top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (2. 8. 2024)

SMO vyzval Bartoše k jednání

Potíže se spuštěním digitalizovaného stavebního řízení by podle Svazu měst a obcí (SMO) mohly znamenat skluz 13.000 stavebních povolení v hodnotě 100 mld. Kč, a to v případě, že se podaří systém uvést do funkčního stavu do září.

Svaz požádal ministra pro místní rozvoj Bartoše (Piráti) o jednání za přítomnosti premiéra Petra Fialy (ODS).

O schůzku s prezidentem, premiérem a členy vlády žádá i Platforma pro zdravý stavební zákon, do které patří mj. Svaz podnikatelů ve stavebnictví, Česká komora architektů a Asociace developerů.

No, kdyby Pirát Bartoš nebyl digitální dement, inicioval by takové jednání sám a přednostně už před tím, než jeho spolek rádobyprogramátorů začal vůbec něco páchat.

Nepochybuji, že nuteliér jim výrazně odsignalizuje, že s digitálním chaosem stavebního řízení je všechno je v nejlepším pořádku a drobné počáteční potíže zveličují Putinovi agenti.


Výzva MZV k opuštění Libanonu

Maďarsko českým občanům pobývajícím v Libanonu nabídlo evakuaci do Budapešti, využilo ji pět českých občanů a jedna rodinná příslušnice ze Slovenska.

Pro Libanon platí varování ministerstva zahraničí před cestami do země a výzva k jejímu urychlenému opuštění. Zhoršení situace může vést k náhlému přerušení leteckého spojení ze země. Čechů v Libanonu zaregistrovaných v cestovatelském systému Drozd je aktuálně 84.

V případě nouze se mají Češi pobývající v Libanonu obracet na české velvyslanectví v Bejrútu na č. +961 3 332 291.

Jj, pokud nechcete být zahrnuti mezi kolaterální ztráty při zákonné izraelské sebeobraně, necestujte do žádné země, kterou má Netanjahu na dostřel.


V Teheránu pohřeb Haníji

Tisíce lidí skandujících „Smrt Izraeli“ a „Smrt Americe“ se ve čtvrtek v Teheránu zúčastnily smutečního obřadu za šéfa politického křídla palestinského teroristického hnutí Hamás Ismáíla Haníju, který byl zabit ve středu v Teheránu při úderu připisovaném Izraeli.

Po obřadech v Teheránu bylo Haníjovo tělo převezeno do Kataru, kde bude v pátek pohřbeno. Informovala o tom agentura AFP.

Íránská vláda nařídila třídenní národní smutek.

Víceméně tedy přesně taková reakce, jakou by musel předpokládat i politik s nahnilou bramborou místo mozku. Vlastně mě nenapadá jiný motiv k takové pitomosti, než snaha zajistit pokračování konfliktu - a možná do něj přímo zatáhnout americké obranáře Izraele.


Írán se spojenci o odvetě vůči Izraeli

Vysoce postavení íránští činitelé se setkají se spojenci z Libanonu, Iráku a Jemenu, aby projednali možnou odvetu vůči Izraeli po středečním atentátu, při němž v Teheránu zahynul lídr politického křídla Hamásu Ismáíl Haníja, informuje agentura Reuters s odvoláním na pět nejmenovanových zdrojů. Hamás a Írán jeho smrt přičítají Izraeli.

Americký ministr zahraničí Antony Blinken vyzval všechny strany na Blízkém východě ke snížení napětí a naléhavému dosažení příměří v Pásmu Gazy, kde válčí Izrael proti palestinskému teroristickému hnutí Hamás.

Kdyby si „strýček Sam“ opravdu přál uklidnění, musel by přestat tleskat ve stoje Netnajahuovi a začít s ním zacházet trochu víc po Obamovsku. Barack Slibotechna totiž jednu věc opravdu dokázal - vyjádřit natolik zřetelně, aby to pochopil i Netanjahu, že USA neudělají každou blbost, kterou si někdo v Izraeli vymyslí. Jenže Bidenův telepromter by Blinkenovi něco takového nejspíš nedovolil.


Překvapivá informace, nebo takové „seriózní“ mlžení?

NYT: Haníju zabila bomba v pokoji

Výbuch, který 31. července časně ráno zabil vůdce Hamásu Ismáíla Haníju a člena jeho ochranky, nezpůsobil vzdušný úder, nýbrž důmyslná, dálkově ovládaná bomba pronesená zhruba před dvěma měsíci do jeho pokoje v teheránském penzionu, kde často pobýval. Napsal to deník The New York Times (NYT) s odvoláním na osm zdrojů.

Dřívější zprávy, včetně informací tiskové agentury Tasnim spojené s íránskými revolučními gardami, přitom tvrdily, že šéfa politického křídla palestinské teroristické skupiny zabila řízená střela.

Pokud je to pravda, smrdí to tajnou službou Mossad bomby miluje - aspoň ty, které klade sám.


Error komis úspěšně předstírá, že nechápe problém a pokouší se z výšin bruselské moudrosti přesvědčovat Slovensko a Maďarsko, že se jim zastavení přísunu ropy do jejich rafinérií jen zdá.

EK k dodávkám ropy do Maďarska

Dodávky ropy do Maďarska a na Slovensko zřejmě nejsou v bezprostředním ohrožení, protože ukrajinské sankce na ruskou ropnou společnost Lukoil nemají vliv na tranzit ropy přes Ukrajinu do Maďarska. V dopise ministrům zahraničí Maďarska a Slovenska to uvedla Evropská komise.

Místopředseda EK Dombrovskis píše, že podle informací od maďarské firmy MOL, která ruskou ropu dováží, se ropa stává na rusko-ukrajinské hranici majetkem obchodních firem, takže nepodléhá sankcím. Podle EK se řada členských zemí EU ptá, proč Maďarsko a SR dosud nesnížily svou závislost na dodávkách ruské ropy.

Místopředseda Error komis Dombrovskis je podle všeho buďto standardní euroblbec (IQ< 67,5), nebo příslušník přemnoženého druhu „křivák bruselský“.


Malá Británie hodlá „podrobně prověřit“, zda Daniel Křetínský není ruský agent.

Londýn prověří převzetí Royal Mail

Britská vláda podrobně prověří plán převzetí pošty Royal Mail společností EP Group českého miliardáře Daniela Křetínského. Učiní tak podle zákona o národní bezpečnosti a investicích. Zajímají ji také případné vazby na Rusko, uvedla veřejnoprávní stanice BBC.

Pověřená skupina expertů bude zkoumat, zda transakce nemůže negativně ovlivnit klíčovou část hospodářské infrastruktury Spojeného království, dodal na síti X ekonomický editor BBC Simon Jack.


108 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Svět ruskýma očima 787

Podle  Vladimira Putina je jedním ze základních úkolů kazaňského summitu BRICS přijetí nového statusu partnerských zemí Bělorusko...

K postoji ÚSTR k učebnici dějepisu

ÚSTR projevil nelibost nad tím, že autoři jakési učebnice mátli její možné uživatele dezinformací o některých positivech minulého režimu....

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Bavor V.
Bavor V.
Aug 02

Tvl. Křetínský je ruský agent?

Like
oh
Aug 02
Replying to

No, Britoni to chtějí prověřovat.. tak kdo ví? 😂 😂 😂

Like
bottom of page