top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (26. 8. 2024)

Bartoš odmítá odložení digitalizace

Odložení digitalizace stavebního řízení by Česku způsobilo vetší hospodářské škody než její spuštění v současné podobě. Důvodem je to, že peníze na digitalizaci a urychlení stavebního řízení bylo možné čerpat z Národního plánu obnovy (NPO), tedy evropských zdrojů, podmínkou ale bylo spuštění systému ve třetím čtvrtletí letošního roku.

V pořadu Otázky V.Moravce ČT to řekl vicepremiér pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti). Bartoš zopakoval, že kvůli problémům se spuštěním nezvažuje rezignaci.

„Nestřílejte na pianistu, dělá co může!“ praví prý cedule, zavěšená nad pianem v nejmenovaném saloonu kdesi na Divokém Západě.

Na případu agilního digitálního dementa Bartoše je děsivé to, že druhá část toho tvrzení je nejspíš zcela pravdivá. On asi opravdu dělá všechno, co umí.


Maniakální národní parkovač Hladík hodlá rozvrtat i energetickou koncepci ČR.

Hladík: O energet. koncepci na podzim

Státní energetická koncepce a dva související klimatické dokumenty by mohly být schváleny letos na podzim. V Otázkách Václava Moravce v ČT to řekl ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL). Uvedl, že zatím neví, zda se budou návrhy projednávat před krajskými volbami, které se uskuteční v září.

Vláda schválení koncepce a dalších dokumentů odložila po jednání v polovině července. Zástupci vlády tehdy sdělili, že jedním z důvodů bylo to, že se soustředili na projednání tendru na stavbu jaderných bloků v Dukovanech.

No jasně, že se nebude nic choulostivého projednávat před volbami. V té době bude Pětidemolice prezentovat svou nerozbornou jednotu a halasně pokřikovat o hrozbách Putina, Babiše a Okamury.


Nebojte se, bude hůř!

Regulovaná cena elektřiny poroste

Regulovaná část elektřiny bude v příštích letech zdražovat. Mj. proto, že je třeba výrazně posílit a modernizovat přenosovou a distribuční soustavu.

Firmy investují do samotného elektrického vedení sítě i do rozvoden už letos desítky miliard. Rostoucí výdaje souvisejí třeba s rozvojem elektromobility, solárních panelů, ale i s vyšším přenosem elektřiny do a ze zahraničí.

Třeba ČEPS zvýší výdaje o víc než 50%. V minulosti investoval kolem 5 mld.Kč ročně. Už nyní a do budoucna bude investovat kolem 8 miliard.

To bude ten ekopošuky neustále propagovaný přínos levné bezemisní elektřiny z Občasných Zdrojů Energie.


Jednání o příměří bez dohody

Palestinské teroristické hnutí Hamás odmítá nové požadavky Izraele předložené při rozhovorech o dohodě o příměří a propuštění rukojmích. Požaduje, aby se jednání vedla o verzi textu ze začátku července. V neděli to řekl vysoký představitel hnutí Usáma Hamdán. Informace o brzkém uzavření dohody o příměří jsou podle něj mylné. Nedělní jednání v Káhiře skončila bez dohody, Izrael ani Hamás nesouhlasily s předloženými kompromisy, řekly agentuře Reuters egyptské zdroje.

Musím se bohužel pochválit. Moje předpověď z 20. 8., že „Netanjahu je patrně přesvědčen, že podmínky příměří nastavil pro Hamás už natolik nepřijatelně, že ten své odmítnutí už neodvolá,“ byla nepříjemně přesná. Teď už jen čekám, kdy „seriózní“ média najedou na linku ohraničující minulá jednání o příměří současným odmítnutím Hamásu.. Nic před tím se přeci nestalo.


Papež podlehl ruské propagandě! Foltýne, popláách!!

Papež se obává o svobodu vyznání

Papež František vyslovil obavy, že by na Ukrajině mohla být po schválení zákona namířeného proti ruské pravoslavné církvi omezena svoboda vyznání. Hlava katolické církve to podle médií řekla při poledním kázání. Papež úřady vyzval, aby nezakazovaly činnost žádných

křesťanských církví. Na církve se nesahá, uvedl v kázání.

Ukrajinský parlament tento týden schválil a prezident Zelenskyj podepsal zákon, který zakazuje působení ruské pravoslavné církve a umožňuje zakázat činnost dalších náboženských organizací napojených na moskevský patriarchát.

V „liberálně“ demokratickém Banderastánu přeci nikdo svobodu vyznání nepotlačuje. Můžete věřit v co chcete, pokud je součástí té víry vyznání: „Není Boha kromě Bandery a Zelenský je jeho prorok.“


V Paříži zatčen šéf Telegramu Durov

Francouzská policie zatkla v sobotu večer na letišti u Paříže zakladatele a šéfa komunikační platformy Telegram Pavla Durova. Uvedla to televize TF1.

Ruské velvyslanectví požádalo o konzulární přístup k Durovovi. V neděli večer soud prodloužil Durovovi vazbu. Francouzské úřady na Durova vydaly zatykač v souvislosti s nedostatečným moderováním obsahu na síti Telegram.

Když se státu nelíbí obsah na vaší platformě, tak v totalitním Rusku, úřady diktatury zablokují vaší aplikaci. Víte kdo a proč to udělal a máte známé místo, kde se můžete odvolat a totalitní úřad s vámi bude jednat. Když se nedohodnete a nechcete za stát dělat dobrovolného cenzora, můžete, chcete-li, dokonce svobodně odejít do jiné země. Tomu se říká totalitní diktatura.

Když se státu nelíbí obsah na vaší platformě v „liberálně“ demokratické Francii, tak vás zatknou a začnou na vás vršit obvinění z terorismu, praní špinavých peněz, obchodu s drogami, pedofilie a podvodů.. protože nechcete za stát dělat dobrovolného cenzora. Tomu se pak říká „liberální“ demokracie.

Hail Hydra!

P.S. Zkusili jste někdy ohlásit podvodnou reklamu na Youtube od Googlu? Šéfům Googlu ovšem zatčení nehrozí - ti „závadné“ názory na svých platformách co nejliberálněji cenzurují, až se z nich kouří.

103 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Svět ruskýma očima 787

Podle  Vladimira Putina je jedním ze základních úkolů kazaňského summitu BRICS přijetí nového statusu partnerských zemí Bělorusko...

K postoji ÚSTR k učebnici dějepisu

ÚSTR projevil nelibost nad tím, že autoři jakési učebnice mátli její možné uživatele dezinformací o některých positivech minulého režimu....

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page