top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (13. 8. 2024)

Úředníci stavebních úřadů nespokojeni

Nefunkční digitalizace stavebního řízení vzbuzuje v pracovních na stavebních úřadech obavy, že nebudou moci dodržovat stanovené lhůty. Někteří z nich kvůli tomu zvažují odchod, jiní by v nejzazším možném případě přemýšleli nad stávkou. Po jednání s ministrem pro místní rozvoj Bartošem (Piráti) to řekla místopředsedkyně Odborového svazu státních orgánů a organizací Gaňová.

Úředníci ani odborový svaz ale podle ní zatím žádnou stávku neplánují. Bartoš na soc. síti X uvedl, že ministerstvo pro místní rozvoj pracuje na zmírnění požadavků na kvalifikaci úředníků.

Možná by digitální dement raději měl zaměřit pozornost spíše na zvýšení požadavků na kvalifikaci programátorů a řídících pracovníků, které najímá na produkování svých digitálních potratů.


Pražská kavárna se houfuje k pomoci bratrské kavárně bratislavské.

Výzva umělců k pomoci kolegům ze SR

Čeští umělci a další osobnosti vyzvali k pomoci kolegům ze SR, kteří přicházejí o práci po změnách prováděných ministryní kultury Šimkovičovou. Prohlášení poskytl režisér Břetislav Rychlík. Podpořili ho mj. divadelník J.Suchý, herec a scenárista Z.Svěrák, sociolog F.Gál, nakladatel P.Minařík, herci B.Polívka a I.Trojan, zpěvačka I.Bittová nebo spisovatel J.Kratochvil.

Prohlášení navrhuje, aby instituce i jednotlivci v ČR nabídli pracovní místa schopným lidem a podporu projektům, jež v SR nemohou pokračovat. Vyzývá k vytvoření prostoru pro společnou práci.


ČRo přerušil spolupráci s STVR

Český rozhlas (ČRo) přerušil spolupráci s veřejnoprávní slovenskou STVR, která po změně zákona nahradila RTVS. Napsal to list Sme. ČRo má obavu, že program STVR se dostane pod politický vliv, vznik STVR označil za účelový krok k zestátnění veřejnoprávního vysílatele.

„Budeme nyní pozorně sledovat... zda bude vysílání STVR splňovat nároky kladené na médium veřejné služby,“ uvedl.

Vedení STVR podle Sme znemožnilo například živě vysílat rozhovor s odvolaným ředitelem ND Drličkou. STVR to zdůvodnila tím, že se rozhodla pro formát, který poskytuje prostor i druhé straně.

No ano, poskytovat prostor k vyjádření oběma stranám nějakého sporu je zcela v rozporu se zásadami „liberální“ demokracie.

Český rozhlas, který ‚požadavky na médium veřejné služby‘ splňuje s hodně odřenýma ušima, bude pozorně sledovat, zda tyto požadavky splňuje STVR. A aby potvrdil svou veřejněnesvéprávnost, přerušil spolupráci tak nějak preventivně, coby morálně nadřazená hlásná trouba „liberální“ demokratury a „evropských“ hodnot.


Londýn: Muž pobodal ženu a dívku

Britská policie zadržela jednoho muže poté, co v centru Londýna pobodal 11letou dívku a 34letou ženu. Obě oběti byly převezeny do nemocnice, uvedla policie podle agentury Reuters. Incident se stal na turisty oblíbeném náměstí Leicester Square.

Že by další rodilý Velšan?

Ale ne, za tím budou určitě extrémní pravicové živly a možná dokonce Putin.

Tisk: USA mohou zrušit stíhání Madura

USA by mohly zastavit stíhání venezuelského prezidenta Madura, aby ho přiměly k odchodu z funkce. Napsal to deník The Wall Street Journal s odvoláním na tři zdroje. Washington oznámil, že podle jeho poznatků volby vyhrál E.G.Urrutia.

Zcela „seriózní“ veřejnoprávní poloinformace.

»Washington (Reuters) - Bílý dům v pondělí uvedl, že administrativa amerického prezidenta Joea Bidena nenabídla venezuelskému prezidentovi Nicolási Madurovi amnestii, která by ho chránila před trestním stíháním ve Spojených státech výměnou za to, že se vzdá moci po volbách v této jihoamerické zemi 28. července.

Venezuelský volební úřad prohlásil Madura za vítěze voleb s 51% hlasů, ačkoli dosud nepředložil výsledky hlasování.

Deník Wall Street Journal v neděli informoval, že Spojené státy při tajných jednáních nabídly Madurovi amnestii, aby se vzdal moci.

Mluvčí Bílého domu Karine Jean-Pierre během pondělního brífinku pouze uvedla, že od voleb žádné nabídky nepřišly.

„Od voleb 28. července jsme Madurovi ani jiným osobám neučinili žádné konkrétní nabídky amnestie,“ uvedla Jean-Pierreová. „O čem mohu mluvit, je, že od voleb jsme prostě takovou nabídku neučinili.“

(Zpravodajství: Costas Pitas a Trevor Hunnicutt; editor: Will Dunham)«

Translated with DeepL.com (free version)

Strýček Sam si hodlá své vymyšlené obvinění Madura z obchodu s drogami u newyorského soudu pěstovat i nadále. Když se zrovna žádný zločin nestal, nevadí - nějaký si vymyslíme. S Assangem nám to už prošlo.


Cena plynu pro Evropu dál roste

Velkoobchodní cena plynu pro evropský trh v pondělí prudce stoupala a je na letošním maximu. Kolem 11:15 se cena klíčového termínového kontraktu na plyn s dodáním v září ve virtuálním obchodním uzlu Title Transfer Facility (TTF) v Nizozemsku pohybovala nad 41,20 eur za megawatthodinu (MWh), což byl denní nárůst o 2%.

Za pokračujícím růstem je obava o tranzit plynu z Ruska přes Ukrajinu. Po průniku ukrajinských jednotek na ruské území se bojovalo u města Sudža, kde je poslední funkční tranzitní bod.

Error Komis přeci neustále vykládá, jak jsme se závislosti na fujtajblovém ruském plynu zbavili, tak proč by cena měla růst? Jo aha, velká část Error Unie vlastně dál kupuje ruský plyn, akorát místo přímo z Ruska přes překupníky a tváří se při tom, že to vlastně není ruský plyn.Tak to pak jo.

103 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Svět ruskýma očima 787

Podle  Vladimira Putina je jedním ze základních úkolů kazaňského summitu BRICS přijetí nového statusu partnerských zemí Bělorusko...

K postoji ÚSTR k učebnici dějepisu

ÚSTR projevil nelibost nad tím, že autoři jakési učebnice mátli její možné uživatele dezinformací o některých positivech minulého režimu....

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Bavor V.
Bavor V.
Aug 13

Viděl jsem záběry ze zadržení "bodavce", ale nedalo se určit, co je zač. Nebyl černý.

Like
bottom of page