top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (10. 9. 2024)

Zakázka na rozvoj ISSŘ za 24 mil. Kč

Zakázka na další části Informačního systému stavebního řízení (ISSŘ) používaného pracovníky stavebních úřadů a dotčených orgánů bude stát téměř 24 milionů korun. Dodavatelem bude společnost Servodata, oznámilo v pondělí MMR.

První část systému vypracovala společnost InQool za 37 milionů korun, které ale Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) k 23. září zakázal plnit dosavadní smlouvu.

Cílem dodavatele bude další rozvoj a rozšíření systému podle požadavků uživatelů.

.. a za 24 miliónů odstranit všechny sedmatřiceti miliónové chyby a nedodělky InQuoolu.


Digitální šlendrián a chaos vykoukl i z Ministerstva nezaměstnanosti a asociálních věcí..

Klíčové IT projekty pod MPSV nehotové

Vybrané klíčové IT projekty v resortu MPSV nebyly letos v únoru ani po 10 letech dokončené. Občané sice mohou komunikovat s Úřadem práce či ČSSZ v některých případech elektronicky, úředníci však data přepisují ručně, kopírují je a tisknou. Občané musí úředníkům dokládat informace, které už má státní správa stejně k dispozici. Uvedl to NKÚ k výsledkům kontroly peněz na digitalizaci vybraných agend v resortu MPSV.

Na provoz a rozvoj kontrolovaných informačních systémů vydalo MPSV v letech 2018 až 2023 dle NKÚ celkem 3,4 miliardy Kč. Resort se závěry NKÚ nesouhlasí.

Lze tedy oprávněně tvrdit, že stav digitalizace vytvořený Pirátem Bartošem na Ministerstvu pro místní rozvoj je vlastně normální a že česká státní správa plně potvrzuje působení Murphyho zákonů v elektronickém zpracování dat, zejména pak:

Axiom o rozmnožování problémů:

V každém velkém problému je skryt jeden malý, který by rád ven.

a také Shainkerův opak:

V každém malém problému je skryt jeden velký, který by rád ven.

a samozřejmě i Joachimův hluboký povzdech:

I tam kde není vůbec žádný problém, je skryt jeden velký, který by rád ven.


Šéfka EK: Nutné inovace i dekarbonizace

Pro větší konkurenceschopnost Evropské unie je nutné podpořit dekarbonizaci průmyslu, inovace, dovednosti pracovních sil a rovněž je třeba větší odolnost. Na společné tiskové konferenci s bývalým italským premiérem a bývalým prezidentem Evropské centrální banky Mariem Draghim to řekla předsedkyně EK Ursula von der Leyenová.

Draghi představil zprávu o konkurenceschopnosti EU, v níž uvedl, že EU potřebuje více koordinovanou průmyslovou politiku, rychlejší rozhodování a masivní investice, chce-li udržet krok s ekonomickými rivaly USA a Čínou.

Uršula von der Pfizer se tedy i nadále domnívá, že je zcela dobře možné, aby se vlci bohatě nažrali a současně stádo zůstalo nedotčené.

Je tady nezbytně nutné, aby se všechny ty peníze, které Draghiho zpráva požaduje, investovaly do co možná nejrychlejšího zkonstruování funkčního prototypu perpetua mobile. Bez něj to nepůjde.


Error Komis se zjevně stýská po slovenské politické prokuratuře a hodlá si vynutit její návrat na scénu.

EK zvažuje zmrazení fondů pro Slovensko

EU připravuje návrh, který by mohl vést ke zmrazení peněz, jež má Slovensko získat z evropských fondů. Brusel tak chce reagovat na porušování demokratických norem, ke kterému v zemi dochází, píše s odkazem na zdroj agentura Bloomberg. Zdroje ČTK potvrdily, že v případě SR chystá Evropská komise zahájit tzv. řízení o porušení unijního práva.

Konkrétně prý EK vadí rozpuštění elitního útvaru slovenské prokuratury ÚSP.

EK podle své mluvčí analyzuje nedávné reformy v SR a posudek brzy zveřejní, žádné rozhodnutí zatím přijato nebylo.

Já bych pro změnu zvažoval úplnou defenestraci všech členů Evropské strany lidové a těch poslanců Errorparlamentu, kteří se s nimi přičinili o znovuinstalování zkorumpované Uršuly von der Pfizer do pozice předsedkyně Error Komis. Ale dosud jsem nepřijal žádné rozhodnutí.


Důvěra v ekonomiku eurozóny klesá

Důvěra investorů v ekonomiku eurozóny v září třetí měsíc za sebou klesla. Nachází se tak na nejnižší úrovni od ledna, uvedla výzkumná společnost Sentix. Dodala, že eurozóně hrozí hospodářská recese, a to zejména kvůli nepříznivému vývoji v Německu.

Index důvěry investorů v ekonomiku eurozóny v září klesl na minus 15,4 bodu z minus 13,9 bodu v předchozím měsíci.

Analytici přitom v anketě agentury Reuters očekávali růst indexu na minus 12,5 bodu.

Zřejmě i investoři pochybují o příčetnosti Error Komis a její schopnosti vyřešit cokoli složitějšího, než další rozšiřování ekoodpustků a vytrvalé opakování nefunkčních receptů.


Německá vláda doplnila heslo Angely Merkelové: Wir schaffen das nicht!

Německo zavádí kontroly na hranicích

Německo zavádí od příštího pondělí dočasné kontroly na všech pozemních hranicích. Měly by trvat přinejmenším šest měsíců. Oznámila to německá ministryně vnitra Nancy Faeserová. Cílem opatření je snížit počet případů nelegální migrace a zvýšit vnitřní bezpečnost Německa, především s ohledem na možné ohrožení islamistickým terorismem a přeshraniční kriminalitou.

Německo už od roku 2015 kontroluje hranice s Rakouskem a od loňského října také s Českem, Polskem a Švýcarskem.

„Německo už od roku 2015 kontroluje hranice s Rakouskem“.. A jednotkou dočasnosti tedy stále je 1 Furt.


Po izraelském úderu desítky mrtvých

Nejméně 40 lidí zemřelo při nočním izraelském útoku na uprchlický tábor na jihu Pásma Gazy, další desítky lidí utrpěly zranění. Uvedl to místní úřad civilní obrany spravovaný teroristickým hnutím Hamás. Izraelská armáda tvrdí, že zasáhla velící centrum Hamásu, které chystalo a podnikalo teroristické akce proti izraelské armádě i civilistům.

Podle palestinských zdrojů zasáhly nejméně čtyři izraelské rakety tábor u města Chán Júnis, kde našli nouzové ubytování lidé vyhnaní z domovů válkou. Po útoku hořelo nejméně 20 stanů, v nichž byly ubytovány celé rodiny.

Včera večer jsem otevřel plechovku sardinek.. a bylo v ní velitelské centrum Hamásu. Ale pst!! Nikomu to neříkejte, mám ještě další tři plechovky ze stejného zdroje a vybombardovaný špajz opravdu nepotřebuju.

101 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Svět ruskýma očima 787

Podle  Vladimira Putina je jedním ze základních úkolů kazaňského summitu BRICS přijetí nového statusu partnerských zemí Bělorusko...

K postoji ÚSTR k učebnici dějepisu

ÚSTR projevil nelibost nad tím, že autoři jakési učebnice mátli její možné uživatele dezinformací o některých positivech minulého režimu....

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page