávněně okupujícího zemi přidělenou Izraeli samotným bohem.


Strýček Sam odejde a přitom neodejde z Iráku

USA mají odejít z Iráku do konce 2026

USA a Irák dosáhly dohody o stažení koaličních sil vedených USA z Iráku. Píše to agentura Reuters. Plán počítá s odchodem stovek vojáků do září 2025, zbytek by měl odejít do konce roku 2026. V koalici jsou mj. i vojáci Německa, Francie, Španělska a Itálie.

Oznámení bylo naplánováno před několika týdny, ale bylo odloženo kvůli eskalaci související s válkou v Pásmu Gazy a kvůli doladění zbývajících detailů.

USA a Irák se snaží navázat nový poradní vztah, v jehož rámci by někteří vojáci USA mohli zůstat i po stažení.

Čili: odejdou natovské fíkové listy z „koalice ochotných“ a Američané zůstávají jako „poradci“.

Nová irácká vláda tak bude moci naprosto samostatně a svobodně provozovat nezávislou proamerickou politiku..


Francouzská menšinová vláda středopravá

Nová francouzská vláda nebude složena jen z republikánů, mezi něž patří premiér Michel Barnier, ale i ze členů strany prezidenta Macrona. Řekl to v pátek Barnier s tím, že vláda bude otevřena i pro politiky z levicového tábora, který vyhrál předčasné volby.

Vítězná levicová koalice podporu vylučuje a třetí krajně pravicové Národní sdružení ji podmiňuje plněním svých požadavků. Pokud bude kabinet stát jen na centristech a konzervativcích, budou mu k většině chybět desítky hlasů.

Když budete hodní, tak vám možná i nějaké místečko ve vládě přidělíme, vzkazuje Macronovým jménem francouzské prozatím sjednocené levici nový předseda vlády. A cílí tím právě na ono sjednocení - někdo by přeci funkci za zásady a předvolební sliby vyměnit mohl, ne?. A když to udělá, tak Macron vlastně zase vyhrál. A voliči si mohou trhnout protézou. V liberálních demokraciích jsou nepodstatní.


Vězni z Británie možná do Estonska

Britská vláda labouristického premiéra Starmera zvažuje možnost, že by si vězni odsouzení ve Spojeném království mohli odpykat tresty v Estonsku. Británie by tak dle serveru Independent mohla vyřešit chronický problém s přeplněnými věznicemi. Estonsko, kde počty vězňů naopak každoročně klesají, už dříve nabídlo ostatním státům možnost pronajmout si volnou kapacitu věznic.

Možná by se „liberál“ Starmer mohl poptat u sousedů - třeba tenhle barák ještě neprodali a mohl by pak být celkem levný.. Američani ho prý už nebudou potřebovat..


128 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page