top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (23. 8. 2024)

Tupý uživatel zase jednou nepochopil geniální záměr programátora.

Bartoš: Ne chyby, jen jinak fungují

V Informačním systému stavebního řízení využívaném úředníky se podle ministra pro místní rozvoj Bartoše (Piráti) často jako chyby označují i věci, které jen fungují jinak. Neznamená to ale, že v systému žádné chyby nejsou, uvedl na síti X. Některé funkce, se kterými mají úředníci problémy (mj. vyhledávání žádostí) se budou postupně vylepšovat.

Úředníci a stavebníci nové systémy kritizují od jejich spuštění 1.července. Chybí podle nich funkce, které měly předchozí programy využívané úřady. Některé radnice by uvítaly návrat k původním systémům pro stavební řízení.

»It's Not a Bug, It's a Feature.« To není chyba, ale vlastnost(funkce) je pointa hodně starého - do Stanfordského slovníku odborného žargonu fráze pronikla začátkem 70 let minulého století - programátorského vtipu. Ten praví, že chybu lze změnit ve funkci jednoduše tím, že ji zdokumentujeme (pak si na ni teoreticky nikdo nemůže stěžovat, protože je v manuálu), nebo dokonce tím, že ji jednoduše prohlásíme za dobrou. „To není chyba, to je funkce!“

Že ta funkce je vám k ničemu a vy potřebujete od softwaru něco úplně jiného? Koho to zajímá? Programátor má hotovo, faktury byly proplaceny a vy, uživatel, jste si právě vytáhl Černého Petra. Bartoš má všechno v naprostém pořádku.


Ministr teolog Výborný objevil buzzword „Smart“..

Začal agrosalon Země živitelka

V Českých Budějovicích ve čtvrtek začal mezinárodní agrosalon Země živitelka. Hlavním tématem je využití chytrých technologií v zemědělství v projektu Smart Farming a vzhledem k jubilejnímu 50. ročníku výstavy také historie.

Moderní technologie zemědělcům usnadňují práci a pomáhají k vyšší konkurenceschopnosti, proto ministerstvo zemědělství jejich používání podporuje, řekl ministr zemědělství Výborný (KDU-ČSL).

Na veletrhu, který potrvá do úterý 27. srpna, se představí více než 600 vystavovatelů.

Máte problém s hnojivy, cenami energií, bruselskou regulací a Bruselí podporovanými masivními dovozy od neregulované konkurence mimo EU? Pořiďte si aplikaci.


Nuteliér se chlubí cizím peřím a ministr teolog soudí, že už je dostatečně levno..

Výborný: Dál zlevňovat nelze

Ceny potravin v Česku nyní meziročně klesly zhruba o 3,8 %, snížily se nejvíc ze všech zemí OECD. Na agrosalonu Země živitelka to řekl premiér Fiala (ODS). Pokles cen připsal tlaku vlády a zavedeným opatřením, jako je např. snížená sazba DPH na potraviny.

Ministr zemědělství Výborný (KDU-ČSL) upozornil, že ceny jsou nyní "v zásadě přiměřené" a další snižování už není možné. Poškodilo by to podle něj zemědělce. Data ČSÚ ukazují, že ceny u 12 ze 13 sledovaných potravin za poslední tři roky vzrostly o desítky procent, třeba u cukru o 65% a chleba o 47%.

.. což bude asi tím, že vláda si stihla zvýšit platy dřív, než elektrikář Stanjura na MF spustil úsporný program Kalousek 3.0.


Vláda Pětidemolice se cítí dostatečně bezpečně - policajti nejspíš přidáno nedostanou

Odborář: Vnitro letos platy nezvýší

V letošním roce ministerstvo vnitra spíše nepočítá se zvýšením platů příslušníků bezpečnostních sborů, zvýšit by se mohly platy občanských zaměstnanců. Platy policistů, hasičů a dalších příslušníků sborů by pak mohly vzrůst od příštího roku. Po schůzce ministra

vnitra Víta Rakušana (STAN) s odbory to řekl Petr Kuchař z odborové organizace Unie bezpečnostních složek.

Rakušan by podle něj měl do konce srpna sdělit, jak budou platy příslušníků bezpečnostních sborů v budoucnu vypadat. Další jednání s ministrem je podle Kuchaře naplánované na září.


Skandál! Nejvyšší soud Venezuely se odmítá řídit jasně vysloveným přáním washingtonského Bílého baráku!

Soud potvrdil Madurovo vítězství

Venezuelský nejvyšší soud, který podle agentury AP téměř zcela ovládají vládní příznivci, potvrdil vítězství současného autoritářského prezidenta Madura v nedávných volbách. Potvrdil tak výsledky vyhlášené ústřední volební komisí, které však zpochybňuje opozice i některé státy. Podle protivládního tábora zvítězil opoziční kandidát González Urrutia.

Nějak matně si vzpomínám, že když příznivci jistého Trumpa protestovali proti „korespondenčním“ výsledkům voleb v baště „liberální“ demokracie USA, začalo to současné osazenstvo Bílého baráku bleskurychle vydávat za vzpouru, spiknuté a terorismus.. a „liberálně“ demokratická justice to označování potvrzuje a oceňuje exemplárními tresty.

144 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Svět ruskýma očima 787

Podle  Vladimira Putina je jedním ze základních úkolů kazaňského summitu BRICS přijetí nového statusu partnerských zemí Bělorusko...

K postoji ÚSTR k učebnici dějepisu

ÚSTR projevil nelibost nad tím, že autoři jakési učebnice mátli její možné uživatele dezinformací o některých positivech minulého režimu....

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Bavor V.
Bavor V.
Aug 23

Zpustila se digitalizace



Like
bottom of page