top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (16. 8. 2024)

Stále stejná písnička.. ten vlezlý typ, co jednou uslyšíte a pak ho nijak nemůžete dostat z hlavy

Stavební úřady: Systém stále nefunkční

Stavební úřady dál kritizují nový systém stavebního řízení, označují ho za nefunkční. Úředníci navíc řeší stovky žádostí z června ve starém systému.

J.Kluka z úřadu Přerova zdůraznil, že systém nepropíše zadané údaje do všech úkonů, které úředníci následně tvoří. „Nefunguje to základní, tedy vypsat řízení, oznámit to účastníkům řízení a pak vydat rozhodnutí," řekl vedoucí stavebního úřadu v Prostějově J.Košťál.

Šéfka opavského úřadu H.Vaculová nevěří, že systém bude funkční do září. Chce vyřídit aspoň školy a školky, ale to budou muset dělat ve starém systému.

Chcete se po ránu opravdu probrat? Dejte si „Bartošovo digitální Waterloo“ na vzdálené galaxii.

Ne, digitální dement Bartoš by opravdu neměl rezignovat. Kdyby se ukrajinský místodržící v Praze a premiér ČR Signál I. Fiala staral i o něco jiného, než nákupy Nutelly nebo munice pro Banderastán, „vylepšování“ Babišových plakátů ruskými vlajkami a dětinskými hesly, případně přiblblými úsměvy do kamer naší jejich ČT-09, už dávné by toho pirátského blba musel vyhodit. Jenže to by znamenalo, že nutelliér je schopný řídit i něco víc, než jen vlastní kariéru. Tudíž nic takového nehrozí.


Většina resortů chce růst platů

Většina ministerstev podpořila plán resortu práce na zářijové zvýšení platů části státních zaměstnanců o 10%, zjistila ČT ze zaslaných připomínek. V nich zároveň úřady ministra práce Jurečku (KDU-ČSL) upozorňují, že vláda zatím nenašla na růst výdělků kuchařek, školníků či úředníků potřebné miliardy.

Ve hře jsou stále dvě varianty růst tarifů o 10, nebo o 7%. Jednohlasně se ale zatím kabinet neshoduje ani na jedné, proti oběma je resort financí. Zvýšení platů vybraným profesím o desetinu schvalují hlavně ministři z KDU-ČSL, Starostové a Piráti.

Tvrzení, že „..vláda zatím nenašla na růst výdělků kuchařek, školníků či úředníků potřebné miliardy“ je odporná proruská dezinformace. Vláda má tolik miliard, že neví co s nima. Akorát jimi nemůže plýtvat na nějaké bezvýznamné školníky, kuchařky a další podřadný personál.



My se do Zeleného Ekoráje prozakazujeme a propoplatkujeme!!

MŽP chce omezit výrobu letáků

V Česku se tisknou miliardy reklamních a slevových letáků, ministerstvo životního prostředí chce jejich výrobu a distribuci omezit. Zavedení recyklačního poplatku za odpadové reklamní tiskoviny vidí jako cestu, jak šetřit přírodu, ale také ulevit obcím.

Někteří senioři se ale bojí, že je opatření o letáky připraví. Chystaná novela zákona o obalech upravuje také sběr PET lahví a plechovek, platit by mohla začít od poloviny příštího roku.

Ministerstvo chce novelou urychlit přesun letáků do on-line prostředí.


Urovnání žaloby Agrofertu na Rakušana

Hnutí STAN a jeho předseda Vít Rakušan odstraní z internetu příspěvky, které vyvolávaly dojem, že je odposlouchával Agrofert. O smírném vyřešení sporu informovaly společně Agrofert a STAN. Výroky byly dle vyjádření nepodložené. Rakušan firmu ze svěřenských fondů šéfa ANO Babiše zmínil loni v září v souvislosti s kauzou šifrovaných telefonů. Agrofert na něj i na STAN podal žalobu.

Vítek Dozimetr zkrátka lhal, až se mu od prolhané huby prášilo. To ale není nic nového, tohle on dělá pořád.


Obsah jedné žumpy bude rozptýlen po celých Krkavčích horách..

Reportéři 168 hodin do jiných pořadů

Všichni reportéři zrušeného publicistického pořadu 168 hodin přejdou do jiných relací ČT. Dosavadní moderátorka a dramaturgyně pořadu Nora Fridrichová, která dostala od vedení redakce zpravodajství a publicistiky nabídku věnovat se sociálním tématům, si vzala týden na rozmyšlenou. Uvedla to mluvčí České televize Vendula Krejčová. Kvůli zrušení pořadu 168 hodin se v pondělí mimořádně sejde Rada ČT. ..a Rada ČT se chystá na dobrodružný výlet mimo rámec své zákonné kompetence.


Aktivisté blokovali letiště Norimberk

Letiště v Norimberku ve čtvrtek brzy ráno přerušilo na hodinu provoz kvůli protestu aktivistů z hnutí Letzte Generation (Poslední generace), kteří se přilepili k dráze. Dvojice aktivistů pronikly také do areálů letišť v Berlíně, Stuttgartu, Karlsruhe a Kolíně-Bonnu, které také krátce přerušilo provoz. Letzte Generation přerušila provoz na některých německých letištích i v červenci. Požaduje rychlejší odklon od fosilních paliv kvůli změně klimatu.

Ekopošuci nalezli smysl života v přilepování se... v podstatě kamkoli, kde mohou někomu překážet nebo obtěžovat. Přitom by přírodě nejvíc prospěli, kdyby opravdu byli ‚poslední generace‘ a pokud možno se nemnožili.


Afgh.dívky bez škol,chlapci bez učitelů

Zhruba 80% afghánských dívek a žen ve školním věku nemá přístup ke vzdělání. Mohou za to restrikce vydané vládou Tálibán, uvedla Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu. Ve velkých měst ženy chodí do škol do 6.třídy. Tálibán zakázal ženám vyučovat muže a chlapce,

což vyvolalo ve školství krizi.

Organizace OSN se hluboce mýlí. Vláda Tálibánu by nemohla vydávat žádné restrikce, protože by ani nevznikla, nebýt aktivit Dobroserů z NATO (North Atlantic Terrorist Organization), kteří se místo budování demokratické vlády pokusili - jako obvykle - v Afghánistánu prosadit loutkovou proamerickou vládu pomocí usilovného bombardování a důsledné korupce.


Ukrajinští sirotci zůstávají v Itálii

Italský soud ve středu zablokoval cestu na Ukrajinu zhruba 60 sirotků, jejichž okamžitý návrat požadovaly ukrajinské úřady. Podle soudu řada dětí dala najevo, že se do vlasti postižené válkou vrátit nechtějí a že požádají italské úřady o mezinárodní ochranu. Soudní rozhodnutí umožňuje nezletilým Ukrajincům zůstat v Itálii na dobu neurčitou.

Kde jsou obří titulky v „seriózních“ sdělovadlech, oznamující že „Itálie unáší ukrajinské sirotky“? A co třeba žalobička do Haagu na Meloniovou, ta nebude?


Ku-klux-klan - náš vzor!

Razie židovských osadníků na Záp. břehu

Při vpádu asi 50 maskovaných židovských osadníků do vesnice na okupovaném Západním břehu Jordánu byl zastřelen jeden Palestinec a další byl kriticky zraněn. S odvoláním na palestinské ministerstvo zdravotnictví to píše ToI.

Izraelská armáda i policie událost pravděpodobně „monitorovaly“ a byly připraveny rázně zakročit, kdyby se palestinští vesničané snad chtěli bránit. Jako obvykle.

102 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Svět ruskýma očima 787

Podle  Vladimira Putina je jedním ze základních úkolů kazaňského summitu BRICS přijetí nového statusu partnerských zemí Bělorusko...

K postoji ÚSTR k učebnici dějepisu

ÚSTR projevil nelibost nad tím, že autoři jakési učebnice mátli její možné uživatele dezinformací o některých positivech minulého režimu....

1 commento

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
Bavor V.
Bavor V.
16 ago

Je mi líto, ale musel jsem trochu upravit první odkaz. Tím opět připomínám, že stále existuje jeden neměnný blok.

Mi piace
bottom of page